|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Superoperater
|
![]()
Zasto li se rasprava o brendiranim Waves plagovima rasirila na raspravu ko kako radi
![]() Vec rekoh da ne volim kombo plaginove tipa Kramer Vocals i tome slicno, ali zato CLA 76 i CLA2A i 3A koristim radije nego UADove, iako ih imam. Bolje mi rade, ali obavezno treba gasiti analogni switch, jer izmedju ostalih efekata (neki jedva osetni flutter zvuk na 50/60 herca) dodaje bezvezni shum, koji se posle propustanja kroz neki drugi comp (npr na grupi) dodje u nivo cujnosti. Naravno, moguce je gejtovati sum, ali eto, ima ga, treba paziti... U poslednje vreme, spektar plaginova mi se sveo na Waves CLA i Hibrid seriju, FabFilter i DMG Audio... Poneki UAD i obavezno VSS3...
![]() |
#82 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Member
|
![]()
U potpunosti se sla?em.
Ja npr. pojedinačno na kick i snare najče?će ne stavljam kompresor. Uglavnom na grupu. Hoću reći, trudim se da ga stavim samo tamo gdje treba, gdje je po?eljan. Vokal, kao najsuptijlniji dio miksa treba PA?LJIVO kompresovati. Ne smije izgubiti prirodnost a opet treba sjesti u miksu. Po meni je jedan od bitnih razloga za?to je kompresor na vokalu često "zloupotrebljavan" je ?to se počela manje obraćati pa?nja na vokalnu interpretaciju, tehniku usnimavanja, tehniku pjevanja u studijskim uslovima, selekciju odgovarajućih tekstova itd. Nekako su ljudi u ovom duhu brzog vremena prihvatili kompresor kao magični ?tapić kod miskanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Puno poznatih miksera stavljaju po 2 ili 3 kompresora sa raznim setinzima jedan iza drugog da bi dobili zeljeni rezultat ! Sve moze - samo treba da se zna sta se radi ! A neko ce da zasere i sa jednim kompresorom !! (a kamoli sa 3)
![]() |
![]() |
#86 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Offtopic : Usput dobio sam ponudu da uzmem Urei LA4 kompresor, odnosno dva u jednom, blackface i silverface, za neku stvar koju sam miksao, stim sto na jednom je nesto zeznut vu-metar, vredi li da uzimam to? Otezavajuca je okolnost sto bi se slalo iz USA, pa se plasim da me i carina ne odere:S Last edited by Jan; 01-02-2012 at 04:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Member
|
![]()
Naravno, simple as that.
Pod to "sve", vezano za kompresor meni spada i audio editing, gdje potrošim mnogo vremena, da bi što manje posla ostavio za kompresor... Tehnika ima na pretek, jebeni bunar bez dna. Last edited by Danilo S; 01-02-2012 at 05:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|