|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vibrator
|
![]()
zaintrigiralo me je zasto neki od vas ne rade mixdown (rendering) vec snimaju krajnji rezultat u realtime-u (wavelab) tako da sam napravio mali test.
koristio sam 3 audio fajla za proveru (16bit, 44.1kHz): 1. mixdown (render) iz ableton live-a 2. snimanje uzivo u sound forge (routing asio -> wave driver, sf ne podrzava asio driver) 3. snimanje uzivo u wavelab (asio) nakon uporedjivanja, nisam mogao da uocim cujne razlike.. na moje iznenadjenje, nakon obrtanja faza nije doslo do ponistavanja, a sto je jos cudnije, ni u jednom od 3 navedena programa rezultat nije bio isti. u live-u (nakon preciznog namestanja), kick se jos malo nazirao dok se vecina donjeg spektra izgubila. u sf-u, kick je potpuno nestao, dok je sve ostalo bilo prisutno. u wl-u, nesto potpuno cudno se desilo, kick je postepeno nestajao kako je fajl isao ka sredini i opet se vratio na kraju, tako da je rezultat izgledao ovako >< !?? sto se tice analize spektra, kao sto mozete videti na grafiku, live je najtisi, sledi soundforge, dok je pobednik wavelab. napominjem da razlika pocinje da se raspoznaje tek nakon 9kHz, i postepeno raste sa povecanjem frekvencije gde je razlika i do 3 dB.. bilo bi dobro da neko napravi test i sa ostalim sekvencerima (sx, nuendo, sonar, protools, logic) |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
cubase sx3:export audio mixdown.. | Reinhardt | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 14-12-2008 09:18 PM |
Audio mixdown | "7" | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 08-06-2007 11:25 PM |
Audio Mixdown | dr.Ru | Audio Software | 17 | 07-08-2006 11:31 AM |
Recording Tutorial ;-) | dvuckovic | Tutorijali | 1 | 19-09-2005 04:42 PM |