![]() |
#11 |
Member
|
![]()
aj bas me zanimaju ove poredbe tog esija...ja sam se iskreno bio zakurio za njih nakon čitanja rivjua ali posto ih nema u hrvatskoj za čut a iz srbije kupovat je bila neka čudna kombinatorika, uzo sam a7x. ako su stvarno tako dobri kako se prica za te pare moram priznat da ce mi i bit malo krivo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ja probao Esi i kupih Adam A5X.Sad jos vufer i mislim da je to to
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja kupio Near 08 na preporuku Sase Habica, i malo je reci da sam odusevljen, PROGLEDAO SAM NA USI, iako mi soba nista ne valja. Slusam ih tiho, dosta blizu, sve je jasno, visoka definicija, svaka EQ korekcija je cujna, fazno su dobro (ako bilo sta osim koaksijalca i moze da bude fazno dobro?) snage imaju i suvise, jedina korekcija je -1db na visokima, jedva se cuje, ali su postali jos tacniji i odmereniji - ukratko nemam dovoljno reci da ih nahvalim, bez obzira na cenu, lako bi se reklo da kostaju recimo 1500 eura, a ne bednih 329 koliko su placeni u "playeru" Iskrene cestitke firmi ESI, cije cu i druge proizvode da proucim pazljivije...
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Member
|
![]() Quote:
Dobar je Esi,nisam nigde rekao da je los!Isto stojim iza svega sto sam rekao za Adam A7 ali je ovaj A5X druga prica.Nije to sve nabudzeno kao ranije(bar ja imam takav utisak) i cujem mnogo toga sto do sad nisam na mojim starim miksevima-posebno dobro VIDIM prostor i efekte.Stereo slika do jaja visoki extra nisu prejaki kao na A7.Sve mi je nekako mirno i jednostavno,ko da nemam monitore vec da se sve desava tu kod mene u sobi.Esi je jak basovi extra ali mi je suskav u visokim i ne daje mi jasnu sliku u gornjem spektru,mislim na Hi-mid i HI,zato sam odustao od njega bez obzira sto je skoro duplo jeftiniji..Dok nisam cuo A5X nije mi padalo na pamet da kupim Adame ali me je ovaj A5x stvarno odusevio.Sto se tice basova nije da ih nema vec kao sto mi je Boggy objasnio "VEROVATNO" je problem u prostoriji.Narucio sam stalke pa kad stignu istrazivacu malo pa ako dobijem ono sto mi odgovara necu ni da kupujem vufer.Nikad nisam imao ovako malu kutiju jer sam mislio da je 5" isuvise mali zvucnik i da ispod 8" inca nema posla.Bio sam gluv celo vreme veruj mi,covek se uci dok je ziv.I da,ja ne radim dens i slicno tako da meni bar za sad kutije ne PRDE. Ovaj Janov predlog u vezi Esi i Adam zajedno mi se cini pametnijom nego A5x i vufer.Interesantno razmisljane!Treba obretiti paznju na to. Last edited by Zeroo; 13-05-2011 at 06:44 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Ax serija je mnogo bolja od stare A serije...! Prvenstveno sredjen taj mid-hi-mid...
E sad, sto bi neko iz 5" ili 3" kone da izvuce 13Hz na 100db, to nije do kutije od 200-300€... ![]() Isto tako ESi nEar serija je dosta hvaljena i prodavana kutija, ali je nisam cuo... Treba poslusati u svom prostoru, pritisnite dilere da zelite test pre kupovine, to je potpuno normalno!!!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-05-2011 at 11:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Generalno je Adam X serija dosta Finije svira od Esi.Cuje se jasno razlika u kvlitetu srednje i visoke linije sto je po meni jako bitno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |