Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-12-2004, 11:24 AM   #41
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

@Goran @Zmaj

Softwer pobedjuje hardver zadnjih godina ubedljivo po svim performansama ... pre je bilo secam se Analogija je zakon ovo ono , i zaista je bila .. pa se secam Analogija i digitalija pomesano je prava stvar ... a danas naravno samo digitalno .. Konkretno , EMU X je softwer koji apsolutno zamenjuje EMU semplere , dakle zobogom sempleri
Old 18-12-2004, 12:55 PM   #42
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
@Sandro
Mnogi studiji (da se ogradim,ne kod nas) rade upravo ovo sto sam rekao,izbacuju trake sa kompjutera na sprave da bi oplemenili digitaliju...Nisam lud
pa, znan da rade i to ima smisla. buch vig je kompletan garbage snima digitalno, pa je sve prebaci na trake i mixa na a&h pultu iz sedamdesetih.
covik voli taj zvuk i sto da ne. i meni se zvuk od garbage jako dopada, ali i mi mozemo nase 'trake' prebacit na traku, pa opet necemo imat produkciju ko garbage.

bubanj se takodjer cesto snima na trake, jer mu traka da i prirodni soft saturator... ali mi ode usporedjujemo softwarevske i hardwarevske samplere ane trakase.
cak ni onaj argument da hardware ima veci headroom, mislin da ne stoji, mada je normalno da hardwarevski sampler ima veliki headroom. da nije tako, bilo bi malo nezgodno.
Old 19-12-2004, 12:12 AM   #43
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
@Goran @Zmaj

Softwer pobedjuje hardver zadnjih godina ubedljivo po svim performansama ... pre je bilo secam se Analogija je zakon ovo ono , i zaista je bila .. pa se secam Analogija i digitalija pomesano je prava stvar ... a danas naravno samo digitalno .. Konkretno , EMU X je softwer koji apsolutno zamenjuje EMU semplere , dakle zobogom sempleri
Kazu da je taj Emlator X opasan...mada sam cuo da se mnogi zale da jede PC :roll: Nabavicu ga uskoro,sve sam cekao da izadje u nekoj "vodenoj" verziji ali izgleda da cu morati da ga kupim
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2004, 03:37 AM   #44
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Hvala Oggy

Inace, moja poenta je trebala da glasi da su to nijanse na koje mi ovde na forumu, tj. oni koji jedva krpe opremu (i sticu znanje pride) NE BI SMELI da razbijamo glavu sa time, vec da radimo sa software koji imamo i tacka... Verujem ja da EMU hard sampler bolje zvuci, ali budimo malo realni. Ovde mozda 0.1% foruma zna i iz ovog software sto ima da izvuce maksimum zvucnih mogucnosti, zar ne ?

A UVEREN SAM da kada neko od nas ovde bude izvukao taj maximum da ce za*ebati 99% ovdasnjih priucenih "kvazi producenata". To je stvar koja bi trebalo da nam svima ovde da neku satisfakciju...

Hajde malo da spustimo loptu i da pricamo o stvarima koje su nam dostupne, a ne o emu samplerima od $5000, manley dinamickim spravama, ssl-ovima, amek-cima i sl... bice svega kad dodje vreme, siguran sam :roll:
kVu is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2004, 04:09 AM   #45
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa to je bre ljudi pitanje religije a ne razuma
ili ipak novcanika - svaki cigo svoga konja hvali
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2004, 08:56 AM   #46
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Hvala Oggy

Inace, moja poenta je trebala da glasi da su to nijanse na koje mi ovde na forumu, tj. oni koji jedva krpe opremu (i sticu znanje pride) NE BI SMELI da razbijamo glavu sa time, vec da radimo sa software koji imamo i tacka... Verujem ja da EMU hard sampler bolje zvuci, ali budimo malo realni. Ovde mozda 0.1% foruma zna i iz ovog software sto ima da izvuce maksimum zvucnih mogucnosti, zar ne ?

A UVEREN SAM da kada neko od nas ovde bude izvukao taj maximum da ce za*ebati 99% ovdasnjih priucenih "kvazi producenata". To je stvar koja bi trebalo da nam svima ovde da neku satisfakciju...

Hajde malo da spustimo loptu i da pricamo o stvarima koje su nam dostupne, a ne o emu samplerima od $5000, manley dinamickim spravama, ssl-ovima, amek-cima i sl... bice svega kad dodje vreme, siguran sam :roll:
Ma kVu upravu si ti...svako treba da gura maksimalno sa ovim sto ima Nego bolje da gledam sada nego posle kad budem kupovao Manley da ne znam koji model
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2004, 11:47 AM   #47
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
pa to je bre ljudi pitanje religije a ne razuma
ili ipak novcanika - svaki cigo svoga konja hvali
ja san svoga konja proda, a nisan ga bas hvali sto se studijskega rada tice, jer je tipu treba konj za zivu svirku.
da mu je treba za studijo, osjeca bi se ko prevarant da san mu ga hvali.
Old 19-12-2004, 01:32 PM   #48
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Oda sada cu svaki put kada vidim ovakvu temu samo da napisem velikim slovima: SZS (svi znaju sve).

Jedna stvar: Kada cemo prekinuti vise tu tradiciju: jedan covjek=producent, aranzer, snimatelj, inzinjer itd. Znam da je situacije takva da ljudi moraju da uce u vise oblasti da bi se prezivjelo, ali ta politika nas nece dovesti nikuda. Ako nekoga zanima inzinjerski posao, ne treba da se petlja u sve i svasta nego da siri svoje znanje i iskustvo sto se tice tehnickog dijela posla. Ista stvar vazi i za producente, tj ljude koji hoce da rade kao producenti. Sve je to ok da treba da se baziramo na to sto imamo ali doci cemo u situaciju gdje ce sve pametne i korisne glave da ostanu u tom domenu a onda ce doci neki lik i sa malo foliranja se zaposliti na nekoj vecoj poziciji i tamo prodavati muda za bubrege, kao sto je uvijek do sada bilo. Mislim da kapirate o cemu pricam. Mi smo nova generacija ljudi koja ima zadatak da izvuce ovu sredinu iz govana: idejama, znanjem, iskustvom.
Evo pogledajte Deja Vuckovica (@dvuckovic) koji radi u studiju Barba. Nema te stvari za koju ga ne mozete pitati a da vam nece dati tacnu i objektivnu informaciju. Ako mislite da je prije toga bio VST freak a u studiju sve to naucio, grdno se varate. Evo ga sada, rastavlja i sastavlja Amek 9098, sve mu je u glavi, i radi na tome kao da ima minimum 20 godina iskustva (po citavi dan smo tamo tako da znam o cemu pricam). A covjek je smo imao cilj da bude dobar sound engineer i da se ne petlja u tudje ideje i tripove, za koje su, naravno, zaduzeni producenti.

Eto toliko. Samo da vas podsjetim: Kada god vidite logo "SZS" znate o cemu pricam!
Goran is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2004, 02:46 PM   #49
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Sve je to lepo i svaka cast Vuckovicu i svima koji uspevaju ..

Samo nesto zaboravisljas!! Jel znas ti gde zivis? Nemoj misliti da smo svi"foliranti" i da ne znamo sta je dobro pa se orjentisemo na VST i softwer.. znas li ti da je prosecna plata nekog intelektualca 250 eura?? Koliko takvih plata treba nekome da bi kupio neki hardver .. a da posteno radis i zaradis mislim da bi i umro a ne bi imao da kupis Ameka

Zato svaka cast Vladu , Vuckovicu i celom timu studija "Barba" i znajte da svi mislimo na vas i da vas podrzavamo , samo nas nemojte bas toliko podcenjivati..

Quote:
Originally Posted by Goran
Kada cemo prekinuti vise tu tradiciju: jedan covjek=producent, aranzer, snimatelj, inzinjer itd.
Kako je krenulo , verovatno nikad
Old 19-12-2004, 03:08 PM   #50
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Sve je to lepo i svaka cast Vuckovicu i svima koji uspevaju ..

Samo nesto zaboravisljas!! Jel znas ti gde zivis? Nemoj misliti da smo svi"foliranti" i da ne znamo sta je dobro pa se orjentisemo na VST i softwer.. znas li ti da je prosecna plata nekog intelektualca 250 eura?? Koliko takvih plata treba nekome da bi kupio neki hardver .. a da posteno radis i zaradis mislim da bi i umro a ne bi imao da kupis Ameka

Zato svaka cast Vladu , Vuckovicu i celom timu studija "Barba" i znajte da svi mislimo na vas i da vas podrzavamo , samo nas nemojte bas toliko podcenjivati..

Quote:
Originally Posted by Goran
Kada cemo prekinuti vise tu tradiciju: jedan covjek=producent, aranzer, snimatelj, inzinjer itd.
Kako je krenulo , verovatno nikad
?

Potpuno se slazem sa tobom. Ovim postom nikako nisam htio da potcijenim ili uvrijedim nekoga od ekipe sa foruma. Samo mislim da svi treba da idemo napred, i oni koji imaju i oni koji nemaju prilike da posjeduju nesto ili da budu zaposleni u nekoj ozbiljnijoj sredini za rad. Rado bih volio kada bi neki ljudi sa ovog foruma dosli u tako neku dobru poziciju, jer bi i meni kao muzicaru, i aranzerima i producentima bilo bolje i stvarala bi se mnogo bolja muzika sa sve manje kompromisa. Cisto sam glasno razmisljao a Deja sam naveo samo kao jedan lijep primjer svega toga, bez potrebe da ga nesto dizem u visine, jer je i on jedno govedo kao i svi mi! :P :P :P
Goran is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules