Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2004, 10:01 PM   #21
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

jooj pulsar 2 pa azdaja, nekako ne pashe vise scope
Old 24-11-2004, 11:46 PM   #22
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

@ dr. Ru:
Zahvaljujem na toploj dobrodoslici i nadam se da nikog posebno nisam uvredio mojim prethodnim postom, sto mi i nije bila namera, vec sam malkice zeleo da vas nateram da ipak obratite paznju na to kako se treba odnositi prema drugima, pogotovo onima koji nisu tu i ne mogu nista reci u svoju "odbranu". Ne ocekujem da iko deli moje misljenje, ali isto tako nikoga ne napadam zbog njegovog, pa shodno tome, ne dozvoljavam ni da to meni bilo ko radi. Kako god, nadam se da je ovo kraj zategnute situacije i pocetak jednog normalnijeg odnosa.

@ Bumbar:
- Kako se kaze "Pulsar" na latinskom?

Nisam uopste rad za "verbalne tuce" niti mislim da bih time nesto postigao. Ja jedino nisam imao nameru nikoga da uvredim (jer kad to radim, radim jako uocljivo) te zato i nisam produbljivao raspravu, nego se zadrzao na sitnom "peckanju" tek da osetite da to nikome ne prija. Mislim da tebi cak ne prilici, obzirom na tvoje godine i iskustvo, takav vid upustanja u bespredmetne rasprave za koje se unapred zna da ne resavaju nista vec samo cine da se osecas jos gore. Ja se "svadjam" sa CW- om jos od '98. kada ovog foruma nije bilo ni u najavi, a malo veci strucnjaci od bilo koga u YU su tek delom uspevali da resavaju probleme i to drasticnim metodama tipa: "Kupio si ultra- skupu konfiguraciju? E, pa ne moze ta, vec mora potpuno druga... "Ploca, procesor, memorija...Ej, bre? I tako, resis jedan, nastane drugi problem. Moram decidirano napomenuti da ja nikad nisam posedovao CW u svom vlasnistvu, vec sam bio "primoran" da ga koristim u studijima, ali "nije sija, neg' je vrat". Trosio sam dane, sate, godine. Istina, i uradilo se tu ponesto, ali... Na svu srecu moj DAW trenutno radi perfektno i to 20 h dnevno, te ga ne bih menjao ni za kakve pare. Ljudi su zadovoljni, ja sam rasterecen "crnih misli", muzika zubori, u potocima tece... I tako...
Nadam se da sam ovim postom razjasnio poslednje nejasnoce iznesene u mom prvom, te se nadam da ovaj put nisam izrekao nista uvredljivo, pa cak ni "izmedju redova".
Pozdrav svima
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2004, 10:12 AM   #23
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ja isto mislin da bi se mogli vratit na temu, odnosno na cw i pulsara?!

pulsara koristin 4-5 godina. i ja san, ko i svak ima problema, i svadja se sa creamwareom, ali su svadje odavno prestale, jer za niih vise nije bilo razloga.

to sto se tice 'ultra skupe konfiguracije' isto nije tocno. jedino sto je bilo bitno da ne buda via chipset. dakle, jeftini athlon je i tad dolazi u obzir.

a tad kad si ti bi 'prisiljen' radit na pulsaru, sa njegovih 6 shipova otvara si 10 masterverbova, a u konpjuteru si moga otvorit 1, eeeeventualno 2 waves rverba.
tad si ima superiorne efekte, sintove i sampler a o mogucnostima routhinga da ne govorimo.

naravno da se stvari minjaju. i ja san, u medjuvremenu, proda jednoga pulsara i uze 2 uada i powercore, ali mnoge pulsarove prednosti u odnosu na sve druge kartice ostaju i to ne moze niko negirat.

e sad je drugo pitanje koliko koristimo te mogucnosti. :roll:

bdv: oggy, jesi ikad koristi pulsarove efekte npr. vinco, masterverb pro, psyq, transcient designer ili sintove poput synchrotrona, sb404, profit 5, flexor, vectron, poison, modular, prodyssey, b-2003, zargove sintove... jesi mozda proba novi timeworks reverb p-100, napravljen samo za scope platformu?

jesi ikad proba koristit scope platformu ko externi mixer za giga studio?
Old 25-11-2004, 02:18 PM   #24
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

