|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ah vidi stidim se stidim :oops: oprostice mi valjda cika Orville
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Na zalost nisam uspeo da iskopam casopis sa opisom snimanja load-a, prekopao sam celu gajbu i nista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
hehe, e slucajno sam video ovu temu.
pa ovako, da se umesam. taj bend, to su moji ortaci. gitarsko pojacalo sam im dao, i preporucio da iskljuce donja dva zvucnika zbog toga sto nisu upareni svi i jedan od njih se razlikuje od ostala 3 (naravno, original twin i ima samo dva). Mada i sam znam da nije to pravo pojacalo za studio, a nije ni za tu mjuzu. sto se gitara tice jedan svira (koliko ja znam) nekog telekastera, a drugi Kramera s620 koji u principu nije losh ali ima malo tanke magnete. Ako bude trebalo mogu ja da im pozajmim telekastera custom, telo iz komada drveta, sa seymor duncan hot raills magnetom (gitara ima neverovatan sustain). shto se tiche samog zvuka, bar sto se muzike tice, nisam siguran koliko oni jure takav zvuk metalike posto muzika ipak vise vuce na neki pank. moja preporuka im je i bila (a i pretpostavljam da ce to vec sutra probati) da nadju nekog marshala, recimo jcm900 (ipak je vrh za takvu muziku) i od pedala uzmu boss SD2 overdrive., to je po mom misljenju prava pedala za tu mjuzu, recimo da ima zvuk slican distu sa marshalovih pojachala, stim sto ima dosta bolje visoke tonove pa radi svetski posao i za solo. shto se tiche mikrofona, moj izbor je uvek shure sm57, mada treba eksperimentisati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
@davormen
nije frka ni za mesa boogie preamp da se nadje, znam par ljudi u gradu koji ga imaju. a to radi posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Na doticnim, kao i na vecini albuma Metallica je najvecim delom koristila M/B Triaxis preamp u M/B 50/50 slave i Marshall gold seriju slaveova -> . Od gitara najvise koriste ESP/EMG kombinaciju. Gibsone jako retko koriste. Njihov spisak opreme je predugacak... ja sam citao intervju sa engineerom koji je ovo isticao kao "main weapon". O mikrofonima nije bilo ni reci
![]() Ja bih se najvise slozio sa ostalima koji isticu da je najbitnije PRVO sviranje! Kakve su same deonice, ali i kakvu gitarista ima ruku, prste, atak... Nas gitarista ima ESP customa kakvog svira i Kirk, ali ruke su mu babacke i to sve zvuci mlitavo, njonjavo, mutno... Nije to to. Hocu samo da kazem da se moze desiti da vi to sve i nabavite/pozajmite/iznajmite, ali ako su ruke kljakave, dzaba posla. Bitno je i da je gitarista naviknut na gitaru, tako da bi mozda ipak bilo manje gubljenje para da se upgradeuju postojece gitare, nego da se ljudima strpaju u ruke Gibson LP-evi, sa totalno drugacijim kobilicama (sto je dosta bitno za palm mute) i string spaceingom, pa da se ljudi pogube. Pedala koja je spomenuta je takodje malko pogresan izbor. Ako nabavite nekog Marshalla to bi bilo sjajno. Za JCM 900 vam ne treba nikakva pedala... bar po meni. Za JCM 800 ja bih stavio pre toga jedan vintage TS-9 cisto kao boost... znaci ne da bude main overdrive. Tu kombinaciju puno ljudi koristi, ja sem je cuo i stvarno je super. ZICE!!!! Ovo jako moze da doprinese takvom zvuku. Ja savetujem barem ghs boomers 0.12, a ako bi moglo nesto deblje i nickelastije... super. Sto se tice onog koncerta Metallice u BG-u... i meni tu nesto smrdi! Kada sam gledao jedan shvecki bend koji je isto koristio rectifiere kod njih je celo pojacalo sijalo kada se upali, tj. iz oba ona proreza su se videle lampe kako sijaju, a kada sam gledao metallicu, njima je samo sa jedne strane, sto moze biti da su bila na std. by. Takodje nigde nisam video ni mikrofone ispred zvucnika... ko zna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
Evo ovako
nisam ni slutio ovakvu azurnost i raznovrsnost u odgovorima, pa da vas updateujem. Prvo, taj zvuk definitivno traze, davili su me pomenutim snimcima i albumima vise puta, i APSOLUTNO su decidni po tom pitanju. to sto su oni tu nekom greskom malko strpali i punk/rock rifova/ritmova, to je vec druga prica. Drugo, da se to radi Fenderom, DEFINITIVNO nije bila moja ideja, pobogu. Malko su bili tvdroglavi po tom pitanju, iako sam ja licno zagovarao koriscenje LINE6 Flexton-Drive glave (ko zna, zna, ubi boga kolko to dobro radi - ceo novi BlockOut sniman sa tom glavom), a za Marshalle nisu hteli ni da cuju. Gitare koje koriste vam je PoisonFree vec rekao, dodajem da je druga (solo) gitara rucni rad Jean&jean-a na temu telekastera sa Seymore Duncan magnetima (jedan Jeff Beck's hum i jos nesto). Onaj kramer uglavnom nista ne valja. Bilo kako bilo, ubedih ih da probaju sa Peavey-evim 5150 sa 4 x 12'' kutijom (opet, vodjen logikom dostupnosti pre nego idealnog izbora).. Mislim da je ovaj Peavey jedini u BG, i ima fantastican sound, al za neku tvrdju rokacinu,tipa najavljeni MAchine HEad (BG, Hala Sajma 09.12.2004), al valjda je on blizi tom zvuku nego twinReverb. Ceo dan se drndasmo sa istim, i ja licno nisam preterano odusevljen, mada je razlika za 3 kategorije u korist Peavey-a. Metal master sa njim, jos i kako tako zbudzismo nekako, al iznenadjujuca kombinacija je ispala Poison-ov Telecaster sa Peaveyevim drive-om, koji je inace jako krut, i ne preterano fin (to mu dodje isto). E da, i da objavim, morao sam da povucem AKG C414 iz upotrebe, na ovako jakoj kutiji, dolazi do zasicenja mikrofona i na dosta vecoj daljini, na kojoj ionako hvata samo neku mutljavinu. Zasad se ustalila kombinacija MD421 sa SM57 Beta, koji se dopunjuju sa britkoscu i tupavoscu. Ovo fino zvuci, mada guta 2 kanala na snimacu, pa je malko kabasto. Cak se kanim i da probam sa dve 57mice na razlicitim pozicijama, mada mi se lako desava kontrafaznost. Imam switch za fazu na mixeru, al skupa to i ne radi bas neki posao. Da zavrsim, u medjuvremenu smo i mi saznali da su dobitna kombinacija za Load/Reload MesaBugiji, od kojih nam je najblizi dostupan samo 10 sati nedeljno, zbog cega smo morali da odustanemo. Takodje, odavno znam da Metlica fura ESP-e sa EMG magnetima - jednog takvog smo snimali prosle zime sa pomenutim Peaveyem 5150 i zvucao je MAESTRALNOooo.... boss SD2 nam takodje nije previse pomogao zasad, i on se ispostavio dosta shushtavim i prekrutim za ove seymour duncane... Licno bih ipak najvise voleo nekog JCM800 sa built-in drajvom, ofarbo bi ga tako da ga ni majka ne bi prepoznala :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Vozdra...
Evo procitao sam samo prve odlomke od ove teme i mogu ti reci ono ako ti je bitan bas snimak, ma kako to da snimio onda me poslusaj. Skini plugin za Cubase, zove se Amplitube i nadji crack na internetu, ako nemognes naci polat cu ti ja na mail crack. Iglavnom plugin je jedan od najmocnijih. Imas razne distorzije ali ima jedan Heavy Zvuk slican Metallici. Stvarno je cool. Plugin skini sa www.amplitube.com ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
arture, ovim ljudima nisi rekao da mozda ne mozes da nabavis marsala ili mesabugija. uzmi napanji fendera do daske. imao sam twina jednom i znam da je to jedini lek. ako ne dobijes dovoljno drajva, dacu ti ja bosov overdrajv pa ti vidi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
... prvo, zasad jos ne verujem toliko plugincicima
........drugo, zasad jos nemam sa cime da radim (Audigija ne racunam)... kad uzmem E-Mu-a, mozda... preko digitalije, milina ! ![]() MRAVE CARE, pa sto ne rece... ajd sutra bani do studija posle 5 sa BOSS-om.. .teo sam od debelog da ga zabodem, al mi je pokupio sav svoj gear... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
bez starca nema udarca. cenim da digitalije ne mogu da zamene lampu, zicu i prste (mislim na zvuk)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarski pedalboard | zadresar | Gitarska Produkcija | 11 | 20-03-2009 11:18 PM |
gitarski rekording vol. 2 | duck | Gitarska Produkcija | 25 | 07-02-2005 12:39 AM |
-= Gitarski setup =- | ProkDu | Gitarska Produkcija | 5 | 05-12-2004 04:10 AM |