Quote:
Originally Posted by awacs
Još jedna stvar - ako kupuješ polovne zvučnike, računaj na to da je velika verovatnoća da ćeš morati da im menjaš vešanje i kondenzatore. Dakle - nije to baš plug&play. Zato nemoj baš previše da žališ za tim ReVoxima 
|
To me ne brine, imam pouzdanog coveka za tako nesto,student sam elektronskog fakulteta, i imam jednog profesora koji je zesci elektro-akusticar i pomogao bi mi, isto i jedan od studenata pravi fantasticne hi fi kutije, ja nisam verovao dok nisam cuo, usrao sam se, uopste ne zvuce kao hi fi sto je najgore, imaju detaljan srednji spektar i kako se meni ucinilo veran bas, tako da mislim da bi on uspesno mogo da mi odrzava sve kutije, a razmisljam da i za mene napravi jedne, zvuce mi realnije nego svi "monitori" do 700-800 E koje sam cuo.
Quote:
Originally Posted by awacs
U cenovnom rangu do nekih 1500€ (za par) razlika se uglavnom svodi na to da na nekim zvučnicima stoji natpis Studio Monitor, a na nekima ne.
|
Meni taj pojam vise nije jasan, kad bas svaki monitor zvuci drugacije, neke mikseve koje sam radio na KRK RP8 su se na druge sisteme preneli ko k***c, dobro mozda zato sto nisam upoznat bio sa kutijama.Ali sam isto tako neke neke mikseve kod prijatelja radio (zezao) na matorom losem hi fi-u i imao sam utisak da se bolje preneo.Dok jednom prilikom kad sam radio na PMC TB2S-AII malo mi je vremena trebalo da skapiram kako sviraju