E, vidi se ko je radio sa Pulsarom Upravo je tacno to sto si rekao za chipset. 'Ladno je to bio u pitanju Athlon sa najjacom plocom u tom momentu, gde je ovaj prijavljivao neki DSP overload i sl. E, onda su nam rekli da kupimo Asus TUSL 2c sa Intelom. Istina, onda je proradio, ali opet ne bez greske, jer je gubio samplerate. Godinu dana nam je trebalo da provalimo da je kartica od tezine(a teska je) iskrivila slot, te kad bi se svaki sledeci put ukazao taj problem, samo bi malo drmnuli karticu Srpska varijanta. Istina, Pulsar je za to vreme imao dobrih reverba i dobar kompresor, ali za dosta stvari je trebalo da se extra doplati, pa nismo imali mogucnosti da koristimo sve blagodeti. Giga studio nikad nisam preterano voleo, pa ga isto tako nisam ni koristio. Ja sam pre za ovu danasnju varijantu sa PowerCore i UAD-om jer to su stvarno sprave koje ti daju savrsene performase u odnosu na cenu, mada ih ne posedujem, voleo bih. Vrlo rado koristim sve Waves pluginove, a narocito IR-1 koji je zaista fenomenalan i moze se bez problema nositi sa njegovim hardverskim originalima,
Pozdrav, skupili mi se ljudi, pa moram da radim
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2004, 03:07 PM   #25
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
E, vidi se ko je radio sa Pulsarom Upravo je tacno to sto si rekao za chipset. 'Ladno je to bio u pitanju Athlon sa najjacom plocom u tom momentu, gde je ovaj prijavljivao neki DSP overload i sl. E, onda su nam rekli da kupimo Asus TUSL 2c sa Intelom. Istina, onda je proradio, ali opet ne bez greske, jer je gubio samplerate. Godinu dana nam je trebalo da provalimo da je kartica od tezine(a teska je) iskrivila slot, te kad bi se svaki sledeci put ukazao taj problem, samo bi malo drmnuli karticu Srpska varijanta. Istina, Pulsar je za to vreme imao dobrih reverba i dobar kompresor, ali za dosta stvari je trebalo da se extra doplati, pa nismo imali mogucnosti da koristimo sve blagodeti. Giga studio nikad nisam preterano voleo, pa ga isto tako nisam ni koristio. Ja sam pre za ovu danasnju varijantu sa PowerCore i UAD-om jer to su stvarno sprave koje ti daju savrsene performase u odnosu na cenu, mada ih ne posedujem, voleo bih. Vrlo rado koristim sve Waves pluginove, a narocito IR-1 koji je zaista fenomenalan i moze se bez problema nositi sa njegovim hardverskim originalima,
Pozdrav, skupili mi se ljudi, pa moram da radim
asus cusl i tusl su tad imale najoptimalniji chipset za audio, a narocito za pulsara, a to sa gubljenjen kontakta ti se moze dogodit i sa powercoreom koji je jos duzi od pulsara.

e sad, sto se tice kupovine. mislin da se profesionalcu isplati kupit software. ja san masu toga kupi za pulsar, pa san dosta toga i proda, a sad san recimo isto tako kupi sve za uad.
jebes karticu, kad nemas one pluginove zbog kojih je i napravljena.

Old 25-11-2004, 03:09 PM   #26
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
jedino sto je bilo bitno da ne buda via chipset. dakle, jeftini athlon je i tad dolazi u obzir.
Meni je Luna radila i na VIA chipsetu na predhodnoj masini i sve je to funkcionisalo bez ikakvih problema
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2004, 03:12 PM   #27
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pedja
Quote:
jedino sto je bilo bitno da ne buda via chipset. dakle, jeftini athlon je i tad dolazi u obzir.
Meni je Luna radila i na VIA chipsetu na predhodnoj masini i sve je to funkcionisalo bez ikakvih problema
a ne znan. ne razumin se bas u te chipsetove. moze bit da je to neki noviji via chipset.
u svakon slucaju, pulsar bi danas treba radit bez problema sa svakin hardwareom.
Old 25-11-2004, 03:19 PM   #28
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by Pedja
Quote:
a ne znan. ne razumin se bas u te chipsetove. moze bit da je to neki noviji via chipset.
u svakon slucaju, pulsar bi danas treba radit bez problema sa svakin hardwareom.
ma ni ja nisam neki strucnjak za to i bio sam se uplasio kad sam cuo da CW zeza na VIA chipsetu ali na svu srecu kod mene je radilo sve cakum-pakum (vakum )
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2004, 03:20 PM   #29
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ti si jedan od retkih, cini mi se da je abr 5-6 ljudi koje poznajem imalo problema sa via chipsetom ali to su stari dani, valjda ih vise niko ne koristi
Old 25-11-2004, 03:23 PM   #30
idekius
Mason

idekius's Avatar

Meni je Luna schljackala na Gigabyte GA-7VA (VIA KT-400) bez ikakvih problema.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules