Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2010, 11:05 PM   #131
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Re: podnozje za zvucnike

Najverovatnije cu praviti sledece ili one tamo nedelje zajedno sa forumasima ( nadam se da ce mi davati savete kakva konstrukcija valja a kakva ne) pa cu okaciti i slike.

Pozdrav
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 11:49 PM   #132
tomycrosound
Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
da, takvi stalci mogu biti dobri ako se cvrsto naprave.
Velike PVC cevi sa debelim zidovima nisu preterano skupe.

pozdrav

bogi
znači, takvi sastavljeni od cijevi su čak bolji od zidnih nosača ili onh jeftinijih sklopivih stalaka na izvlačenje?!
...na ?to treba obratit pa?nju pri izradi ovakvih, djeluje mi prilično jeftino i čini se jednostavno za napravit...
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 11:56 PM   #133
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Koliko sam ja ukapirao fazon je da budu teski i masivni zbog tezine monitora koju nose tj da budu stabilni i da ne odzvanjaju (zato se valja cev puni peskom).
Ispravite me ako gresim ..
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 12:05 AM   #134
tomycrosound
Member

kukulele sve je to neka visoka matematika za mene...
pitao sam za ovo http://www.audiopro-croatia.com/mex/...=121&art=6961# pa ka?e ne valja to ni?ta.. a ako bi se napunio pjeskom?
Mslm da ću pravit sa pvc samo ne mogu skontat čime tj kako vezat za podlogu da bude čvrsto i da ne curi...
Hoću da skinem monitore sa zida iako ne znam koliko će promjene bit s obzirom da imam alesis
OT: a one fore monitor okomito ili vodoravno, kako to djeluje na sound?
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2010, 04:50 AM   #135
quake2
Banned

Toplo preporucujem ovakve stalke za zvucnike.Teske metalne ploce i cevi,punjene peskom i naravno siljci.
Attached Images

quake2 is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2010, 07:12 PM   #136
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Toplo preporucujem ovakve stalke za zvucnike.Teske metalne ploce i cevi,punjene peskom i naravno siljci.
Ako može pitanjce izrade ovih stalaka?! Su to ploče na dvije četvrtaste cijevi ili ih ima više ... , btw. kolika je dimenzija donje-gornje ploče, ak nije tajna?

Inače, dao si mi jako dobru ideju za moje stalke koje ću ubrzo raditi ... .. skicu metnem za koji dan kada budem siguran da upravo to 'oću ....

Pozz, Vex!

Studio Predator

Last edited by Eomsy; 25-09-2010 at 07:14 PM.
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2010, 08:22 PM   #137
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Ako mo?e pitanjce izrade ovih stalaka?! Su to ploče na dvije četvrtaste cijevi ili ih ima vi?e ... , btw. kolika je dimenzija donje-gornje ploče, ak nije tajna?

Inače, dao si mi jako dobru ideju za moje stalke koje ću ubrzo raditi ... .. skicu metnem za koji dan kada budem siguran da upravo to 'oću ....

Pozz, Vex!
Da,dve cevi dimenzija 10 puta 10cm su u sredini i dobro su nabijene peskom.Gornja i donja ploca je debela oko 6-7mm a malo su manje od ns10-ki,ti ces to vec uraditi naspram tvojih kutija.Bitno je da su stalci masivni i cvrsti i da ti je na kraju visokotonac u visini usiju pa uzmi obavezno u obzir i dimenzije siljaka na pocetku,sve ostalo proizvoljno,nema pravila.Moji stalci su oko 50kg teski i plastificirani su na kraju.Pozdrav i kaci slike obavezno.
Old 26-09-2010, 08:13 PM   #138
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Da,dve cevi dimenzija 10 puta 10cm su u sredini i dobro su nabijene peskom.Gornja i donja ploca je debela oko 6-7mm a malo su manje od ns10-ki,ti ces to vec uraditi naspram tvojih kutija.Bitno je da su stalci masivni i cvrsti i da ti je na kraju visokotonac u visini usiju pa uzmi obavezno u obzir i dimenzije siljaka na pocetku,sve ostalo proizvoljno,nema pravila.Moji stalci su oko 50kg teski i plastificirani su na kraju.Pozdrav i kaci slike obavezno.
Ja sam isplanirao da budu veće od mojih kutija (za budućnost, nikada ne zna? kad bi si mogao priu?titi mo?da ne?to bolje od Adam A7, al' za sada bude tako), da će stajati na tvrdoj gumi okruglastog oblika (podno?je stalka kao i ispod same kutije), a sami dizajn stalka bi se sveo na ovo ...

I ovako bi izgledali za stolom ....

Jedino jo? dvoumim kako bi ih obojao ... mo?da ipak ovako ...

Sve bi cijevi punio pijeskom, a visokotonac bi bio u visinu u?iju!, Naravno da imam visinu tih guma u samome planu

Studio Predator
Old 26-09-2010, 08:28 PM   #139
quake2
Banned

Super izgleda.Po meni ce ipak siljci bolje da odrade posao od gume.Bice stabilnije jer imas mogucnost finog stelovanja i bolje ce da zvuci,te gume su mi uvek samo umuljavile celu pricu pa sam uvek vracao siljke.Stavi ih barem dole.Pozzzzz
Old 27-09-2010, 07:57 PM   #140
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Super izgleda.Po meni ce ipak siljci bolje da odrade posao od gume.Bice stabilnije jer imas mogucnost finog stelovanja i bolje ce da zvuci,te gume su mi uvek samo umuljavile celu pricu pa sam uvek vracao siljke.Stavi ih barem dole.Pozzzzz
Pa i gume će biti na ?telanje! A ?iljke bi probao izbjeći, radi toga ?to je pod "relativno slab" ... mislim, neće mi stalci stajati na čvrstom betonu! A kako to misli? da su ti umuljavale cijelu priču, kada priča? o gumi ispod stalaka, ne ?im-ku to kaj si rekao ?

Studio Predator
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules