Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2013, 08:52 PM   #31
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Nebula 3 Pro i komercijalni preseti?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Lepo je kad neko nađe namenu tim emulacijama, meni je to uvek bilo i ostalo nepotrebno smeće koje mi samo dodaje u miksu svu onu prljav?tinu i odvratno ferceranje koje mi mastering samo po sebi daje, kako da Đani ima jači snimak od Miničevca, -6db RMS je sada standard...

Pre 30-40 godina je to imalo smisla, tada?nji snimci su bili svi -20 db RMS, sada je to besmisleno.
Uz to, nijedna od tih tape emulacija ne daje onu pravu mast, sve je to samo fereranje, pa čak i UAD Studer u koji se svi kunu.

Ali hajde, poje?ću sve ?to sam rekao ako mi neko pusti svoj snimak sa ovim emulacijama koji zvuči ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=OKlwb0-Dyd4

https://www.youtube.com/watch?v=JP1cA5eATfA

https://www.youtube.com/watch?v=kjUY5nGmBis

Pa recimo, za komercijalnije projekte, ni ne koristim te emulacije, upravo zbog tog visokog nivoa RMS-a koji se trazi... Ali za svoje licne potrebe iz uzivanja, koristim ih, jer tad ne guram RMS, cak i u toj hiphop muzici, "masteri" koje radim za sebe i svoju grupu su od -14 do -12 RMS-a u proseku sto je za hiphop danas ultra "tiho", sta vise ni ne merim RMS...

Ono sto mogu da kazem je da ova dva Nebula programa Vintage Blue i German mastering console (emulacija neke Neuman mastering konzole) zaista prave razliku, ali opet, problem je sto je Nebula prilicno bagovita... Ako recimo stavim dve Nebule na master kanalu, javi mi se ogroman statican peak u plus 100 db koji ja se necuje, ali se vidi :S koji vrag ne znam... Ali eto...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 12:13 AM   #32
dadson
Member

dadson's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ako recimo stavim dve Nebule na master kanalu, javi mi se ogroman statican peak u plus 100 db koji ja se necuje, ali se vidi :S koji vrag ne znam... Ali eto...
I kod mene se to de?ava. Ne samo na master kanalu nego uop?te ako otvorim dvije ili vi?e instanci nebule. Rje?enje jednostavno. Kopiraj prvu nebulu koju otvori? sa alt+klik na ostale kanale ili inserte i neće? imati peak.
dadson is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 12:14 AM   #33
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by dadson View Post
I kod mene se to de?ava. Ne samo na master kanalu nego uop?te ako otvorim dvije ili vi?e instanci nebule. Rje?enje jednostavno. Kopiraj prvu nebulu koju otvori? sa alt+klik na ostale kanale ili inserte i neće? imati peak.
Hvala, probacu !
Old 17-02-2013, 01:09 AM   #34
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

U Reaperu mogu da nakrcam tonu Nebula CUDA, tipa stavim 10 Nebula CUDA i CPU i Performance meter mi idu od 10 do 18 % ali zvuk secka, na svim vrednostima bufferima zvucne karte, od minimalnih do maksimalnih
Old 17-02-2013, 11:11 AM   #35
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Moja topla preporuka svima je koriscenje Nebule za offline render - koriscenje vise od par instanci na full kvalitetu je nemoguca misija
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 02:58 PM   #36
percival
Member

percival's Avatar

Moja topla preporuka za sve koji nemaju nebulaman-a,a zele koristiti nebulu je slijedeca:
stavite recimo ,preamp-traka-input u mix-bus grupa na kanal,poslije toga napravite freeze tog kanala(tako se zove funkcija u sequoi,ali predpostavljam da svaki dAWima nesto slicno) i tek kada sve kanale tako napravite pocnite mixati.
Jeste da traje duze ali mislim da se isplati

Sto se sjeckanja zvuka tice probajte podici buffer u nebuli a ne na kartici,meni to pomaze.
Kada radite s nebulom jako je bitan gain staging,recimo sve Alexb banke rade na -18dBfs i tada su najblize hardveru.
I jos jedna,ali ne manje bitna stvar je pan-law(barem kod alexovih banaka)
recimo clc radi na -4.5,a ostale kolilo vidim na -3 pa treba i na to obratiti paznju.

Ipak mislim da je najlakse kupiti nebulaman(jer stvarno nije skup,cak ni za nas balkance) i rijesili ste se svih problema,ili cekati da oni majstori i to "poprave"

pozz......
percival is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 03:22 PM   #37
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by percival View Post
Moja topla preporuka za sve koji nemaju nebulaman-a,a zele koristiti nebulu je slijedeca:
stavite recimo ,preamp-traka-input u mix-bus grupa na kanal,poslije toga napravite freeze tog kanala(tako se zove funkcija u sequoi,ali predpostavljam da svaki dAWima nesto slicno) i tek kada sve kanale tako napravite pocnite mixati.
O tome sam poceo da razmisljam

Quote:
Originally Posted by percival View Post
Sto se sjeckanja zvuka tice probajte podici buffer u nebuli a ne na kartici,meni to pomaze.
Evo, pokusao, digao sam ga sa 512 na 4096 sa nebula cuda, i neznatno je bolje, ali i dalje nedovoljno za ozbiljniji rad...
Old 17-02-2013, 03:43 PM   #38
percival
Member

percival's Avatar

hm...dali se pucanje javlja vec na jednoj nebuli ili kada ih ukljucis vise.
ako je problem do procesora postoji solucija da si napravis vise dll-ova same nebule koji ce biti razlicito nastimani.
Recimo da ti par njih koristi cpu od graficke,a par od kompa.
Cak imas i program nebula setup s kojim to mozes napraviti.
percival is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 09:12 PM   #39
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ono sto mogu da kazem je da ova dva Nebula programa Vintage Blue i German mastering console (emulacija neke Neuman mastering konzole) zaista prave razliku, ali opet, problem je sto je Nebula prilicno bagovita... Ako recimo stavim dve Nebule na master kanalu, javi mi se ogroman statican peak u plus 100 db koji ja se necuje, ali se vidi :S koji vrag ne znam... Ali eto...
Sad sam skinuo i probao to ?to si preporučio, ne razumem ba? najbolje ?ta treba da čujem, jel mo?e? da mi okači? par taktova nečega, sa i bez ove emulacije?

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2013, 11:00 AM   #40
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Sad sam skinuo i probao to ?to si preporučio, ne razumem ba? najbolje ?ta treba da čujem, jel mo?e? da mi okači? par taktova nečega, sa i bez ove emulacije?

Ako instant ne cujes da se pravi razlika, da je nekako zvuk "skuplji", da je dno "gusce", a to se i te kako oseti u muzici koju ja najvise radim, a osetilo bi se i u bilo kojoj... onda ne vredi da ti kacim... Kad odradim neki miks novi sa njom, okacicu parce sa i bez...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules