|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Jel bi mogao neko da objasni na brzinu kako je nalakse trigerovati BFD semplove audio fajlom u projektu.
Ja sam jednom uspeo onim starim Drumagog-om, ali sam pokusavao ponovo i nikako da se trigeruje. Pa bio bih zahvalan, a verujem da ima jos ljudi koji bi isto bili zahvalni kao ja, ako bi neko objasnio svoj pristup kako se nosi sa tim. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sto nece, majku mu...?
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo sto je latencija dobar delic sekunde u odnosu na audio. Kako se nosis (nosite ako ima jos ljudi) sa tim? Jel posle rucno pomeras audio ili ima neka fora sa latencijom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Evo ilustracije radi da vam pokazem sta se desava okacio sam fajl sa trigerovanim kickom, ali okida i originalni i trigerovani. Ovaj koji prvi udari je original, drugi je triger. Primer sam pravio cisto da cujete kakvo kasnjenje imam u procesu trigerovanja.
http://www.sendspace.com/file/2alfye |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
moj topli savet je da out iz drumagoga ipak snimiš u neki midi fajl, i tamo fine-tunuješ dinamiku i slične stvari. Ja koristim neki stariji drumagog, i namestio sam mu live algoritam na poslednjem tabu, i taj mi skoro uopšte ne kasni. Prethodno, namestim na insertima pre drumagoga neku dinamički i eq obradu ne bi li uspešnije popušio triger.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Upravo tako... drumagog na live mod, najmanja latencija... pa prebaciti iz drumagoga u MIDI, onda doraditi midi fileove pa rutirati na vsti...
![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa to i radim, snimam midi fajl out-om iz Drumagog-a na novu MIDI traku, a onda ga "prchkam", jedino sto nisam znao da ovoliko moze da kasni.
Stari drumagog nikako da nateram da radim, a novi kad stavim na "live" umesto da mi posalje jedan signal ako udari kick on posalje 100 sitna za redom :S, ne znam sta da mu radim :S Secam se da sam i sa starim drumagogom imao to kasnjenje, pa sam celu kick traku pomerio u nazad :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
I ja sam imao zezanje sa starim drumagog-om oko BFD-a,svaki put sam se mucio da to pokrenem da radi ali se ne secam u cemu bese caka,mislim da nije do midija uopste ali nisam siguran.Btw,u tim konverzijama drum kanala iz audio u midi format meni definitivno najbolje radi Toonetrack Drumtracker.Jeste stand-alone aplikacija ali ima fenomenalan algoritam konverzije,spremne filter presete za kick,snare,hihat a prilikom exporta midija mogu da se biraju i drum mape za vecinu drum plugova...Odradis precizno kick i snare u njemu,importujes u projekat i vozi Misko..
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 08-11-2010 at 01:40 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trigerovanje analognog sintisajzera | mekonin | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 17-06-2010 04:00 PM |
Kupujem M-Audio Fast Track Pro - 4 x 4 Mobile USB Audio/MIDI Interface with Preamps | alexcarina | Kupujem/trazim | 0 | 31-01-2010 03:12 PM |
Trigerovanje ????? | jammer | Audio Produkcija - Tehnike | 34 | 31-01-2009 06:35 PM |
Trigerovanje | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 07-09-2003 03:04 PM |