Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2016, 07:09 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default zasto toliko para? sf11

interesuje me zasto je jedna program sound forge pro 11 npr 400dolara ured jbt kao cubasee 8 pro fulll???

http://www.magix-audio.com/us/sound-...=soundforgepro

kakva je to njegova moc po vasem miljenju, msm za toliko para?

i izgleda magix kupio , nema vise sony
branoy is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 08:50 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: zasto toliko para? sf11

Zato što je to alat.
Dakle to nije nešto što treba da bude u kuhinji ili što treba da koristi svako.
To je alat, a kada je nešto alat, onda to znači da nekome treba alat da bi uradio POSAO. A kada je nešto posao, znači da donosi novac. A kada nešto zarađuje, dakle, mora i da košta.
E sad, zašto je 400 dolara jedna ili dve mesečne plate na ovim prostorima?! To nije pitanje za Sony, nego za sve one koji neće da glasaju, a i one druge koji su to pravo iskoristili onako kako jesu...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2016, 03:16 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ma da afkors, msm nisam ja pitao specijalno za ove prostore, rekoh pa bolje uzeti cubase 8 pro, ista cena jbt, nego samo njega alat ko alat, a isto se moze sve u cubase i puta 5 x vise jel tako?
a jeste skupo za ove prostore ako bi se samo gledalo da se samo on uzima.
msm sta je to tih 5 npr stvari sto ga cine skupim , a sto se ne moze u cubase

ja ga koristim uvek , devetku , ne treba mi noviji, zato sto brzo udjem u njega za sekund dva, prevucem wav fajl, editiram brzo skroz, ili vise njih, pa export mix u mp3, wav bilo sta, isecem iz nekog jednog npr semplove , iscutiram ma ti brzi poslovi, msm bilo sta tako, najvise oko semplova, i da gledam wav sliku . tako jos mozda jedno 10 stvari koje su povezane sa navedenim. obrada brza najvise, lako export, ali msm to sto radim to moze ured u svaki i free neki
dok npr nije mi nikad seo onaj od steinberga wavelab,mada ovaj zadnji mi ce cini mocan i lep. al meni nema potrebe ,previse alata imamo
Old 26-08-2016, 01:49 PM   #4
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Bolje je uzeti i Mercedes nego Renault, pa se Renault i dalje prodaje.

Meni lično SF11 samo zbog Elastique algoritma ima itekako smisla zašto košta toliko. Ali, da su mogli neke batch procese da odrade bolje, mogli su.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 02:19 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Možda lupam, ali cenim da je ideja da se SF integriše u Sequoia/Samplitude okruženje. Pa sad, ko dâ €3K za Sekvoju, daće i 400 za SF. WTF, daće i €1,3K za plugin za kontinualni laudnes, što da ne. Sve se vrti oko tržišta kom je neki softver namenjen, jer je onda tom tržištu i prilagođen, kako opcijama tako i cenom. Pitanje je samo koliko kome neke opcije znače u životu i radu, ali i one ulaze u cenu, jebiga.

Pozdrav,

Vasa
Old 26-08-2016, 04:33 PM   #6
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Wavelab je jos skuplji, a zasto nemam pojma:
http://www.steinberg.net/en/shop/buy...lab-pro-9.html
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 04:38 PM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

pa too, skuplji wavelab od cubase 8 pro
http://www.steinberg.net/en/shop/buy...se-pro-85.html
Old 26-08-2016, 06:25 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Zašto je iPhone 5s (sa svoja dva jezgra, ekranom od 4" koji nije čak ni u HDTV 720 rezoluciji i memorijom koja ne može da se nadogradi) ponekad i duplo skuplji od nekih telefona koji imaju četiri puta više jezgara i/ili više piksela na većem ekranu, i koji primaju SD kartice od XY GB? Zato što neko hoće da plati tu cenu. Ne razumem šta tu nije jasno.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 26-08-2016 at 06:37 PM. Reason: 720
awacs is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 07:47 PM   #9
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Zašto je iPhone 5s (sa svoja dva jezgra, ekranom od 4" koji nije èak ni u HDTV 720 rezoluciji i memorijom koja ne može da se nadogradi) ponekad i duplo skuplji od nekih telefona koji imaju èetiri puta više jezgara i/ili više piksela na veæem ekranu, i koji primaju SD kartice od XY GB? Zato što neko hoæe da plati tu cenu. Ne razumem šta tu nije jasno.

Pozdrav,

Vasa
Vaso, poredjenje ti nije na mestu, ovde se radi o 2 proizvoda iste firme, Wavelabu i Cubaseu. Prosto bar meni nigde nema logike da Wavelab bude skuplji 180$ od najnovijeg Cubase-a. Mozda je trazeniji software jer mu je primarna namena audio editor i alat za mastering(kao i Soundforge) i zato mozda nema razloga da neko pazari preglomazan alat (C8), ako mu je za obradu snimaka Wavelab i vise nego dovoljan(ne treba mu MIDI, VSTi i ostali qrci palci). Znaci ima smisla jedino ako je taj alat daleko trazeniji i prodavaniji od ovog drugog bez obzira na kompleksnost istih.

A sto se tice telefona, ni tu vise situacija nije tako crno bela kao nekad. Taj 5s je sada nov oko 200 i kusur evra, i tesko da ces danas naci i flagship kineza kao sto je Huawei, Xiaomi... sa octacore procesorom koji po ceni nisu daleko od Apple-ovih uredjaja. O Samsungu da i ne pricam jer je neretko skuplji od Apple-a (zavisi od godisnjeg doba). I odosmo u off topic al 'ajde.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2016, 08:05 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Ma dobro, priznajem da su mi poređenja ofrlje. Igor je u nekom skorašnjem postu pominjao €350 za iP 5s, pa sam razmišljao o kudikamo jačim telefonina za kudikamo manje para. U suštini se slažemo – svako će da kupi ono što mu odgovara i svi razlozi za kupovinu su sasvim lični.

Da se vratim na osnovnu temu, cena SF u odnosu na Sekvoju je sasvim primerena. Kako se onda niko ne pita zašto je Sekvoja toliko skupa? Ili zašto je Nuendo toliko skuplji od Kjubejza, kad teoretski oba mogu da se koriste za multichannel video i štatijaznamšta. I nijedan od ta dva ne zvuči „bolje” od onog drugog.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 26-08-2016 at 08:31 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules