Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2010, 09:01 PM   #1
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Auto-Align

http://www.soundradix.com/

Time-aligning a multi-microphone setup is crucial to achieve coherent and punchier sound. When recording an instrument with more then one mic, sound tends to reach each microphone at a slightly different time and thus cause some frequencies to cancel each-other while other frequencies can build-up unnaturally.
Until now, compensating for the delay between the microphones had to be done manually - an extremely time consuming and inaccurate process.
Enter Auto-Align.
Auto-Align will "listen" to your multi-mic recording and will automatically measure and compensate for the delay between the microphones - sample accurate.
When distant microphones are used and a delay is desired to preserve a sense of space, Auto-Align can time-place the microphones to better match the close-mic'ed source.
Auto-Align can also automatically detect a reversed polarity mic and compensate for it.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2010, 01:57 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Auto-Align

Strava! Posto nisam bas potkovan, jel bi imalo ovo primenu na snimcima bubnja i na recimo duplim vokalima?
Jan is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2010, 01:58 PM   #3
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ne bih znao, al kapiram da moze
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2010, 02:00 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
ne bih znao, al kapiram da moze
Evo ga link:

http://www.youtube.com/watch?v=kxd2G...eature=related

Align bubnjeva i te kako moze ! SUPER
Kolko kosta ovaj plugin ovo mi treba ko leba
Old 23-07-2010, 04:30 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Vidis , ovo sam slusao na Studerovom predavanju na Taktonsu pre par godina, ali su akcentovali ovu tehniku u radu sa klasicnom muzikom kada se snima veca postavka,posto Vista to ima na svakom kanalu (ali i mnogo "manji" mixeri kao sto je DM2000 i sl.)...
Od kako imam PT, ovo koristim. Mislim na samu tehniku a ne glupi plug. Koristio sam i pre UAD-a ali od kako imam UAD, imam i neki free plugic (ne onaj ATA ili kako se vec zove,koji se kesira i radi automatski,nego neki mali,obican kojem sam rucno namestas latenciju,sto je meni licno bolje, u "samples" ili "broju pultec-a"). Izuzetno mocno orudje za fazno slaganje bubnja, i to treba u sustini stalno raditi,bez obzira na program. Dakle dobos,npr, pre "udje" u sm57 nego u overhed,jel je over udaljen. Peglanje ili bolje receno stimanje ove latencije moze dati sjajne rezultate, ali insistiracu da se ovo najbolje radi "na uvo", jer nije uvek dobro totalno poravnavati stvari,moze cak i da se zasere debelo...! Probajte, sjajni rezultati se postizu, ovo ce pogotovo Janu biti interesantno,verujem...

Last edited by Bockie; 23-07-2010 at 04:36 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2010, 05:21 PM   #7
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Vidis , ovo sam slusao na Studerovom predavanju na Taktonsu pre par godina, ali su akcentovali ovu tehniku u radu sa klasicnom muzikom kada se snima veca postavka,posto Vista to ima na svakom kanalu (ali i mnogo "manji" mixeri kao sto je DM2000 i sl.)...
Od kako imam PT, ovo koristim. Mislim na samu tehniku a ne glupi plug. Koristio sam i pre UAD-a ali od kako imam UAD, imam i neki free plugic (ne onaj ATA ili kako se vec zove,koji se kesira i radi automatski,nego neki mali,obican kojem sam rucno namestas latenciju,sto je meni licno bolje, u "samples" ili "broju pultec-a"). Izuzetno mocno orudje za fazno slaganje bubnja, i to treba u sustini stalno raditi,bez obzira na program. Dakle dobos,npr, pre "udje" u sm57 nego u overhed,jel je over udaljen. Peglanje ili bolje receno stimanje ove latencije moze dati sjajne rezultate, ali insistiracu da se ovo najbolje radi "na uvo", jer nije uvek dobro totalno poravnavati stvari,moze cak i da se zasere debelo...! Probajte, sjajni rezultati se postizu, ovo ce pogotovo Janu biti interesantno,verujem...
Uopste mi nije palo na pamet da mrdam kanale bubnja za koji sempl levo-desno dok nisam video da ovaj pkugin to radi (verovatno nedostatak iskustva, imam tek 24 godine, kombinovano sa ne mnogo puta miksanjem zivog bubnja), ali vidis sjajno si me uputio moracu uskoro da probam.
Zasto mislis da ce pogotovu meni biti interesantno ?
Old 23-07-2010, 05:43 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Uopste mi nije palo na pamet da mrdam kanale bubnja za koji sempl levo-desno dok nisam video da ovaj pkugin to radi (verovatno nedostatak iskustva, imam tek 24 godine, kombinovano sa ne mnogo puta miksanjem zivog bubnja), ali vidis sjajno si me uputio moracu uskoro da probam.
Zasto mislis da ce pogotovu meni biti interesantno ?
Pa pominjao si ziv bubanj ,cini mi se, a ostali znam da u glavnom rade U-c-U-c-U-c...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2010, 06:03 PM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Pa pominjao si ziv bubanj ,cini mi se, a ostali znam da u glavnom rade U-c-U-c-U-c...

Sto se tice hiphop-a uglavnom radim U-c-U-c Treba u septembru da izadje rep album moje grupe, gde su bubnjevi ono klasican hiphop, koji sample break-a, semplovane noge, doboshi, u glavnom dum tras, dum dum tras, prosto programirani ritmovi itd...
Ali neke druge projekte koje miksam, imam zive snimljene bubnjeve, i takodje na novom albumu moje grupe koji trenutno spremam planiram da preko svih semplovanih ritmova i ritam masina snimim i live bubanj i da layer-ujem sa ritam masinama, moze svasta dobro da ispadne
Tako da, hvala za tip!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules