Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-12-2005, 02:22 AM   #20
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: piramidalna spuzva

Kad već smeju da se postavljaju generalna i glupa pitanja da postavim i ja jedno kao totalni početnik po pitanju studijske gradjevinske opreme

Planiram da tamo negde posle Nove Godine napravim improvizovani studio za snimanje gitare i basa isključivo za svoje potrebe (tako da estetski izgled istog nije presudan), a davorman mi je dao dobru ideju kako da to isto upotrebim i za vokale (hvala )

Naime, planiram da snimam heavy metal tip gitara, te sam na nekom od ovih tema video lepu ideju da se napravi "mini" gluva soba oko samog pojačala.

E sad mene zanima sledeće:

1. Za tip svirke koji imam u vidu, gde je "zvuk sobe" najmanje potreban (ako mogu da dobijem vakuum, kažite kako ), ako krenem ka toj ideji "mini" gluve sobe da li će postojati neka razlika u zvuku u odnosu na "pravu" gluvu sobu i kakva?

2. Ako se odlučim za takav poduhvat, da li neko može da me uputi koliko je novca potrebno i kakav sve materijal treba da nabavim da bi to ispalo kako valja (naravno, imam u vidu neku cifru od 200 do 500)

3. Pitanje za gitariste: da li neko ima da mi preporuči dobro combo pojačalo (do nekih 400eur). Planirao sam da nabavim onaj Randall RG75, pa ako neko ima iskustva, hvala
I da li će postojati neka toliko osetna razlika u odnosu na pojačalo sa zasebnom glavom i 4x12?
wladymeer is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules