Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-12-2005, 08:42 PM   #18
yechmeny
Junior Member

yechmeny's Avatar

Default Re: S.o.d

Quote:
Originally Posted by MD
1. danas je trend Andy Sneap, prije je bio Tagtgren, no njihov sound mi se nimalo ne sviđa, agresivan i tanak, pomalo naporan...
Nisam slushao sva dela Andy-ja Sneap-a, ali bih za njegov sound rekao sve, samo ne tanak. Agresivan da, bash onakav kakav treba da bude. Chini mi se da postoji problem sagledavanja progresije "sounda" kroz vreme. Da ne tupim. Hocu da kazem da se napredovalo, i da je za ochekivati da ta zestoka svirka zvuchi agresivnije, chak plastichnije, sterilnije. U domenu izrazaja tih bendova, taj sound funkcionishe odlichno. Opet kazem, gotovo da sam od Sneap-ovih radova chuo samo ono shto mi se idejno i autorski svidjalo, pa je pod znakom pitanja moja objektivnost. Ali za polovinu njegovih dela mogu slobodno da kazem da zvuche odlichno, i da nemam shta da prigovorim svemu tome. Prosto svako njegovo delo treba gledati kao potpuno novu celinu, i slushati shta je hteo da postigne.

Quote:
Originally Posted by MD
Americki metal uvijek tu i tamo iznijedri bar nesto novo i originalno,to vise niej cisti metal, ali to je logicno jer su ljudi shvatili da je sve manje vise receno u cistom metalu i da metal jednostavno trazi utjecaje sa strane od drugih stilova glazbe, da bi uopće opstao kao produktivan ?anr....
Ne volim te priche o teoriji zavere, pa ne mislim da je sve toliko promishljeno, i sa predumishljajem. Bez obzira na industriju koja sluzi za obrtanje para, mislim da se ipak meshanje nekih drugih stilova sa metalom deshavalo koliko toliko spontano. I to kroz izrazaj i autorstvo. Sve to ima objashnjenje u mnogo uopshtenijoj prichi o meshanju kultura, stilu zivota, drushtvenom zivotu na planeti... Slazem se potpuno da amerika puno bolje stoji po pitanju celog pravca metala, mada bih mozda zbog nekih drugih stvari voleo da izgori u plamenu

Quote:
Originally Posted by MD
2. Ja nisam nikad volio exodus, slu?am iskljucivo metal od 87', znaci to da nisam pravi metalac?
Ti izlizani stari bandovi..pa mislim tko moze 20 godina svirati aposlutno isti ?anr:
Ljudi se hvataju uvijek metallice, mislim da je čak i hetfield previ?e talentiran pa da trkelja po thrashu 20 godina..
Ni ja neshto preterano ne volim te old school metalce. Mozda ce se uvrediti neki true metaleri, ali sve do pred kraj osamdesetih, za mene nema benda koji me odushevljava. Poshtujem ja sve te legende koje ce ostati u istoriji, ali nisam ja to skontao najsrecnjije. Chast izuzecima svakako.

Quote:
Originally Posted by MD
?to se tiče metallice, ja sam mozda jedini kome je ST.anger njihov najkvalitetniji album
Kapiram shta hocesh da kazesh, mada objektivno ni po jednoj stavci ne moze da bude najkvalitetniji, sem po kvalitetu indijanaca u bendu.
yechmeny is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules