Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2012, 12:49 AM   #31
tajsam
Banned

Default Re: Slate Tape Machine

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Potpuno se slazem. Taj zvuk je signature sam za sebe. Doduse moram priznati da je za neke stvari odlican dok (po mom misljenju) za neke stvari mi bolje zvuci digitalija.

Imao sam jednu studijsku sesiju gde smo bubanj i bas podelili da ide na Radar i na Studer. kad smo preslusavali bas i drveni delovi bubnja su zvucali dosta bolje sa trake dok su nam se metali vise svideli sa Radara.

Verujem. Ja sam isto cuo fantasticnih sirovih snimaka na traci. Takodje sam cuo i country projekat iz Neshvila, sniman digitalno sa fantasticnim mikrofonima i zaista fantasticnim preampima i mislim da je to mozda nesto najbolje sto sam cuo u zivotu (opet po mom misljenju). Zaista mislim da dobra prostorija, mikrofoni i preampi uz dobrog izvodjaca igraju presudnu ulogu. Ne umanjujuci ovom recenicom ulogu trake.

Moje misljenje je da su stvari daleko blize nego sto izgledaju. Poprilicno je tesko biti siguran da li je miks radjen analogno ili digitalno. I sam sam se vise puta prevario. Sa druge strane kad slusam odvojene kanale mogu dosta toga da pogodim, u smislu tipa gitara, kvaliteta preampa i sl.

Da je tolika razlika, vec posle 3 sekunde bi rekli:"E, ovo je snimljeno na kompjuteru", kao sto jos uvek 98% stvari sa teritorije Srbije zvuce toliko kvalitativno razlicito od vrhunskih zapadnih da posle 10 ak sekundi bez slusanja vokala mogu da kazem da li je snimak sa nasih prostora ili nije.
a ti nea? pojma
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 01:02 AM   #32
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Da si sa paznjom pratio, kao sto nisi, onda bi znao da sam morao da se odreknem Geneleca 1030, ali da mi naslusanost od deset godina jednih te istih malih zvucnika daje vestinu da na njima napravim solidan mix ...
Vi se salite , zar ne ? Nisam morao da se odricem nikakvog monitoringa na srecu, ali uvo vara vec posle 5 minuta kad se rade zahtevniji testovi. Po meni jedini relevantan test je a/b. Po secanju ne verujem da mozete ista postici, a sad svakako izrazavam veliku sumnju da ste radili uporedni test magnetofona sa nekom simulacijom. Naravno ako jeste ispravite me, bice mi drago da diskutujem sa relevantnim sagovornikom.

Quote:
Ali zato ja tebe sa paznjom pratim, i primecujem da imas slusnih problema u odredjenom spektru -
http://rumski.com/forum/showpost.php...1&postcount=60
Ne znam sta tacno zelite da kazete sa ovim linkom. Posedujem nekoliko desetina mikrofona sto podosta skupljih, sto jeftinijih od K2 (kojih imam dva). Zapravo i te kako stojim iza onoga sto sam rekao, samo je to bio jedan fini nacin da probam da ukazem ljudima na ispravnost ili neispravnost njihovih mikrofona.

Quote:
Zato sam ti ono napomenuo, kad sam procitao tvoju repliku na post koji je dao Big Bockie.
Bilo bi odlicno da sledeci put izadjete sa nekim argumentima ako zelite kvalitativno i korisno da se prikljucite temi. Gdin Big Bockie je vise nego dovoljno inteligentan i elokventan (a cini mi se da poseduje bar neko iskustvo sa magnetofonima za razliku od vas (opet me ispravite ako gresim)) da moze samostalno da ucestvuje u diskusiji.

Quote:
Nema ljutnje, tu smo da pomognemo jedni drugima, a ne da se podbadamo!
Nema ljutnje, pokusavam da pomognem. Samo ipak za ovakve testove je po mom misljenju ipak potreban ozbiljniji monitoring i audio kartica da bi se postavio relevantan argument
soundman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 01:04 AM   #33
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
a ti nea? pojma
Trollovanje za deset. Svaka cast.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 01:06 AM   #34
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Trollovanje za deset. Svaka cast.

Old 06-01-2012, 01:14 AM   #35
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

'oće neko da malo provetri ovu temu pošto stvari polako izmiču kontroli? Ili bar da se tema preimenuje, pošto cela priča ima ponajmanje veze sa SS tape mašinom.

Pozdrav,

Vasa
Old 06-01-2012, 01:29 AM   #36
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
jednostavno:

plugin-ovi i sva digitalija su kao da drk_s
a prave sprave su kao kad jeeš pravu čkapi
Evo... kada sam prekinuo godisnji odmor samo da ti cestitam Matori za ovo,svaka cast...kratko,jasno i jebitacno,kao i svi tvoji postovi uostalom......a sada moram nazad pa molim da me niko ne kvotuje jer necu biti tu da mu odgovorim.

p.s.vidis cika Boki da nije dobro kada me nema....moras tu sam da se macujes sa kojecime
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 01:36 AM   #37
Haxli
Pro Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
'oće neko da malo provetri ovu temu po?to stvari polako izmiču kontroli? Ili bar da se tema preimenuje, po?to cela priča ima ponajmanje veze sa SS tape ma?inom.
x2

+ koliko me secanje sluzi svaki put dodje do ovoga kada se pomenu vst simulacije traka...
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 02:59 AM   #38
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
p.s.vidis cika Boki da nije dobro kada me nema....moras tu sam da se macujes sa kojecime
De si Kvejce druze stari!

Ej, ali nije mi ni cilj da se ovo pretvori u klasicnu "vs" pricu, poceo sam sa reakcijom kada je prica krenula u "vs" smeru, a eto vidis gde to ode...

Iskreno, meni je samo zao za vremenom kada su studiji radili i vise za onim vremenom (kao da je to bilo pre 180 godina) od pre do koju godinu kada su dolazili ljudi sa nekakvom dobrom ili polu-dobrom pesmom i idejom u studio, a sada dolaze sa nadom da "ima plagova" i da je "neki tamo cika" spreman da ispostuje nesredjene decije ma?te do iznemoglosti, bez para, na rate i u stvari, dolaze samo sa nekom zeljom da se nesto desi i totalno bez ideje sta je to, a kamo'li dobre pesme... ..cast izuzecima (na nivou statisticke greske).

Sreca je da je i cika Vasa pomenuo "workflow", koji je potpuno i totalno imao veeeliku ulogu u muzici, gde je to bio "mehanizam", uslovno receno, da ipak ne moze bas svaka razmazena baraba kroz studio da prodje kao pored ?vedskog stola...

Jbg, gledas neke likove koji sa 20 i kusur, napisu "vecne" stihove, opisu neke zivotne stvari (uzmi npr. ceo taj "klub 27", i "nove" i one od ranije), odsviraju neke stvari koje postave novi muzicki kurs... ...i neke koji "skinu sa neta", "bace bitove" i miksaju "kod drugara na kompu"... ..i moze samoo da te "strefi" jaka kontrakcija dijafragme...sa pratecim posledicama...

Ali, sada je tako... ...jbg... ...treba raditi...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 09:36 AM   #39
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
kod analognog workflow-a nemas izbor i onda si prinudjen da radis i onda nema zajeba.
Zato ja poku?avam da u digitalnim uslovima emuliram workflow u kojem nema? mnogo izbora. Koristim samo Roundtone, pa makar bio najgori tape emulator na svetu. Pravim se da je to jedini koji mi je na raspolaganju. Vreme koje bih inače potro?io na isprobavanje ostalih stotinu pluginova tro?im na pisanje tekstova za pesme.
Old 06-01-2012, 12:58 PM   #40
tajsam
Banned

za ove koji misle da pluginovi "rade" neka probaju izmiksat svoju pjesmicu recimo na jedan hi-fi video rekorder.to je analogna traka dostupna svima.pa ce te vidjeti stvarnu razliku.Jest da to nije to,ali se na ovaj nacin moze shvatiti bit cijele price.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules