![]() |
Trigerovanje. Audio to BFD
Jel bi mogao neko da objasni na brzinu kako je nalakse trigerovati BFD semplove audio fajlom u projektu.
Ja sam jednom uspeo onim starim Drumagog-om, ali sam pokusavao ponovo i nikako da se trigeruje. Pa bio bih zahvalan, a verujem da ima jos ljudi koji bi isto bili zahvalni kao ja, ako bi neko objasnio svoj pristup kako se nosi sa tim. Pozdrav |
Re: Trigerovanje. Audio to BFD
Quote:
Sto nece, majku mu...? |
Quote:
Ceo taj ruting je meni jasan, i to sam uradio u jednom projektu ali od tada, pokusavam i nikakav signal ne stize u BFD, nije mi jasno kakao :( |
Quote:
Samo sto je latencija dobar delic sekunde u odnosu na audio. Kako se nosis (nosite ako ima jos ljudi) sa tim? Jel posle rucno pomeras audio ili ima neka fora sa latencijom? |
Evo ilustracije radi da vam pokazem sta se desava okacio sam fajl sa trigerovanim kickom, ali okida i originalni i trigerovani. Ovaj koji prvi udari je original, drugi je triger. Primer sam pravio cisto da cujete kakvo kasnjenje imam u procesu trigerovanja.
http://www.sendspace.com/file/2alfye |
|
moj topli savet je da out iz drumagoga ipak snimiš u neki midi fajl, i tamo fine-tunuješ dinamiku i slične stvari. Ja koristim neki stariji drumagog, i namestio sam mu live algoritam na poslednjem tabu, i taj mi skoro uopšte ne kasni. Prethodno, namestim na insertima pre drumagoga neku dinamički i eq obradu ne bi li uspešnije popušio triger.
|
Upravo tako... drumagog na live mod, najmanja latencija... pa prebaciti iz drumagoga u MIDI, onda doraditi midi fileove pa rutirati na vsti...
:) |
Pa to i radim, snimam midi fajl out-om iz Drumagog-a na novu MIDI traku, a onda ga "prchkam", jedino sto nisam znao da ovoliko moze da kasni.
Stari drumagog nikako da nateram da radim, a novi kad stavim na "live" umesto da mi posalje jedan signal ako udari kick on posalje 100 sitna za redom :S, ne znam sta da mu radim :S Secam se da sam i sa starim drumagogom imao to kasnjenje, pa sam celu kick traku pomerio u nazad :S |
I ja sam imao zezanje sa starim drumagog-om oko BFD-a,svaki put sam se mucio da to pokrenem da radi ali se ne secam u cemu bese caka,mislim da nije do midija uopste ali nisam siguran.Btw,u tim konverzijama drum kanala iz audio u midi format meni definitivno najbolje radi Toonetrack Drumtracker.Jeste stand-alone aplikacija ali ima fenomenalan algoritam konverzije,spremne filter presete za kick,snare,hihat a prilikom exporta midija mogu da se biraju i drum mape za vecinu drum plugova...Odradis precizno kick i snare u njemu,importujes u projekat i vozi Misko..
|
All times are GMT +1. The time now is 01:57 AM. |