Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2005, 11:37 PM   #41
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Kada ljudi kazu "bolje se cuje reverb", to znaci da taj zvucnik ima prenaglaseniji visoki opseg. S800 su posebno tacni u mid i Hi-mid opsegu zbog specificne fore dual concetric. Meni Air serija vise lici na Hi-end Hi fi nego na referentne zvucnike. Istina, ja sam slusao samo Air 25, , ali racunam da bi oni morali biti najbolji od air serije. Mislim da je dosta bolja "M" serija, ali to vec ne podpada ni pod jedan normalan budzet.
Dakle, S800 jasno kaze kada ne valja i ako valja na njemu, valja uglavnom svuda.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 07:33 AM   #42
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Toplo preporucujem Tannoy S800, prodaje ih jedan prijatelj za oko 500e u super stanju
aktivne ili pasivne?
koliko su stari?
jel imaju kakvih falinki?

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 10:24 AM   #43
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Momak od koga sam kupio NS10m ima TRUTH B2031A .. i kaze da mu vise yamaha nije potrebna .. decko prezadovoljan .. ima razloga .. dobro rade , daleko od pasivne varijante .. ili je mozda takva rezija bila da se odlicno uklapaju u njegovu pricu ..

Ja recimo .. ne odustajem od pasivnih trutha .. mene savrseno ne interesuje da li Oggy,pera ili neko drugi kaze da na njima slusam MP3 .. i slusam .. svaku noc , svaki dan i uzivam ..

Pored mojih 3 para monitora , Alesisa mone MKII,NS10m i trutha pasivnih .. najvise slusam i radim na truthima ..
Old 11-06-2005, 11:05 AM   #44
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

probao sam mnoge monitore Event, Behringer, Mackie, Tannoy, Adam, Dynaudio, Yamaha, Genelec....... zanimljivo, nikad nisam imao prilike da cujem Alesis.
Moj izbor je Adam P22a, ali pitam vas za ekonomski savet:
- nemam love za Adama trenutno, skupljam ih.
- imam love za Alesis-a. Koliko je ono aktivna varijanta mk2?
- imam referentne B&W uvezane sa Krell mono blokovima, ali u dnevnoj sobi. Koristim ih da vidim jeli mix dobar, jer im verujem.

Kupiti Alesis i kasnije ih prodati zbog Adama?
ili
Raditi na shit Aiwa mini liniji i AKG 141M sluskama i cekati Adama?

napominjem da u svakom slucaju imam ref sistem, ali on mi nije uvezan sa compom i studijem.... Znaci: rezem CD i trcim u drugu sobu
Old 11-06-2005, 11:45 AM   #45
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

A meni se tako svidele M audio BX8 .. kutije koje su tako popljuvane ovde ... a ja bi ih posedovao

Toliko sam para sjebao na monitore a na kraju slusam na po vama najgorim i najjeftinijim .. Dam 500 eur vise za monitore a dobijem sta .. zelju da dodam jos 500 da bi ih osetio to sto hocu .. i onda kazem sebi da sam budala i pomirim se stim da monitori ne mogu raditi carobne stvari .. svaki je monitor dobar posebno ako je razlicit od onoga sto imas .. recimo sta biste rekli za NS10m da nije popularan .. da li biste imali neku grrrdnu rec za njih .. evo ja imam .. to je nersto najgore sto sam cuo u zivotu,najveci krs ikad napravljen , i sto kaze moj prijatelj Oggy neuspeli pokusaj HI-FI monitora pa se nasao neko poznat i rekao da one najbolje rade mix .. i booom .. sada ti je ono .. jebem ti studio koji nema NS10m .. To su toliko grdne i lose kutije na kojima se sve cuje!!! Recimo mnogo mojih kolega i nemaju drugi par monitora .. rade samo na NS10 i kazu to su kutije bato moj .. a nemaju pojma na one ne emituju mnoogo najbitnih frekvencija .. zato NS10 uvek treba da bude drugi par monitora a ne prvi .. e tako dragi prijatelji svaka kutija je dobra ali na svoj nacin .. Alesis je sada popularan jer je nesto izmedju krsa i dobrih monitora .. pa ako radite samo na njima onda su odlicni ..

Opet najbitnija stavka u studiju su ti monitori ali oni skupi .. ja sam opet izabrao 3 para "jeftinih" ali potpuno razlicitih monitora!

Pozdrav
Old 11-06-2005, 12:16 PM   #46
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Quote:
Originally Posted by OFF
Toplo preporucujem Tannoy S800, prodaje ih jedan prijatelj za oko 500e u super stanju
aktivne ili pasivne?
koliko su stari?
jel imaju kakvih falinki?
Pasivni, mislim da su u skroz OK stanju, ali bi morao da proverim. Poslacu ti tel od tipa na PM do ponedeljka, pa se cjerajte
Old 11-06-2005, 12:21 PM   #47
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
probao sam mnoge monitore Event, Behringer, Mackie, Tannoy, Adam, Dynaudio, Yamaha, Genelec....... zanimljivo, nikad nisam imao prilike da cujem Alesis.
Moj izbor je Adam P22a, ali pitam vas za ekonomski savet:
- nemam love za Adama trenutno, skupljam ih.
- imam love za Alesis-a. Koliko je ono aktivna varijanta mk2?
- imam referentne B&W uvezane sa Krell mono blokovima, ali u dnevnoj sobi. Koristim ih da vidim jeli mix dobar, jer im verujem.

Kupiti Alesis i kasnije ih prodati zbog Adama?
ili
Raditi na shit Aiwa mini liniji i AKG 141M sluskama i cekati Adama?

napominjem da u svakom slucaju imam ref sistem, ali on mi nije uvezan sa compom i studijem.... Znaci: rezem CD i trcim u drugu sobu
Ja sam uzeo ADAM anf10, i jako sam zadovoljan, ako volis takve monitore, za te pare su vrlo OK. Nisu bas najsjajniji u bassu, ali dok ne skupimo lovu za p22a, super
Old 11-06-2005, 12:48 PM   #48
Color
Senior Member

Color's Avatar

@dr.Ru

To sa trcanjem i paljenjem CDa ti bas i nije najbolje resenje.. Mislim bitno ti je u radu da cujes kako to zvuci. Bilo kakvi monitori za nas obicne smrtnike koji nemamo para za neke od 10000eu pa navise su super! Ja bi na tvom mestu uzeo te alesise i dok nebi skupio za stvarno visu klasu, radio bih na njima..

Yamaha ns10 je stvarno najgrdji zvucnik na svetu ali kad na njemu napravis good sound, nemoze da ti se desi da negde lose zvuci.. Dobro, basovi su kriticna tacka svih near field monitora.
Ja sam uzeo Yamaha msp5 koji bi trebali da budu naslednici ns10 samo sto su aktivni! Extra sam zadovoljan. Naucio sam na njima da radim, tako da mene nece slagati!
Color is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 12:54 PM   #49
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Ja sam uzeo Yamaha msp5 koji bi trebali da budu naslednici ns10 samo sto su aktivni! Extra sam zadovoljan. Naucio sam na njima da radim, tako da mene nece slagati!
Nazalost nisu naslednici .. voleo bih da je tako .. ipak NS10 ostaje najgori monitor na svetu na kome se sve cuje .. P.S. Kada na njima napravis dobar mix onda je to dobar mix ! Ne bih se slozio i za produkciju :roll:
Old 18-06-2005, 04:26 PM   #50
Coconut
Member

Coconut's Avatar

I ja sam u fazi kupovine aktivnih monitora, pa sam proveo dosta vremena ?e?ljaju?i forume, i za sada moj zaklju?ak je slede?i:

za moj bud?et od 300-600? najbolji flat monitori bi bili

- Wharfedale diamond pro 8.2A (proverite http://homerecording.com/bbs/archive/index.php/ )

- Krk rockit RP modeli 5, 6 ili 8 (na?alost V serija mi je preskupa)

Kada bi imao preko 1000? sigurno bi i?ao na Adama ili Geneleca
Coconut is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules