Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2010, 06:23 AM   #81
quake2
Banned

Default Re: Opa Pro Tools 9 !

Dzaba se ljudi raspravljate kada vam obe te igrackice od softa LOGIC jede za dorucak.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 09:48 AM   #82
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
.. i da krajnjeg korisnika zabole kurcic sta se krije iza omiljenog klipa na youtube-u...
predla?em da banujete Bockie-a zbog neosnovanih tvrdnji i insinuacija da krajnji korisnik ima malo spolovilo...nije u redu....
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 10:39 AM   #83
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Konkretno.... elastic time nema alternativu na C5?
Jel' on radi slicno sto i variaudio?
Old 10-11-2010, 11:06 AM   #84
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Bojane, Bojane (kravadinka)... Opet pametujes, vredjas..
Old 10-11-2010, 11:11 AM   #85
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@OFF
pa ne, variaudio se bavi pitch correctionom, i single ch warpingom. Elasti Audio je kompleksniji tool koji obuhvata hitpoint detection (mnogo,mnogo bolji nego steinbergov!), warp i kvantizaciju, i to multitrack. Dakle, jednim potezom miša moguće je izkvantizovati 18kanala bubnja i to ne slicingom nego warpom. Plus postoji veći izbor algoritama za warp, plus je jako detaljno podesiv, šta i kako želiš da uradiš. I ne radi samo na bubnju, već veoma uspešno i na gitarama, bassevima..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 01:28 PM   #86
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@OFF
pa ne, variaudio se bavi pitch correctionom, i single ch warpingom. Elasti Audio je kompleksniji tool koji obuhvata hitpoint detection (mnogo,mnogo bolji nego steinbergov!), warp i kvantizaciju, i to multitrack. Dakle, jednim potezom miša moguće je izkvantizovati 18kanala bubnja i to ne slicingom nego warpom. Plus postoji veći izbor algoritama za warp, plus je jako detaljno podesiv, šta i kako želiš da uradiš. I ne radi samo na bubnju, već veoma uspešno i na gitarama, bassevima..
i nema faznih problema na kraju?
Ja definitivno nikad na Cubaseu se nisam udubio u hitpointe i manipulaciju istim, jer nisam dobijao instant obecavajuce rezultate

Last edited by OFF; 10-11-2010 at 01:35 PM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 01:39 PM   #87
kejkz
banned

Nema softvera bez mane, niti softvera koji se moze primenjivati za sve namene i dobar je za svaku muziku. A posebno nema onoga koji je dobar za svakoga. Ipak je to skroz individualno, a nekada i iracionalno, zasto nam se neki softver svidja i zasto ga preferiramo u odnosu na drugi.
Ja sam godinama radio u Cubase-u i Nuendu, poznavao sam ih prilicno dobro, pa i tada kada sam ih poznavao, siguran sam da nisam koristio sve njihove prednosti i mogucnosti. Danas sumnjam da bih se ikako snasao sa njima, ne zato sto su losi programi, nego zato sto sam nasao dosta drugih sekvencera i alata koji mnogo bolje odgovaraju onome sto radim i sto mi je cilj, tako da bi mi povratak na njih bio tezak. U Steinbergovim programima sam recimo uvek mrzeo interfejs, mrzeo sam mikser i njegov izgled, mrzeo sam stotine prozora koji uvek negde plutaju i smetaju mi. Nisam voleo ni rad sa video, to me je ubijalo i cesto sam na to gubio ogromno vreme, sreca te me je ta muka da radim sa videom snalazila samo sporadicno. Nisam voleo ni automatizaciju, sa stotine parametara koje moram da jurim stalno, hiljade traka u aranzmanu koje samo smetaju. Posebno nisam voleo rad sa alatima, mislim da se tu pokazuje koliko su danasnji programi neintuitivni, jer, realno, za mene je alat samo dokaz da je dobro osmisljen interfejs zamenjen komandama, a to nije neko resenje, jer onda moras pamtiti nekoliko shortcutova samo za promenu alat, a tek onda mozes preci na njegovo koriscenje.
Kod PT-a mi se svideo interfejs, volim minimalizam i svedenost, opet mi se nije svidelo sto jos vise potencira alate, mikser mi je bio lepsi, pregledniji, rad sa plagovima i bus/sendovima vrlo dobar, automatizacija pregledna, svideli su mi se folder trackovi, posebno to sto su se mogli automatizovati, koliko se secam. Mada opet, nista posebno nije po vecini pitanja bolji od steinbergovih programa, pa cak i to zezanje sa timestretchom me nije preterano odusevilo, odlicno je za one koji edituju dosta, meni licno ne znaci vise mnogo sem kao kreativna zezalica. Ima svoj fazon i moze se koristiti izuzetno brzo i intuitivno kada se covek navikne na nacin rada.
Sve u svemu, odustao sam od svih tih mega-giga aplikacija i okrenuo se jednostavnim alatima sa kojima sam vrlo zadovoljan i mogu postici skoro sve sto zazelim.
Mislim da valja izabrati jedan ili maksimalno dva programa koji se dovoljno prouce, u koje se ulozi vreme, i drzati se njih. Ako mislite da cete uzimanjem nekog drugog programa naci nesto vise, to obicno nije tacno. Mozda cete samo naci nesto drugacije i vama logicnije resenje, sto moze biti izuzetno korisno kada je u pitanju vreme koje se utrosi, i samo tada to ima nekog smisla.
Old 10-11-2010, 02:00 PM   #88
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Problematika je u tome sto ljudi na ovom forumu vrlo cesto baziraju svoj stav na nekoj verziji softvera koja je stara ( npr. Nuendo 3) i sa kojom su imali neki problem.
Da li zbog krekova, loseg kompjutera, ne znanja ili cisto toga sto im nesto nije odgovoralo njihovom nacinu rada taj progam postaje " losh", iako postoji najnovija verzija ( u slucaju Nuenda verzija 5 ) oni i dalje imaju isti stav i vrlo subjektivno i ne fer nastavljaju da blate program koji im nije legao.
Nuendo je uzet samo kao primer jer je on najcesce meta "napada", mada to isto vazi za sve programe redom.

Predlazem da se TRAJNO ZABRANI pisanje na bilo kakvu temu " da li je X bolji Y i zasto" , jer ovakve idiotske rasprave kao sto je ova ne vode nicemu dobrom.

Svako ima svoj nacin rada i sta mu vise lezi i sta mu se vise svidja, potpuno je ne bitno koji je program u pitanju.
Neki programi imaju neke prednosti u odnosu na druge a isto tako i mane, danas svi oni zvuce dobro, manje vise svi pluginsi zvuce profi stoga odaberite pogram koji vam njavise lezi i taj ce biti NAJBOLJI za vas !!!!!

Nista novo i pametno nisam rekoa nego sam samo potvrdio ono sto su ljudi pre mene rekli na ovom threadu ( Artur, Bitch, Kejkz ....itd. )

Manje price, ajmo da radimo
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 02:06 PM   #89
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Tako je ! (povikase seljaci, skinuse gace i izljubise se...)

ajd' sad...razlaz! (na kompjutere) i na svirku. !!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 02:37 PM   #90
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
predla?em da banujete Bockie-a zbog neosnovanih tvrdnji i insinuacija da krajnji korisnik ima malo spolovilo...nije u redu....
Kriv sam! Udrite!
Ako me se sete na Dan bezbednosti...

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Mislim da valja izabrati jedan ili maksimalno dva programa koji se dovoljno prouce, u koje se ulozi vreme, i drzati se njih.
Bravo! Upravo sam to i uradio! Nintendo ( i to bas 3-jka ) je do yaya za rec & edit,brzo iseckati,ocistiti trake,itd...i meni radi mega stabilno, snimao sam visekanalno svirke i po par sati (sto i nije bas pametno) ali nisam uspeo da ga srusim!
PT koristim za mix jer, sto kaze Kejkz, odgovara mi ta postavka,pregled,itd...

Jawohl herr DaBear!

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules