|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ivan Lekic
|
![]()
Zanima me da li neko ima iskustva ili poseduje ove"prave" Neve klonove
Konkretno zanima me DMA-73 i 1073/500 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]()
ufff, dobri stari rucni rad
![]() btw. Za one koji ne znaju jer je jako mlada firma(osnovana 2011) .. navodno, prema svim testovima i iskustvima gotovo svih korisnika, jedini pravi NEVE klonovi .. Kazu da su i te razlike koje inace postoje izmedju pravih vintage modula i ovih novih toliko male da su bukvalno zanemarljive. Jedino sto nije zanemarljivo je cena, recimo za jedan kompletan 500 modul 1073 (pre + eq) treba izdvojiti 2000 eura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Lekic
|
![]()
Jedan test modula
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Raspitaj se i za Avedis Ma5
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
Za sada sam najblizi ovom DMA-73 .. jer je i sa cenom najpovoljniji, 1800-900 eura
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Relativno novi na tr?i?tu, ali prema izradi i testovima je najvjerniji 1073 klon,
firma bazirana u Madridu, znači lako dobavljiva na na?e prostore. Cijena vrlo mudra i naizgled nerazumljiva: 2 ch u 1U, bez EQ je ista cijena kao i 1 ch verzija sa EQ u 500 formatu ( ![]() a u 500 verziji za iste pare dobijem 1 kanal, i jo? mi treba rack, napajanje..) imam svoju teoriju...a ?to vi mislite, za?to je tako?
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#9 |
Ivan Lekic
|
![]()
Heritage audio kao firma jako dobro se kotirala na trzistu .. iako mlada firma, njeni proizvodi sve cesce mogu se videti u racku najvecih svetskih studija.. ima tu nesto
![]() ![]() sdruge strane, konkurencju udara ams-neve sa svojim novim prozivodom 1073N , sto nije modul 500 serije, ali je zanimljivo sto moze raditi u standalone rezimu, ako zelite mozete ga staviti u rack, a moze se koristiti i bez box-a uz +48v adapter koji se dobija .. i sve to za iste pare koliko kosta ovaj 1073 heritage audio .. pitanje je samo sta je bolje, tj. sta je originalnije ![]() Pa ti budi sad pametan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neve 1073 za API system 500 (napokon)! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 07-11-2010 09:28 AM |
Precision Maximizer ili Neve 1073 EQ plugin ??? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 03-10-2008 02:58 AM |
John Eargle, Requirements for Studio Monitoring (Lansing Heritage) | Rocket Roll | Tutorijali | 1 | 31-12-2006 11:31 PM |
UA Neve 1073 (video)Demo... | Illiron | DSP forum | 20 | 02-07-2006 03:00 PM |