Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2013, 07:11 PM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Heritage Audio

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
zvuku
Zvuk je odlična fizička pojava.

Pozdrav,

Vasa
Old 06-05-2013, 09:32 PM   #12
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Ja imam Neve pre amp 1272 i ne bih se kladio da ovi novi zvuce tako dobro a kostaju samo tako-losa investicija osim ako ne patite od imena i natpisa. To sto pise ovo ili ono ne znaci provereno i dobar zvuk. Pravi Neve onaj koji je iamo sound je jako tesko naci a kad nadjes posta i vise od 3.000 e, pa ti vidi, ima tu svega marketinga ponajvise
Braca is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 09:43 PM   #13
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ima jako puno tema,testova,na raznim forumima.. jedino sa cim se svi slazu je da je heritage audio "pravi" klon.. e sad marketing ili ne.. firma koja postoji 2 godine, nigde ne pise neve , ja bar nisam video nijednu reklamu, imaju fb stranicu sa samo 500 like-ova,imaju citavih 47 pratilaca na tweeteru zajedno sa mnom ,za firmu sam cuo kao i svi u pocetku na forumima i trudio sam da nadjem bar nekog ko ko kaze drugacije.. uglavnom su komentari u fazonu ako hoces bukvalno pravi 1073 klon samo heritage audio.. sobzirom na sve cinjenice, ne bih rekao da je ovo samo marketing i nista vise
Old 07-05-2013, 02:34 AM   #14
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Zvuk je odlična fizička pojava.

Pozdrav,

Vasa

Kad oce. Kad nece, nema mu pomoci.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 05:40 AM   #15
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Heritage Audio 1073

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Ima jako puno tema,testova,na raznim forumima.. jedino sa cim se svi slazu je da je heritage audio "pravi" klon.. e sad marketing ili ne.. firma koja postoji 2 godine, nigde ne pise neve , ja bar nisam video nijednu reklamu, imaju fb stranicu sa samo 500 like-ova,imaju citavih 47 pratilaca na tweeteru zajedno sa mnom ,za firmu sam cuo kao i svi u pocetku na forumima i trudio sam da nadjem bar nekog ko ko kaze drugacije.. uglavnom su komentari u fazonu ako hoces bukvalno pravi 1073 klon samo heritage audio.. sobzirom na sve cinjenice, ne bih rekao da je ovo samo marketing i nista vise
Nisam cuo doticnu spravu, ali treba razmisliti malo: ljudi su se skupili, imaju potrebno znanje, entuzijazam i zelju da rade te uredjaje. To - da li je firma 2 godine ili 2 dana, nema veze - vazno je samo koju shemu koriste, koje komponente i kakav je krajnji kvalitet izrade. E sad, taj krajnji kvalitet izrade je bio van domasaja prosecnih hobista zbog kompjuterizacije proizvodnog procesa, ali originalne sprave su sklapale zene u halama svojerucno, a ne pomocu 12 miliona dolara skupih masina za PCB pozicioniranje u 1000ti deo milimetra.

Sve u svemu, poenta price je - sasvim je moguce napraviti klon NEVEa i to pre u kucnoj radinosti, proveravajuci svaku komponentu rucno, nego u npr. MACKIEvoj ili tako nekoj fabrickoj hali...
Old 07-05-2013, 03:18 PM   #16
Era
Member

Era's Avatar

Ja sam nalazio u Usa original polovan Neve 1073 za 2000e,retroman je isto imao dobrih ponuda
Era is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 03:23 PM   #17
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

novo je novo
Old 07-05-2013, 04:19 PM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Jedan test modula

Kome je stalo do tog karaktera, nije lo?e. Sa druge strane, da se nervira? ako ima? samo jedan komad. A i pojede pola lunchboxa.

Pozdrav,

Vasa
Old 07-05-2013, 04:49 PM   #19
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

evo i jos nekih testova

Heritage Audio 1073/500

Brent Averill 1023

BAE 1023 vs Heritage 1073/500

BTW. Heritage audio klon necega ili ne, mnogo dobro to radi
Old 07-05-2013, 06:09 PM   #20
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Nešto se mislim, ako je ovo već iskopiran i "stripped down" BAE... pre bih uzeo BAE (zarad Hi-Z ulaza i izbora frekvencija na HF), makar i bio malo skuplji. A opet - jedan ko nijedan.

Ako ti je baš stalo do Neve karaktera, Heritage Audio DMA73 mi se čini razumnijom kupovinom za iste novce (plus dobiješ i Hi-Z).

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules