|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ja bas ne bi rekao da ovi avantoni zvuce kao "losi zvucnici" ili kako ce se nesto cuti na "losim zvucnicima"... imaju jako cist srednji opseg, dosta su glasni i ja mislim da su super za gitarsku glazbu. Recimo puno lakse je srediti ili cuti sto su dobre metal gitare na njima nego ovim raznim "hi-fi" monitorima... S druge strane, dosta su i kriticni. Kad pretjeras s midrangeom jasno se cuje, kad ga fali opet se cuje...
Nakon dosta slusanja na njima prebacim na Adam ili Dynaudio (doduse A7 i bm6a a ne neke jace modele) i ovi drugi zvucnici mi zvuce kao da imaju madrac preko sebe te mi se cini da se ne moze miksati na njima, potpuno sto bi se reklo scooped. A recimo kad prebacim na Genelec 1031a i ne skuzim toliko drasticnu razliku u tom midrangeu samo osjecaj da sam prebacio na vece zvucnike. Cini mi se da u tom midrangeu na njima nista ne fali i da to sto reproduciraju rade dobro za razliku od jeftinijih monitora... Meni osobno jednostavno odgovara takav tip zvuka, mozda je samo stvar mog ukusa... S druge strane, mislim i da su korisni bas za mix jer iako ograniceni u frekvencijama, opet vrhunske produkcije na njima zvuce kompaktno i vrhunski. Ne fali nista, sve je prisutno i zvuci kako treba. Ponajvise korisno za bas gitaru ili kick... a i za neke opce levele, jasnije se osjete temeljne frekvencije dobosa, vokala itd... stereo slika je fantasticna isto tako... Uglavnom, nije mi jasno zasto ljudi ovo smatraju monitorima koji zvuce "uzasno".
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 19-02-2014 at 03:21 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avantone CV-12 | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 28-06-2010 03:39 PM |
Vase misljenje o... | kravadinka | Audio Software | 5 | 02-02-2009 09:49 PM |
Auratone -> Avantone | puRe | Monitoring | 39 | 22-07-2006 11:14 AM |
Misljenje - Sampler ? | Color | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 21 | 30-09-2005 09:52 PM |