Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2004, 07:00 PM   #11
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

U potpunosti se slazem sa tobom...i ja da imam mogucnosti upravo bih to i radio Ovo sto sam napisao je bilo upuceno onima koji su to u jednom od prethodnih postova prokomentarisali kao bezrazlozno gubljenje na kvalitetu...i kao suludu glupost kojom se nista ne dobija...pa smo mi tu malo diskutovali i o hardverskim semplerima...i tako :roll:
ima tu par strana o tome...
http://www.rumski.com/forum/viewtopi...r=asc&start=15
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2004, 01:58 AM   #12
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

a sta kazete na provlacenje VSTi synth-a kroz neki soft saturator ili tube plugin, npr. native instruments guitar rig i sl. ?
to bi sigurno pomoglo..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2004, 09:46 AM   #13
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

hardware vs. softvare pa na kvadrat

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2004, 11:37 AM   #14
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

koji je po vama najbolji vst tube plugin?
Old 22-12-2004, 03:30 PM   #15
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Probaj Voxengo TubeAmp... free je
kVu is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2004, 06:16 PM   #16
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

vazi, probacu ga

a sta kazete na PSP MixSaturator ?
Old 23-12-2004, 07:46 PM   #17
dlukace
Member

da,da...zanimljiva stajali?ta.mo?da je to sve jedna velika jebada-meni vst sintevi isto zvu?e tanje naspram vanjskih ma?ina,a usto su one va a ne pravi analognjaci.logika je ta da je za sav karakter vst-a jedna od najva?nijih karika zvu?na kartica-ako sve exportira? preko nje,svi zvukovi su istog karaktera!? dolazim do zaklju?ka kako bi se mo?da stvar i ne?to promijenila kada bi u komjuterima imali 2 ili vi?e kartica.razni vanjski hardware ima razli?ite audio izlaze(primjer toga npr pulse + koji ima jako nabrijene izlaze),odnosno svaki taj output daje odre?en karakter zvuku.od vst-a najvi?e cijenim vaz modulara,absyntha.legacy me zanima ,ali wavestation a/d mi je skrivena ?elja.
danas je ljudima ?ini mi se najte?e raditi s hardwareom zbog gomile kablova i jednostavno su frustrirani s tim svime.vst im pru?aju komfor i jednostavni su za kori?tenje unutar sequncera(cubase,logic itd).
fascinira me jedna stvar kod ove cjelokupne pri?e-u raznim review-ima odre?enih ?asopisa(comp music,future music,mix...) tipovi hvale na sva usta neki novi vst synth ili sampler...ali nakon samo par mjeseci se po?nu jadat kako je zvuk outdate odnosno izvan mode i zastario.mislim da kod originala nikad nisam ?uo za takvo ne?to,pro 5 ili moog ?e uvijek biti in ,a to i pokazuje ?injenica da su i dan danas tra?eni i rade se jer ima jo? ljudi koji to vole,?isti izvorni sound.
bojim se samo da proizvo?a?e muzi?ke opreme ne zadesi sli?na sudbina kao i kod audiofila-stari stereo sistemi,komponente i gramofoni bivaju stije?njeni u drugi plan,a rade se komponente lo?ije kvalitete za ku?na kina i ostala sranja! danas je te?ko na?i vi?e dobar stari analogni tuner ili ostale audiofilske stvar?ice jer ljudi nisu za to zainteresirani-odnosno ve?ina.to se nekako sad po?elo doga?ati s vst svijetom...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2004, 09:23 AM   #18
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ja sam stekao utisak o Arturijinim vst-ovima da svi imaju isti zvuk.Kao da je u pitanju jedan te isti sintisajzer za razlicitim GUI-em.Ne zna chovek u shta da veruje-da li su emulacije poznatih sintova (moog modulara,minimooga,cs 80,arp 2600)zaista u velikoj meri makar liche na originale(ne verujem da su identicni)
milos is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2004, 06:08 AM   #19
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

kad smo vec kod novih analognih sintesajzera, Dave Smith Instruments je danas objavio sliku novog PolyEvolver Keyboarda o kome se vec dugo suskalo:

neznam koliko su ljudi ovdje upoznati sa DSI sintevima, ali Dave Smith je napravio prvi (i najpoznatiji) polifoni analogni sint sa memorijom SCI Prophet 5 daleke 1978. Poslije i Prophet 10, T8, 600 i VS. Evolver je do sada postojao kao mali monofoni tabletop sa hibridnim zvukom : 2 analogna oscilatora, 2 digitalna sa wavetable-ima (u stilu PPG-a) sa Propheta VS. Analogni CEM filter (slican kao P5), analogni sequencer, distorzija, echo itd.

nije zamisljen kao zamjena za stare klasicne analogne zvukove, vec vise kao originalna sprava, za 'neotkrivene' teritorije..

sad su stavili 4 polifoniju u klavijaturu sa milion potova za editing 8) . moze se ekspandirati na 8 poly itd. puRe pretpostavio sam da ce te ovo zanimati. dusu dao za ambient soundove.

u svakom slucaju veseli me da trziste i razvoj prave analogije jos nije mrtvo.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2004, 07:33 AM   #20
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

evo i demo ako nekoga zanima:

http://www.synthmusic.info/mp3s/Evolvingsequence.mp3

http://www.dsisynth.com/Sounds/Demof...aloggroove.mp3

ima jos hrpa ovdje:
http://www.davesmithinstruments.com/...er/sounds.html

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules