Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2012, 03:46 AM   #11
soundman
Member

Default Re: Slate Tape Machine

Originally Posted by soundman
Proverite ispravnost vaseg magentofona i traka. Ne bi trebalo da se toliko drasticno razlikuju.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
..

Tipicno je za ljude koji nisu prosli pored zgrade u kojoj se nalaze ovakvi uredjaji da ovako rezonuju...!

.....Ali to je IMHO... Koji mi NIKADA NIKO ko cita tupave strane forume i SOS-ove i ostala govna .....
Mislim na ovaj post

Last edited by soundman; 05-01-2012 at 03:56 AM.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 03:57 AM   #12
soundman
Member

Suvise brzo editujete postove, pa svaki put kad procitam uvek pise nesto novo.
Old 05-01-2012, 03:57 AM   #13
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

A ja mislim na pokazne zamenice ili bilo koje druge elemente koji opisuju da se radi o nekome a ne o generalnom misljenju, na koje jos uvek imam ustavno pravo...!

Sto se editinga tice:

Misljenje,stav se ne menja, pojasnjavam zarad postradalih čitalaca...

Last edited by Bockie; 05-01-2012 at 04:00 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 04:04 AM   #14
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
A ja mislim na pokazne zamenice ili bilo koje druge elemente koji opisuju da se radi o nekome a ne o generalnom misljenju, na koje jos uvek imam ustavno pravo...!

Sto se editinga tice:

Misljenje,stav se ne menja, pojasnjavam zarad postradalih čitalaca...
Pogledajte ceo post. Quote-ovali ste moju recenicu pa napisali ostalo. Razumem da se u forumskom obracanju, obracate direktno meni, kao sto se ja obracam direktno vama kad quote-ujem vasu recenicu.
Old 05-01-2012, 04:15 AM   #15
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

"quote" nije obavezno "direktno" obracanje, vec stav u odnosu na objavljeno, pa se nekad,uglavnom manifestuje kao odgovor, no nikako nije OBAVEZNO da je tako, na sta , i sada, obraćam dobro paznju, ali sada smo vec daleko od teme posta, pa molim, nadlezne kolege moderatore, da obisu pojedine offtopic, potpuno nepotrebne postove, u kojima, na zalost, i sam ucestvujem, predstavljajuci tako los primer na taj nacin...!

Izvinjavam se clanovima foruma sto sam gubio njihovo vreme i pikobajte na potpuno besciljan pokusaj dijaloga...

Bockie.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:55 AM   #16
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Proverite ispravnost vaseg magentofona i traka. Ne bi trebalo da se toliko drasticno razlikuju.
Proverite ispravnost vaseg monitoringa, mozda bolje uocite razlike.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 10:03 AM   #17
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Isto je sve to

Ma ?ta isto??!

Pa mi smo imali samo jedan Otari a danas mo?e? imati 100 Studera

I ne treba uopće čistit glave

I nitko ne čuje razliku u blajnd testu, bila je anketa na Girslatsu

Fenomenalno
Old 05-01-2012, 01:00 PM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

E, al' bez sve ?ale... naravno da nije isto, po?to za početak workflow nije isti.

Sa druge strane, dana?nja digitalna tehnika je stvarno daleko dogurala - sva?ta mo?e da se simulira, pa i traka. I zapravo nije toliki problem u simulacijama koliko u samom workflowu.

Tipična scenografija iz analognog doba, čak i u skupim studijima je bila sledeća: Jedan mikser (sa svojim preampima, ekvilajzerima i sabirnicom), jedan vi?ekanalni magnetofon (nekad dva, ali obično iz iste serije) i manja ili veća gomila outboarda (jo? poneki preamp i EQ, dinamičke i vremenske ma?ine, trtmrt). I tokom miksa su SVI signali sa istog magnetofona ulazili u i prolazili kroz isti mikser. Cenim da čak i oni koji nemaju nikakvo iskustvo u radu sa analognom tehnikom mogu da naslute da je u takvim uslovima malo lak?e doći do nekakvog "zajedničkog zvuka".

Sad, ?to se tiče trake i njene simulacije. Pored saturacije (izobličenja), head bump-a i ?uma traka ima jo? jedan atribut koji se retko pominje - flutter (podrhtavanje). I naravno - ?to skuplja ma?ina to manji flutter, ali UVEK postoji i UVEK se pojavljuje dvaput - tokom usnimavanja i tokom reprodukcije (miksa). U miksu praktično stalno slu?a? minijaturni "vibrato na vibrato".

Pa tako, kad bi neko bio dovoljno disciplinovan da "ispo?tuje" sve ove stavke... da odluči na kom će "mikseru" da miksa (SSL, Trident, Neve, API...), da odluči koji će "magnetofon" i koju "traku" da koristi, da pride eventualno uključi neki "flutter generator" (ima ih po mre?i, a recimo integrisan je u Avid Tape Suite)...

Ovako, dogod je na tri kanala PSP Vintage Warmer na 15ips kroz SSL, na četiri UAD Studer na 30ips kroz Pultec, pa jo? dva Vintage Warmera kroz Neve 1073 i jedan Ampex na 15ips kroz API a druga dva Ampexa na 30ips kroz Sonnox... nije ni čudo ?to je te?ko postići "zajedničku buku".

Pozdrav,

Vasa

P.S. Da, nisam pomenuo kablove, ali cenim da su oni sledeći na redu za digitalne emulacije po?to su kompresori i EQ-i, a vala i traka, malo smorili. Tako da u najskorije vreme očekujem Waves/UAD/AVID Ultimate Cable Pack (Klotz, van den Hul, Mogami...).
Old 05-01-2012, 01:20 PM   #19
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Vasa

P.S. Da, nisam pomenuo kablove, ali cenim da su oni sledeći na redu za digitalne emulacije po?to su kompresori i EQ-i, a vala i traka, malo smorili. Tako da u najskorije vreme očekujem Waves/UAD/AVID Ultimate Cable Pack (Klotz, van den Hul, Mogami...).
Ja ocekujem monitore koji ce u kombinaciji sa softverom simulirati zvukove kojeg god monitora pozelis.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 02:07 PM   #20
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, al' bez sve šale... naravno da nije isto, pošto za početak workflow nije isti.

Sa druge strane, današnja digitalna tehnika je stvarno daleko dogurala - svašta može da se simulira, pa i traka. I zapravo nije toliki problem u simulacijama koliko u samom workflowu.

Tipična scenografija iz analognog doba, čak i u skupim studijima je bila sledeća: Jedan mikser (sa svojim preampima, ekvilajzerima i sabirnicom), jedan višekanalni magnetofon (nekad dva, ali obično iz iste serije) i manja ili veća gomila outboarda (još poneki preamp i EQ, dinamičke i vremenske mašine, trtmrt). I tokom miksa su SVI signali sa istog magnetofona ulazili u i prolazili kroz isti mikser. Cenim da čak i oni koji nemaju nikakvo iskustvo u radu sa analognom tehnikom mogu da naslute da je u takvim uslovima malo lakše doći do nekakvog "zajedničkog zvuka".

Sad, što se tiče trake i njene simulacije. Pored saturacije (izobličenja), head bump-a i šuma traka ima još jedan atribut koji se retko pominje - flutter (podrhtavanje). I naravno - što skuplja mašina to manji flutter, ali UVEK postoji i UVEK se pojavljuje dvaput - tokom usnimavanja i tokom reprodukcije (miksa). U miksu praktično stalno slušaš minijaturni "vibrato na vibrato".

Pa tako, kad bi neko bio dovoljno disciplinovan da "ispoštuje" sve ove stavke... da odluči na kom će "mikseru" da miksa (SSL, Trident, Neve, API...), da odluči koji će "magnetofon" i koju "traku" da koristi, da pride eventualno uključi neki "flutter generator" (ima ih po mreži, a recimo integrisan je u Avid Tape Suite)...

Ovako, dogod je na tri kanala PSP Vintage Warmer na 15ips kroz SSL, na četiri UAD Studer na 30ips kroz Pultec, pa još dva Vintage Warmera kroz Neve 1073 i jedan Ampex na 15ips kroz API a druga dva Ampexa na 30ips kroz Sonnox... nije ni čudo što je teško postići "zajedničku buku".

Pozdrav,

Vasa

P.S. Da, nisam pomenuo kablove, ali cenim da su oni sledeći na redu za digitalne emulacije pošto su kompresori i EQ-i, a vala i traka, malo smorili. Tako da u najskorije vreme očekujem Waves/UAD/AVID Ultimate Cable Pack (Klotz, van den Hul, Mogami...).
E bas si dobro objasnio sve..lako za shvatiti za one koji nisu imali "first hand experiece".
Ja sam bas skoro razmisljao o tome...svaki instrument kroz totalno drugi plugin, sa drugim "vjbom" i nema teorije da se dobije uniformni zvuk.

Inace - neka napise svako - KOJI je magnetefon koristio, KAD i KOLIKO dugo i GDE i sta je radio sa njim ?
(pustanje traka u radio stanici i snimanje benda su nebo i zemlja)
Onda ce biti malolakse da se diskutuje...

Ja sam 80-ih INTEZIVNO radio sa Tascam 8 track, pa smo onda kod Enca vostili Tascam 16 kanala...po svim studijima gde sam tad radio / tezgario bili su 24 ch. 2" trakasi (MCI uglavnom i Otari kod Ratka)..u Londonu sam radio sa MTR90 Otarijem na 3 mesta i sa Sony 48CH Dash-om u dva studija..(ali on je digitalni pa se ne raacuna kao traka)
mislim da sam se dovoljno naslusao kojekakvih traka.

*Da ne spominjem 4 kanalni Teac, Stereo revox i 4 kanalne Tascam kasetofone i gomilu stereo kasetofona...koje sam imao u ranom detinjstvu!!*
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules