![]() |
..mixdown vs. recording..
1 Attachment(s)
zaintrigiralo me je zasto neki od vas ne rade mixdown (rendering) vec snimaju krajnji rezultat u realtime-u (wavelab) tako da sam napravio mali test.
koristio sam 3 audio fajla za proveru (16bit, 44.1kHz): 1. mixdown (render) iz ableton live-a 2. snimanje uzivo u sound forge (routing asio -> wave driver, sf ne podrzava asio driver) 3. snimanje uzivo u wavelab (asio) nakon uporedjivanja, nisam mogao da uocim cujne razlike.. na moje iznenadjenje, nakon obrtanja faza nije doslo do ponistavanja, a sto je jos cudnije, ni u jednom od 3 navedena programa rezultat nije bio isti. u live-u (nakon preciznog namestanja), kick se jos malo nazirao dok se vecina donjeg spektra izgubila. u sf-u, kick je potpuno nestao, dok je sve ostalo bilo prisutno. u wl-u, nesto potpuno cudno se desilo, kick je postepeno nestajao kako je fajl isao ka sredini i opet se vratio na kraju, tako da je rezultat izgledao ovako >< !?? sto se tice analize spektra, kao sto mozete videti na grafiku, live je najtisi, sledi soundforge, dok je pobednik wavelab. napominjem da razlika pocinje da se raspoznaje tek nakon 9kHz, i postepeno raste sa povecanjem frekvencije gde je razlika i do 3 dB.. bilo bi dobro da neko napravi test i sa ostalim sekvencerima (sx, nuendo, sonar, protools, logic) |
Re: ..mixdown vs. recording..
Quote:
ozbiljno: Zasto te to iznenadjuje? pozdrav bogi |
Najbolji snimac je Wave Lab koliko sam mogao cuti ( a verujem jedino u ono sto cujem ) .
Pozdrav ... |
razlika je dosta manja pri snimanju u 24 bita, saljem grafik cim zavrsim test..
|
Quote:
Pozdrav ... |
3 Attachment(s)
resio sam da uradim sve ispocetka i ovog puta su rezultati bili drugaciji..
verujte mi, ne znam kako, ali ako ste pomislili na sf lobi, onda nemam daljih komentara :p probao sam da uradim test sa loop-om od 17s, ali su razlike bile minimalne, zato sam radio sa celom numerom (5:27) (soundforge je odbijao da snima na 32 bita) mixdown - plava soundforge - zelena wavelab - ljubicasta procenite sami. zaboravio sam da napisem da neke velike razlike u donjem spektru nema, tek od 1kHz pocinje da se primecuje i kulminira na kraju.. adobe audition nemam.. |
Ček ček. Postavlja se pitanje: Koji je drajver uključen u skevenceru, a koji u Wav Lab-u kada snima??
Znači prvo ?to mi pada na pamet, je da kod mene na kartici, ako snima? sa izlaznog driver-a, to je ono ?to kartica na kraju iz sebe emituje napolju. Teoretski, mo?da postoji mogućnost da jako malo sama kartica menja zvuk. TO je znači u slučaju da je na Lab-u kori?ćen rauzličit driver od driver-a sekvencera. Druga stvar je ?to nisi pomenuo da li u pesmi ima? virtualnih instrumenata ili su samo audio trake u pitanju? Jer midi tajming navodno ne mora biti uvek sasvim isti, pa to mo?e objasniti ako ti je bubanj sa vst instrumenta, za?to se u jednoj varijanti bas bubanj razilazi Takođe, pada mi na pamet da nikada nisam probao da li postoji ikakva razlika u rezultatu koji se recimo kod Cubase-a dobije real time exportom, ili klasičnim exportovanjem wav-a? Poslednja stvar je to da sam nekoliko puta naleteo na KVR priču o Ableton Live-u konkretno kako navodno njegova sabirnica nije ba? najsjajnija i kako ima nekih čudnih de?avanja kod mixdown-ovanja (ili kako se to već tamo zove). Ali to bi navodno u verziji 5 sve trebalo da bude u redu. Ne znam da li bi postojala razlika i u slučaju drugih sekvencera... Ne bi trebalo jer sabirnica radi tako kako radi svejedno. |
asio i u live-u i u wavelab-u.
za soundforge je isao asio send na wdm (e-mu 0404). da, track ima 3 vsti-a. prema dobijenim rezultatima, prvo bih dobro razmislio pre nego sto bih nesto snimao u wavelab-u.. voleo bih da neko proba drugi sekvencer.. |
decko, rodjen si da nas zbunis....
:D |
vazi matori :rolleyes:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:09 PM. |