|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Ako ka?e? da 2-track ITB mix koji se printa na 2-ch traku svakako zvuči bolje... ja ne znam ?ta znači "bolje". Quote:
U tom smislu, tvoje insistiranje na dobitku od 2-ch ITB miksa koji je pro?ao kroz "traku" shvatam vi?e kao marketin?ki potez nego kao stručni savet. Ne tvrdim da dodatni kvalitet ne postoji, ka?em da je minoran (i nesiguran/nejasan) u odnosu na eventualno ulaganje. Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mo?da se radi o terminologigji, ali otkad se bavim zvukom smatram da pikovi (tranzijenti) simbolizuju detalje... Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
|
![]()
Mislim da je ono sto vecina nas naziva "detaljima" mnogo vise "u minusu" od tranzijenata,zato se i zovu "detalji",neke sprave nisu u stanju da ih reprodukuju ili ih zamuljave itd a negde se i ti najtisi momenti u muzici cuju sasvim dobro,npm kada se u snimku cuje kada pedala na kicku zaskripucka itd.Detaljan zvuk-cuti jasno najsitnije detalje,a pod najsitnije se podrazumeva koliko znam,najtise.Pozzzz
Last edited by quake2; 23-11-2010 at 04:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
MCI Master
|
![]()
e sad ..
ajmo kontra .. meni PEAK je tranzient ali ako gledas kompresiju koju radi traka...tranzienti su i skriveni peakovi koji se nalaze dole ispod signala izgubljeni ..... a trebamo ih /// i fruska gora ima peak i everest ima peak..razlika je drasticna !!! a sve je to peak prosurfaj TAPE COMPRESIJU na Gearslutsima ili netu ... neda mi se objasnjavat ocigledno ti bas nisi u poznat kako magneto kompresija radi. ![]() ------- koji marketing???? 2 kanalce pola svijeta danas koristi za prebacivanje finala prije masteringa... uh sorry .. da marketing ... valjda .. pa na dalje.. a ovaj stvarno nezna sta je mastering i zasto ITB MIXEVE baca na traku.... valjda tripa ..kaj ja znam ![]() ljudi bacaju pare nizasto... -------- NEMOJTE KUPOVAT MAGNETOFONE... TO JE BEZVEZE!!! ![]() ![]() ![]() jedno si DEFINITIVNO U PRAVU!! uz sve ovo danas MLADI MISLE da ce sound biti jeben ako prodje kroz nesto nemozes od MP3 napravit full resolution AUDIO .. kao ni od dreka pitu!!! ![]() termini nam se mjesaju .. to je ok ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Kapiram i podr?avam sve nove trendove u audio terminologiji dogod se svi manje-vi?e razumemo, i dogod terminologiju ne prilagođavamo svojim poslovnim aktivnostima. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
Pa dobro, cika Awacs ima jedno iskustvo, Rogina drugo, neko treci trece.
Nije poenta niti je ovo mesto na kom ce se sad uspoistavljati pravila! Ali, super je diskusija,stvarno, samo kad bi bila pod malo manjim nabojem... ![]()
![]() |
#36 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
Izgleda da ipak "nalece" jedna B77-ica... Cenim, nedelju dana, pa da kacim testeve...
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-11-2010 at 01:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Senior Member
|
![]()
Vrijedi li ovo čemu??
Imam ga na poslu, pa da provučem malo demo kroz njega ![]() ![]() Last edited by Bockie; 25-11-2010 at 10:45 PM. Reason: Smanjio ogromnu fotku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
Ima, ako znas sta ces sa njim...
![]()
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Nemam pojma, u tome i je problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novo vreme - nove tehnologije | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 18-01-2010 10:51 PM |
UAD&POCO channelstrip upotreba? | Dompax | DSP forum | 1 | 27-02-2006 12:04 AM |
Upotreba UAD kompresora... | idekius | DSP forum | 9 | 24-02-2006 12:15 PM |
Tehnike snimanja i upotreba mikrofona | Pedja | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 14-12-2004 01:40 PM |