Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-04-2007, 05:35 PM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Thumbs up Re: Buducnost Audio Tehnike...

Shiva... nisi primetio na pijacama DVD diskove sa nekoliko stotina pesama? Ne primecujes vreme trajanja danasnjih hitova? Verujes da ljudi koji redjaju mpr3 diskove zaista to i ozbiljno preslusavaju i analiziraju neciji rad? Mozda... 0,001 %, ali... obicno nije tako... najcesce ljudi kupe za 200 dinara decenije rada vise autora na jednom disku i to i ne preslusaju...

Ako kazes "otpevao sam", to podrazumeva da si uzeo mikrofon i otpevao, ne moze da bude nista trece...

Ako kazes "komponovao sam", podrazumeva da je kompozicija tvoja...

Eeee... ako kazes "ARANZMAN JE MOJ", a sastavio si ga od Virtual gitarista, nekoliko loopova iz Stylusa, par ovakvih i onakvih loopova... ja to ne bih nazvao aranziranjem, vec sklapanjem gotovih delova. Pod aranziranjem podrazumevam pisanje novih i linija... za neku pesmu... do duse, uvek nesto podseca na nesto, ali, drugo je to, drugo je ubacivanje tudjih gotovih delova, sto je danas praksa...

Sta to povlachi???
Inicira, izmedju ostalog, mnozenje aranzera koji ne znaju ni jedan instrument, niti znaju kako izgleda svirati... aranzmani koji se rade "montazom" su jeftini (sto i nebi bili? ne trebaju ti instrumenti, imas sve na diskovima... sve se to da sklopiti...) i cena u Srbiji je za takve "aranzmane" 100-200 eu po pesmi, a sto je dzaba i babi je drago.

Pa posle... "skupa oprema, nema se para"... Ako je! I treba da bude, kada se tako radi!
Pojedinci mixaju i snimaju pesme za po 30-50 eu, a zna se koliko kosta jedan preamp, monitorske kutije, DSP karta, rack, a o stolovima i da ne pricham...

Upalis TV i cujes u vise pesama jedan isti loop, prepoznajes loopove sa diskova... aha... ovo bese iz "Simphony of Voices", ovo je iz "New Your Drum Work", ovo je iz "Virtual Gitarist"... itd...

Jel' se muzikom bave muzichari, ili montazeri???

Ne smatram grehom uvodjenje nekog loop-a u pesmu... ja sam rado koristim loopove za dairu i shaker , ali smatram bukvalno tudjim radom aranzmane sklopljene od tudjih radova i nije mi jasno kako ljude nije sramota da se ispod toga potpisuju, a danas ima toga koliko volis.

Nemam nista protiv da postoji i tako nesto... postoje muzicki pravci koji to zahtevaju i postujem to... ali, sve raditi po principu "mali arhitekta" i "lego kockice" i nije bas...

Nemam nista protiv i da se klinci igraju kod kuce i na taj nacin uche... ali, ako neko sakati muziku, obara cene, obezvredjuje rad i ucenje na takav nacin, onda IMAM PROTIV!!!

Dakle ne radi se o boljim kompresorima usled novije tehnologije , vec se radi o falsifikatu i trgovcima
Na osnovu tvog izlaganja, Shiva, cini mi se da muzika nije tvoje osnovno zanimanje?

Last edited by idekius; 23-04-2007 at 05:38 PM.
idekius is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules