|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Pro Member
|
![]()
DaBear, u pravu si da treba ubrzati stvari. Voleo bih da imam znanje i sposobnost da radim br?e, ali ?ta je tu je. Ipak smo za ovih par meseci otkad su se stvorili tehnički uslovi uradili dosta toga, a po?to su pesme odavno gotove, čak i skoro svi aran?mani, ipak ima nade da cela stvar neće trajati ba? godinama. Ovaj topik i jeste započet o vrlo praktičnom pitanju, ali ?ta će?, na forumu se sve pre ili kasnije generalizuje.
![]() |
#82 |
Pro Member
|
![]()
Evo jo? jednog snimka iz na?e male radionice. To je skica/demo za "Poznata i draga lica" (na prepev pesme Old Familiar Faces, Charles Lamb). Ovde je miks bez vokala. Voleo bih čuti savete po pitanju aran?mana, zvuka, nivoa u miksu i svega ostalog ?to vam padne na pamet. Miks je 100% suv, bez ikakve postprodukcije, pa ako neko ima volje da proba malo EQ, kompresiliju itd, rado bih čuo rezultate.
http://soundcloud.com/ddjuric/pdl-26
![]() |
#83 |
VIP Member
|
![]()
Da parafraziram mog druga ?imeta koji se ovde predstavlja kao LACKY: "miks vokalno-instrumentalne kompozicije bez vokala" nije miks. Sve zavisi od vokala, pogotovo ako se radi o uglazbljenoj poeziji.
?ta onda da komentari?emo? Mo?da je ovo super, a mo?da je potpuno pogre?no. U odnosu na vokal, naravno. Pozdrav, Vasa
![]() |
#84 |
VIP Member
|
![]()
sto kaze Vasa, dzabe sve bez (dobrog) pevanja!!
Inace, ako ste hteli ovakav "retro" 60/70 gitarijada zvuk - dobro ste uradili. Sve se cuje, farbe su autenticne...(izuzev onog sint tepiha..malo odskace po boji..) daj pevanje... ![]()
![]() |
#85 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Postoji pilot vokal koji sam koristio pri miksanju, samo sam ugasio taj kanal (zato ?to sam ja pevao). ?to se tiče komentara mislio sam vi?e na tehničke stvari - da li se negde čuje previ?e odstupanja bas bubnja i bas gitare (ne volim da strečujem, ali ako mora...), ima li negde tehničkih nepravilnosti koje ja mo?da ne čujem, itd. Quote:
![]() Sint tepih ide napolje, kad ti tako ka?e?. Pevanje dodajemo čim se pravi pevač vrati iz Frankfurta i provede jedno sedam dana preganjajući se sa mnom oko toga kako otpevati tih nekoliko tonova.
![]() |
![]() |
#86 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Na čisto sviračkom planu me nervira ?to basista svira prekratke note (uobičajena boljka basista sa ovih prostora - "svadbarski" bas). A onaj tepih koji i Vrač pominje dodatno doprinosi svadba/hotel vajbu. Ali opet, ko zna - mo?da ba? sve to dobro ide sa vokalom (?al za mlados'). Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#87 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#88 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jebeš ga, u ovakvoj svirci koja je u suštini trio (makar bile dve nasnimljene gitare) bubnjar i basista moraju da naprave celu galamu (tj. konstantan zvučni pritisak). Gitarista je tu da se pravi pametan, a bez pevanja ništa ne valja. Ja to onako iz prve ruke ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#89 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
BTW, što se tiče trajanja tonova kod bas gitare, probaću da ubacim neki sunđer pod žice i napravim damper. To bi trebalo da napravi lepši decay.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 26-06-2011 at 10:37 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Banned
|
![]() Quote:
http://soundcloud.com/sjeban/znakrlmp3/s-Xq2q1 |
|
![]() |
![]() |