|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
U potpunosti se slazem sa tobom...i ja da imam mogucnosti upravo bih to i radio
![]() ima tu par strana o tome... http://www.rumski.com/forum/viewtopi...r=asc&start=15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vibrator
|
![]()
a sta kazete na provlacenje VSTi synth-a kroz neki soft saturator ili tube plugin, npr. native instruments guitar rig i sl. ?
to bi sigurno pomoglo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
hardware vs. softvare pa na kvadrat
![]()
![]() |
#14 |
Vibrator
|
![]()
koji je po vama najbolji vst tube plugin?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Probaj Voxengo TubeAmp... free je
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vibrator
|
![]()
vazi, probacu ga
![]() a sta kazete na PSP MixSaturator ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
da,da...zanimljiva stajali?ta.mo?da je to sve jedna velika jebada-meni vst sintevi isto zvu?e tanje naspram vanjskih ma?ina,a usto su one va a ne pravi analognjaci.logika je ta da je za sav karakter vst-a jedna od najva?nijih karika zvu?na kartica-ako sve exportira? preko nje,svi zvukovi su istog karaktera!? dolazim do zaklju?ka kako bi se mo?da stvar i ne?to promijenila kada bi u komjuterima imali 2 ili vi?e kartica.razni vanjski hardware ima razli?ite audio izlaze(primjer toga npr pulse + koji ima jako nabrijene izlaze),odnosno svaki taj output daje odre?en karakter zvuku.od vst-a najvi?e cijenim vaz modulara,absyntha.legacy me zanima ,ali wavestation a/d mi je skrivena ?elja.
danas je ljudima ?ini mi se najte?e raditi s hardwareom zbog gomile kablova i jednostavno su frustrirani s tim svime.vst im pru?aju komfor i jednostavni su za kori?tenje unutar sequncera(cubase,logic itd). fascinira me jedna stvar kod ove cjelokupne pri?e-u raznim review-ima odre?enih ?asopisa(comp music,future music,mix...) tipovi hvale na sva usta neki novi vst synth ili sampler...ali nakon samo par mjeseci se po?nu jadat kako je zvuk outdate odnosno izvan mode i zastario.mislim da kod originala nikad nisam ?uo za takvo ne?to,pro 5 ili moog ?e uvijek biti in ,a to i pokazuje ?injenica da su i dan danas tra?eni i rade se jer ima jo? ljudi koji to vole,?isti izvorni sound. bojim se samo da proizvo?a?e muzi?ke opreme ne zadesi sli?na sudbina kao i kod audiofila-stari stereo sistemi,komponente i gramofoni bivaju stije?njeni u drugi plan,a rade se komponente lo?ije kvalitete za ku?na kina i ostala sranja! danas je te?ko na?i vi?e dobar stari analogni tuner ili ostale audiofilske stvar?ice jer ljudi nisu za to zainteresirani-odnosno ve?ina.to se nekako sad po?elo doga?ati s vst svijetom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam stekao utisak o Arturijinim vst-ovima da svi imaju isti zvuk.Kao da je u pitanju jedan te isti sintisajzer za razlicitim GUI-em.Ne zna chovek u shta da veruje-da li su emulacije poznatih sintova (moog modulara,minimooga,cs 80,arp 2600)zaista u velikoj meri makar liche na originale(ne verujem da su identicni)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
mod?rateur analogue
|
![]()
kad smo vec kod novih analognih sintesajzera, Dave Smith Instruments je danas objavio sliku novog PolyEvolver Keyboarda o kome se vec dugo suskalo:
![]() neznam koliko su ljudi ovdje upoznati sa DSI sintevima, ali Dave Smith je napravio prvi (i najpoznatiji) polifoni analogni sint sa memorijom SCI Prophet 5 daleke 1978. Poslije i Prophet 10, T8, 600 i VS. Evolver je do sada postojao kao mali monofoni tabletop sa hibridnim zvukom : 2 analogna oscilatora, 2 digitalna sa wavetable-ima (u stilu PPG-a) sa Propheta VS. Analogni CEM filter (slican kao P5), analogni sequencer, distorzija, echo itd. nije zamisljen kao zamjena za stare klasicne analogne zvukove, vec vise kao originalna sprava, za 'neotkrivene' teritorije.. ![]() sad su stavili 4 polifoniju u klavijaturu sa milion potova za editing 8) . moze se ekspandirati na 8 poly itd. puRe pretpostavio sam da ce te ovo zanimati. dusu dao za ambient soundove. u svakom slucaju veseli me da trziste i razvoj prave analogije jos nije mrtvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
mod?rateur analogue
|
![]()
evo i demo ako nekoga zanima:
http://www.synthmusic.info/mp3s/Evolvingsequence.mp3 http://www.dsisynth.com/Sounds/Demof...aloggroove.mp3 ima jos hrpa ovdje: http://www.davesmithinstruments.com/...er/sounds.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi....... | OFF | Audio Software | 38 | 29-08-2007 08:29 PM |
Festival STARI GRAD 2007, Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 9 | 10-07-2007 12:53 AM |
Muzicki festival STARI GRAD , Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 29 | 08-08-2006 03:31 AM |
Festival Stari Grad, Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 27 | 17-06-2006 02:13 PM |