Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-08-2007, 07:35 PM   #1
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Kako efikasno izolirati kucu od buke?

Potreban mi je koristan savet u vezi izolacije..

Pored kuce u kojoj zivim se smestio ugostiteljski objekat, zid dve sobe i kupatila (po sirini kuce, ukupno oko 12 metara) se granice za zidom gore pomenutog ugostiteljskog objekta. Obe sobe su spavace, drugaciji raspored nije moguc. Svako jutro oko 4-5 spremacice dolaze da ciste, vuku stolove i stolice sto proizvodi neverovatnu buku i skripanje, redovno se na buku budim..

Na koji nacin bi se najefikasnije mogla napraviti izolacija i da li je uopste nekim zahvatima moguce uspesno eliminisati zvuk koji dopire iz lokala pored?

Da li bi bilo dovoljno napraviti izolaciju samo u sobama a kupatilo ne dirati?

Kuca je inace jako stara (200god), zidovi su debeli 40-50cm..

Raspitivao sam se u nekim gradjevinskim firmama, gotovo svi preporucuju napraviti vakum od 5cm, staviti kartone od jaja!?, jos neki materijal i onda gips ploce.. Po meni to bas nece fuknkionisati..

Ima li ko pametnu ideju? Koje materijale koristiti i kakav sendvic od njih napraviti?

Bio bih spreman do 2000eu da ulozim u ovo...

Pozdrav...
Color is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules