Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2013, 12:51 AM   #21
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2

ne da ti probas, ne okolisaj haha!! daj dokaze za tu pricu bolji zvuk koliko hoces,, ja do sad ni na jednom Daw-u nisam cuo da je nesto razlicito.

tako sledeci put odgovaram samo kad das dokaza prvo iz cubase5 mixdown, pa iz cubase7 mixdown.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 12:51 AM   #22
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2

@Jan
apsolutno
Old 05-09-2013, 12:59 AM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Pa jel mislis da je to razlika, uvuces wave-ove pa export i tako pravis razliku?

Postoji nesto sto se zove headroom, ali to ces osetiti tek kada prevazidjes virtual guitarist

A da, na taj nacin i taj nivo rada, apsolutno se slazem nema razlike
Old 05-09-2013, 03:38 AM   #24
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Sreća da VST format nije razvio Apple!
Da je to u Apple-ovim rukama, ne bi sad niti sjećali VST2 formata jer bi to oni odjebali pola godine nakon predstavljanja VST3-a!!

Inaće, cool mi je to da više ne rade VST2. Ostavit će podršku da se može učitavati, ali više neće proizvođačima pluginova davati podršku za razvoj starog formata. Pa ionako taj VST2 postoji već masu godina, a s VST3 se nije ništa izgubilo.

Meni samo ne ide u glavu kako kroz sve ove godine nisu razvili neki pomočni softver koji je u stanju sortirati i premještati plugine po kategorijama i to onda tako prikazati u DAW-u. Ide mi na k*** kad moram ručno prebacivati dll fajlove...
To će biti još više problem sa VST3 pluginovima jer se njih ne može smjestiti gdje korisnik želi... a valjda će napraviti nekakav softver za katalogizaciju i organizaciju...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 05:08 AM   #25
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Meni samo ne ide u glavu kako kroz sve ove godine nisu razvili neki pomočni softver koji je u stanju sortirati i premje?tati plugine po kategorijama i to onda tako prikazati u DAW-u. Ide mi na k*** kad moram ručno prebacivati dll fajlove...
To će biti jo? vi?e problem sa VST3 pluginovima jer se njih ne mo?e smjestiti gdje korisnik ?eli... a valjda će napraviti nekakav softver za katalogizaciju i organizaciju...
Ba?! To sa ručnim kopiranjem dll fajlova i njihovom organizacijom je fakat velika nejasnoća. Kada se moram baviti time uvijek mi čudno i podjeća me na Win 98 period
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 07:35 AM   #26
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post

Meni samo ne ide u glavu kako kroz sve ove godine nisu razvili neki pomočni softver koji je u stanju sortirati i premje?tati plugine po kategorijama i to onda tako prikazati u DAW-u. Ide mi na k*** kad moram ručno prebacivati dll fajlove...
To će biti jo? vi?e problem sa VST3 pluginovima jer se njih ne mo?e smjestiti gdje korisnik ?eli... a valjda će napraviti nekakav softver za katalogizaciju i organizaciju...
bas upravo tako , na primer onaj saturn nuendo ga ne vidi u vst3 formatu (a samo sam ga tako i instalirao ... apsolutno idiotski a da ne pricam o kategorizaciji nekih plagove tipa Vtape mi ga vidi kako delay ?!?!

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:03 AM   #27
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Pa iskreno sto se tice tih dll(izvrshnih) meni je ok da ih pre reinstala systema samo prebacim na neku particiju,posle instalacije (systema)ih vratim na staro mesto i sve shljaka bez problema(ushteda vremena)..a sto se tice tih kategorija vst,dx,rtas..cudi me da nisu to reshili u cubase 7(reaper je po pitanju toga vrh),ali ipak nezalim se kada u abletonu budem mogao da dodelim 6 razlicitih lokacija sa kojih ce podizati plug-ine kao shto cubase radi..hm
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:10 AM   #28
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ne bih da započinjem neku tešku raspravu ali koliko vidim po netu svuda kažu da nema razlike u summing engine-u između Cubase 7 i njegovih prethodnika 6 i 5, na "tržištu" je trenutno i zadnja verzija Seqouie za koju se njeni korisnici kunu da superiornije sumira od svih ostalih DAW-ova...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:21 AM   #29
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ima razlike koja se moze i jednostavno vizuelno uociti u exportovanom wave-u .. Moj izbor je i mix i mastering u C7 , pri takvom radu razliku sam prometio istog momenta, to nisu razlike koju ce neko sa cuje i kaze u jeeeeee kakva razlika.. Ta razlika se oseti dok radis , ko ima slican sistem rada moze i da potvrdi.. A citanja po internetu i zakljucci na osnovu toga nisu merodavni..
Old 05-09-2013, 10:25 AM   #30
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Odmah da se ogradim nemislim ja da je cubase supeoriorniji od abletona(sve je to isto).ali da ima razlike izmedju cubase 5 i 7 je ocigledno..kao sto je brdo ljudi reklo a i logicno je..novije savremenije..barem u ovom sluchaju..
spartakus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules