|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Znaci, kapiram da je +4 dbU 1.23 volti a -10 0.775 volti.
I kapiram da ako se izadje iz -10 dbU izlaza u neki +4 dbU ulaz signal biti tisi nego sto bi trebalo, i obrnuto ako se ide iz +4 dbU u -10 dbU signal biti prejak (ili obrnuto :S ). Takodje kapiram da su -10 dbU izlazi nebalansirani, a +4 dbU balansirani. E sad, moje pitanje je sledece ![]() Ja imam focusrite voicemaster i m-audio 192 audiophile. Na focusu imam pozadi varijantu da iz njega izadjem sa -10 db U (nebalansiranim kablom znaci znaci obican mono jack) i XLR koji je +4dbU znaci balansirani izlaz. Iz M-Audio-a tvrde da su njihovi ulazi i izlazi balansirani. 1. Kad sam povezao monitore recimo pomocu kabla sa jedne strane TRS balansirani jack, znaci sa dve crte, stereo kako god, koji je isao u izlaze od kartice a sa druge strane kabla koji je bio xlr sam ulazio u monitore, sam dobio prejak i izoblicen signal u monitorima. Zasto kad tvrde da su izlazi balansirani, sta se tu desilo? Da napomenem da sa Digi 002 takav problem nisam imao, sta vise imao sam neko high zujanje ako bih izlazio nebalansiranim izlazom iz njega, pa sam na njihovom forumu procitao da je najbolje iz njega izlaziti balansiranim kabolvima. To je sto se tice izlaza sa M-audio karte. A sad sto se tice kartinih ulaza, odnosno izlaza iz fokusrite-a, postoje tri slucaja, 1. Kad preamp i kartu povezem obicnim banana-banana mono kablom, tako sto izadjem iz -10 dbu izlaza i udjem u input u karticu dobijao sam veoma tih signal. I hajde to mi je jasno donekle. 2. Kad iz preampa izadjem XLR-om (+4dbu) i udjem mono (nebalansiranom) bananom u karticu signal je idealan, znaci onog trenutka kad mi output level na master-u na preampu zaklipuje tad klipuje i input u Cubase-u. Znaci signal nije niti jak niti tih. 3. I glavno pitanje, kad iz preampa izadjem XLR-om i udjem balansiranom (stereo) bananom u karticu signal postaje PREJAK. E sad moje pitanje je ZASTO? Zasto se to desava kad su ulazi u M-Audio karti balansirani?Zasto dolazi do overload-a i na izlazima i ulazima kad ih vezujem balansiranim kablovima? Ili mozda postoji neki setting kojim se to resava na samoj kartici a ja to ne znam :S ------------------ Da napomenem da na digi 002 racku, na ulazima sam imao da biram +4/-10 dbU, naravno izaberem +4 i izadjem XLR-om iz preampa i udjem u digi 002 balansiranom bananom i sve bude okej sa signalom. Isto i za monitore, izlazio sam striktno povezivao sam stritktno balansiranim kablovima i nije bilo problema... Nadam se da ce neko da mi otkloni dilemu, koja verovatno proizilazi iz mog neznanja. Hvala lepo! ![]() Last edited by Jan; 29-03-2010 at 02:59 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedno (verovatno) glupo pitanje | eternal prize | Computer Hardware | 8 | 21-06-2008 02:20 PM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
malo glupo pitanje,ali... | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-10-2007 08:52 AM |
E Jos jedno pitanje u vezi Nuenda:) | Jan | Audio Software | 15 | 23-04-2006 03:54 PM |