|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Imao sam prilike da radim sa 16kanalnom miksetom (kopija Mackie 1604) i onako za live-gig mi zvuci sasvim OK... inace je suvi mikser u rack dimenziji, ima mogucnost da podeli fadere u 2 grupe (Mackie 4), i ako se secam dobro 4 podrucja za EQ
Ne znam kakve su cene sada - ali znam da je Behringer ranije bio Mackie po 40% manjoj ceni.... Sammmmooooo - hmm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
Imam ja jednu kod sebe(behringer mx 1604a) ali je slabo koristim jer sam skontao da su slabe kod EQ-a(dodaju sum).U principu samo mi je tu da sprovedem pulsar kroz nju i da nakacim monitore.
ima 8 kanala 4mono i 4 stereo 2 auxa i jednu cini me grupu.Blago receno s****e.
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
imam eurodesk model mx 8000.
nekad sam sve mixao preko njega, a sad ga koristim samo za monitoring... a i kad netko dodje u studio da vidi da imam neki mixer ![]()
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
Bash sam razmisljao kako bi chudno izgledalo ljudima kad bi jednog dana napravio studio za profi rad sa recimo Deltom1010 i nekim Mic PreAmpom i racunarom.
Vjerovatno bi mislili da ih zajebavam 8)
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Upravo tako.... ljudi suvise "analogno" razmisljaju a ne znaju da sto vise uredjaja postave u lanac/chain, to je veca verovatnoca da se se pojaviti degradacija zvuka.... najcesce kao shum.
Upravo na tom polju su se Behringer mixete pokazale kao los izbor.
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Imam jednog malog Behringera (ne mogu se sad sjetiti tacno naziva modela, ali je suv sa 4 x XLR + 2 stereo)!
Koristim ga uglavnom za prosto sprovodjenje signala na ulaz u kartu, kao i za vezu sa monitoringom! Znam da im zvuk nije neki, ali se kod tih mixera za malo para dobija mnogo unakrsnih veza, sto me postedi ustajanja sa stolice svakih 5 minuta ![]() Btw. super mi dodje kada na live svirci moram ozvuciti bubanj, a na glavnom mixeru nemam kanala!
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
evo i mene , po prvi put , da pohvalim mog malog.......Behringera, sa osam kanala(4mono,i dva stereo,i jo?.....)koristim ga sa B-1 microfonom (radi fantom pawera) za vokale i u?ivo akusti?ne gitare,violine itd.?ak i elektri?nu gitaru i bass preko nje vozim..... ?ta da vam ka?em ? prezadovoljan sam....A uzeo sam od Berhingera i Truthove, koji su izvanredni tako?e....a sve to za stvarno male pare......Negdje sam na?uo da se Berhinger probija niskom cijenom i dobrim kvalitetom.....jeste mixetica pomalo neugledna, al ?ta fali...ja nemam ?uma..pogotovo kad snimam u Cubase SX na 32 bita.....Meni ne izgleda ?udno jedan takav studio jer je Bo?kovi? pobrojao ba? ono ?to ja imam (Deltu) i ovo gore od Berhingera....Mislim da je daleko va?nije UVO ?ovjeka koji sjedi za ra?unarom, naravno i njegovo znanje....
I jo?, ne mogu da odolim a da ne pohvalim Rumskog za sajt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moram da budem iskren ali Behringer mi se ne svidja ni za Live ni za studio.Jednosatvno ima nesto sto mi smeta kod njih.Zvuk im je smesan,nekako sirov.E sad zavisi i sta hoces,ako sviras svadbe i tome slicno tu ti niko nece gledati kakv ti je EQ,vazno je da gruva,ali ako hoces stvarno dobar zvuk bolje ti je da se klonis Behringera.Sigurno da i oni u nekom visem cenovnom rangu imaju dobre modele ali ova sintetika ne valja provereno.Imao sam prilike da uporedim Gem-ovu live miksetu i Behringera,i to je bilo smesno.Gem-ov zvuk tesko da neko moze da nadmasi u toj klasi,ali Gem je mnogo fina meka mikseta tako da nije za neko maltretiranje jer nema neku snagu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mason
|
![]()
Dok sam svirao klubske svirke svirao sam na Yamaha EMX 2000 i Soundcraft Powerstation. Soundcraft je bio nesto starijeg datuma, ali znatno bolji od Yamahe, mada ni ona nije losa...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preamp od miksete | David Suba | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 26-05-2009 04:18 AM |
Miksete | lirikzg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 28-01-2009 12:37 AM |
Projekt SFP 3.1 c bez vanjske miksete | pulsar 2 | Audio Software | 14 | 12-01-2004 06:48 PM |