Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-08-2008, 01:07 PM   #26
akordeonista
Senior Member

Default Re: AD/DA Konverteri?

Eto, sad mene svi krive sto sam pitao!
Dobro, sta da se radi, nekom je zivot majka a nekom maceha... i to zla!!!
Evo ovako, za konvertere sam pitao posto su mi, kao sto sam i naveo u pocetku, pod ruke dosli neki prospekti konvertera, i to konkretno:
- Apogee Rosetta 800
- Apogee Mini Dac FireWire
-
Behringer Ada8000 Pro-8 Digital
- RME Adi 2, 4, 8DS, 8QS i
- SSL X Logic Alpha Chanel.
(Kao sto se moze videti vrlo saroliko i po cenama i po kvalitetu)

Pitanja su krenula uopstenije zato sto mi odredjene stvari nisu bile najjasnije a kako sam dobijao odgovore na ta pitanja u meni se javljala ideja da bi kupovinom nekog AD/DA konvertera poboljsao (procistio, kristalizirao) zvuk VST instrumenata u odnosu na neku hardversku klavijaturu a i uopste, posto racunar koristim i za "home studio" i za zive svirke, kao sto je vec Ivan naveo.
RME Adi2 me je zainteresovao prvenstveno zbog odnosa cena-kvalitet. E sad, kad kazem odnos cena-kvalitet, posto nisam previse upucen u ovu oblast mogu samo da gledam sta pise u prospektima, pa da se kad me nesto zainteresuje raspitam o toj spravi kod nekog ko je upuceniji i ima iskustva sa tim uredjajem, a tu na scenu stupate vi! Za RME sam negde pronasao da moze da se kupi za oko 500-550 eura i da spada u najvisu klasu RME-ovih konvertera. Posto mi ne treba vise od 2 kanala a za RME znam da se kotira kao "proverena" firma, zainteresovao sam se za Adi2.

Jos jednom se izvinjavam svima sto sam postavljao nedovoljno precizna pitanja ali se nadam da je sada i to ispravljeno. Usput, posto je i to negde pomenuto a ja nisam naveo, ne koristim razunar od 300 eura, imam RuDAW Pro sa Quad 9300 procesorom. I kao sto sam vec rekao ranije, interesovali su me najbolji konverteri u klasi 500-1000 eura. Znam i sam da najbolji uredjaji kostaju po vise hiljada eura ali mene interesuje da li moze da se kupi iole ozbiljniji uredjaj za AD/DA konverziju u onom cenovnom rangu koji sam naveo.
Hvala svima jos jednom!
akordeonista is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules