Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-12-2005, 05:42 AM   #26
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: piramidalna spuzva

Eto, rece ti Bogi.
Danas vec zaboravljena kategorija spremanja ploce.
Ranije nisi mogao da udjes u studio, ako iz "prve" ne sviras celu plocu, a danas se ploce prave u studiju...
To nas je dovelo na poprilicno nisku muzicku granu jer se usled real time rada obicno pribegava najbrzim muzickim resenjima, te se upada u vec dobro poznat klise.
Ili si Vlado, ili si Negativ ili si vec neko treci poznat, ali ne svoj. To nikako.
Naravno, znam u kom bendu sviras i kojom se muzikom bavite, pa mi ne zameri sto nisam pomenuo nesto iz zanra, ali nisam namerno jer nije dovoljno zastupljeno da bi svi razumeli o cemu govorim.
NA muzickoj sceni SCIG ima barem 500 Vlada Georgieva u pokusaju, barem 100 Negativa...
Sve manje pravih stvaraoca...
Da, ne odem predaleko, Odradite 3 meseca teskih proba, imajte album "u rukama", a onda te pare ulozite u neki zaista dobar studio i otprasite usnimavanje sto brze, da vam ostane vremena i za mix (koji bi trebali bezuslovno da poveriite nekom ko je stvarno strucan).
Ako se zanimas za studijski rad, moras jedno vreme da ulozis u edukaciju i praksu po drugim studijima da ne bi uludo srljao, a da ne znas ni gde srljas.
Budi strpljiv i vredan jer nista ne moze doci pre nego sto stvarno moze
Pozdrav

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules