|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
Sasa, sto se tiče varijacija na temu....
Ja doista ne znam ni za jednog vrhunskog (dana?njeg, filmskog) kompozitora koji ne plagira samog sebe na svakom koraku. James Horner, John Williams npr.... prepoznatljivost i kopiranje samih sebe.... vrlo čest slučaj, čak unatoč njihovoj veličini i (meni jo? daleko) nedohvatljivom znanju. Čim počne neki film, znam tko je za njega skladao. Sad, gdje je granica između prepoznatljivosti i pretjeranog kopiranja, ne znam. Ja sama sebi nikad ne dozvoljavam da mi i 4 tona zazvuče nalik nečemu meni poznatom, no ako su ta 4 tona kopija nekih drugih mojih kompozicija, onda smatram da je to ok, tako da isto vrijedi i za druge. Dokle god te ne moze nitko drugi tuziti osim samog sebe, dobro je. ![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|