Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-06-2008, 07:51 PM   #1
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Default akustika garosnjere/polozaj monitora

dakle, problem akustike u mojoj sobi...

preselio sam se iz ogromne podstanarske sobe u kojoj sam ranije bio u minijaturnu garsonjeru...sad, lako sto je malena, vec sto je puna "neobicnosti", a posto sam student koji sve pare daje na re?ije i opremu, ona je najbolji ibor jer je (a) jeftina i (b) van centra tako da na miru mogu radit glazbu...posto ostajem jos jedno 2 i pol godine tu radi faxa, moram je malo i sredit cisto da se radi normalno

za pocetak, skica sobe

slika u punoj velicini: http://i27.tinypic.com/4jm83r.jpg

sad, problem je uopce kako postavit stol i monitore jer uz sva osnovna pravila postavljanja - soba je zbilja cudna
uzimajuci u obzir "pravilo" da se stol i monitori stave na 38% sobe, od zida i to prema najkracem zidu, razmisljao sam staviti ih na poziciju X okrenute ka sanku i to mi se cini kao neko najidealnije rjesenje iako ne bih imao kontinuiran zid iza ledja (zbog vrata)...tada bi krevet isao na poziciju X1...a rezervna pozicija je X2, pogled ka zidu, ledjima ka sanku

problem je i akusticka "izolacija"...nece to biti bog zna kakva izolacija, ali zahvaljujuci prijatelju stolaru i jedno 100e, biti ce vjerojatno 2 DIY bass trapa i 2 ili 3 apsorbera...sad, problem je i njihovo pozicioniranje posto je soba, kao sto se vidi sa slike, jako nekonvencionalna...moja jedina ideja je bila da, ukoliko stavim stol i monitore u poziciju X, jedan panel ode skroz na zid iza ledja i po jedan na lijevi i desni zid...za bass trapove zbilja neznam

eto, svakako bih cijenio bilo kakav savijet i uputu, smjernicu...ne trazim dizajn akustike cijele sobe niti mi pada na pamet trazit nesta takvo, sto zbog financija, sto zbog respekta prema ljudima na forumu...

edit: e da, monitori koji ce se koristit ce bit adam a7 ili dynaudio bm5a

unaprijed hvala
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules