|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Potreban mi je koristan savet u vezi izolacije..
Pored kuce u kojoj zivim se smestio ugostiteljski objekat, zid dve sobe i kupatila (po sirini kuce, ukupno oko 12 metara) se granice za zidom gore pomenutog ugostiteljskog objekta. Obe sobe su spavace, drugaciji raspored nije moguc. Svako jutro oko 4-5 spremacice dolaze da ciste, vuku stolove i stolice sto proizvodi neverovatnu buku i skripanje, redovno se na buku budim.. Na koji nacin bi se najefikasnije mogla napraviti izolacija i da li je uopste nekim zahvatima moguce uspesno eliminisati zvuk koji dopire iz lokala pored? Da li bi bilo dovoljno napraviti izolaciju samo u sobama a kupatilo ne dirati? Kuca je inace jako stara (200god), zidovi su debeli 40-50cm.. Raspitivao sam se u nekim gradjevinskim firmama, gotovo svi preporucuju napraviti vakum od 5cm, staviti kartone od jaja!?, jos neki materijal i onda gips ploce.. Po meni to bas nece fuknkionisati.. Ima li ko pametnu ideju? Koje materijale koristiti i kakav sendvic od njih napraviti? Bio bih spreman do 2000eu da ulozim u ovo... Pozdrav... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |