Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-01-2003, 03:34 PM   #1
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Default Behringer miksete

Radi li neko preko njih? Sta mislite generalno o ovom proizvodjacu?
Old 24-01-2003, 05:24 PM   #2
milanbb
Junior Member

milanbb's Avatar

Imao sam prilike da radim sa 16kanalnom miksetom (kopija Mackie 1604) i onako za live-gig mi zvuci sasvim OK... inace je suvi mikser u rack dimenziji, ima mogucnost da podeli fadere u 2 grupe (Mackie 4), i ako se secam dobro 4 podrucja za EQ

Ne znam kakve su cene sada - ali znam da je Behringer ranije bio Mackie po 40% manjoj ceni....

Sammmmooooo - hmm "moji prsti i faderi na Mackie 8BUS" - uhhh svet posle toga nije isti
milanbb is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2003, 10:53 AM   #3
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Imam ja jednu kod sebe(behringer mx 1604a) ali je slabo koristim jer sam skontao da su slabe kod EQ-a(dodaju sum).U principu samo mi je tu da sprovedem pulsar kroz nju i da nakacim monitore.
ima 8 kanala 4mono i 4 stereo 2 auxa i jednu cini me grupu.Blago receno s****e.
Old 01-07-2003, 01:14 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

imam eurodesk model mx 8000.
nekad sam sve mixao preko njega, a sad ga koristim samo za monitoring... a i kad netko dodje u studio da vidi da imam neki mixer
Old 01-07-2003, 01:37 AM   #5
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Bash sam razmisljao kako bi chudno izgledalo ljudima kad bi jednog dana napravio studio za profi rad sa recimo Deltom1010 i nekim Mic PreAmpom i racunarom.
Vjerovatno bi mislili da ih zajebavam 8)

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2003, 12:36 PM   #6
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Upravo tako.... ljudi suvise "analogno" razmisljaju a ne znaju da sto vise uredjaja postave u lanac/chain, to je veca verovatnoca da se se pojaviti degradacija zvuka.... najcesce kao shum.
Upravo na tom polju su se Behringer mixete pokazale kao los izbor.
Old 27-08-2003, 07:52 PM   #7
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Imam jednog malog Behringera (ne mogu se sad sjetiti tacno naziva modela, ali je suv sa 4 x XLR + 2 stereo)!
Koristim ga uglavnom za prosto sprovodjenje signala na ulaz u kartu, kao i za vezu sa monitoringom!
Znam da im zvuk nije neki, ali se kod tih mixera za malo para dobija mnogo unakrsnih veza, sto me postedi ustajanja sa stolice svakih 5 minuta
Btw. super mi dodje kada na live svirci moram ozvuciti bubanj, a na glavnom mixeru nemam kanala!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2003, 07:49 PM   #8
cobra
Junior Member

evo i mene , po prvi put , da pohvalim mog malog.......Behringera, sa osam kanala(4mono,i dva stereo,i jo?.....)koristim ga sa B-1 microfonom (radi fantom pawera) za vokale i u?ivo akusti?ne gitare,violine itd.?ak i elektri?nu gitaru i bass preko nje vozim..... ?ta da vam ka?em ? prezadovoljan sam....A uzeo sam od Berhingera i Truthove, koji su izvanredni tako?e....a sve to za stvarno male pare......Negdje sam na?uo da se Berhinger probija niskom cijenom i dobrim kvalitetom.....jeste mixetica pomalo neugledna, al ?ta fali...ja nemam ?uma..pogotovo kad snimam u Cubase SX na 32 bita.....Meni ne izgleda ?udno jedan takav studio jer je Bo?kovi? pobrojao ba? ono ?to ja imam (Deltu) i ovo gore od Berhingera....Mislim da je daleko va?nije UVO ?ovjeka koji sjedi za ra?unarom, naravno i njegovo znanje....
I jo?, ne mogu da odolim a da ne pohvalim Rumskog za sajt...
cobra is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2003, 08:25 PM   #9
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Moram da budem iskren ali Behringer mi se ne svidja ni za Live ni za studio.Jednosatvno ima nesto sto mi smeta kod njih.Zvuk im je smesan,nekako sirov.E sad zavisi i sta hoces,ako sviras svadbe i tome slicno tu ti niko nece gledati kakv ti je EQ,vazno je da gruva,ali ako hoces stvarno dobar zvuk bolje ti je da se klonis Behringera.Sigurno da i oni u nekom visem cenovnom rangu imaju dobre modele ali ova sintetika ne valja provereno.Imao sam prilike da uporedim Gem-ovu live miksetu i Behringera,i to je bilo smesno.Gem-ov zvuk tesko da neko moze da nadmasi u toj klasi,ali Gem je mnogo fina meka mikseta tako da nije za neko maltretiranje jer nema neku snagu.
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2003, 08:45 PM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Dok sam svirao klubske svirke svirao sam na Yamaha EMX 2000 i Soundcraft Powerstation. Soundcraft je bio nesto starijeg datuma, ali znatno bolji od Yamahe, mada ni ona nije losa...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules