|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Ako već ne postoji ovakav topic, bilo bi dobro da ovdje zapisujemo sve bugove na koje smo nai?li u svojem radu.
Meni trenutno padaju na pamet 2 sa kojima sam se danas susrela: 1) Nuendo 4 - drag&drop mp3 iz vanjskog foldera u projekt (dakle ne sa import funkcijom) - ru?i se kod preopterećenog sustava 2) UAD Precision Multiband ako je uključen - midi latencija do neba, dovoljno ga je isključiti (ne treba ga ukloniti potpuno) i ok je Last edited by diviner; 13-07-2010 at 12:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
Nuendo i Cubase 3 - ako je mixer prozor u "always on top" modu, ne radi ctrl-G shortcut za grupisanje audio clipova (ovo mi je oduzelo sate i sate paklenog editinga bubnjeva). Rešenje - ili ugasiti prozor, ili promeniti shortcute za grupisanje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nuendo 3, u inspektoru, klik na panoramu obavezno ode pan u kontra smeru, jako iritantno
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
samo malo van teme... kako se degrupisu clipovi i u cemu je prednost ovoga u odnosu na to da ih ubacim u folder?
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
degrupišeš ih istom komandom, a prednost je kad počneš da drkaš ozbiljan editing recimo bubnja od 18 kanala sa sve slipovanjem levo desno, krosfejdovanjem i stretchingom. Onda je mnogo lakše i praktičnije da drkneš sve u jednu grupu pa onda seckaš na sitnije i pomeraš, pre nego da klikćeš po samom folderu koji pola tih komandi ni ne prima. Ja folder koristim samo da bi sakrio celu grupu kanala u velikim projektima, i radi mutiranja-soliranja istog, mimo mixer rutinga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
degrupi?e? ih istom komandom, a prednost je kad počne? da drka? ozbiljan editing recimo bubnja od 18 kanala sa sve slipovanjem levo desno, krosfejdovanjem i stretchingom. Onda je mnogo lak?e i praktičnije da drkne? sve u jednu grupu pa onda secka? na sitnije i pomera?, pre nego da klikće? po samom folderu koji pola tih komandi ni ne prima. Ja folder koristim samo da bi sakrio celu grupu kanala u velikim projektima, i radi mutiranja-soliranja istog, mimo mixer rutinga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
ovo je mozda samo do mene, ali:
massive + collossus + ez drummer = crash. Cubase sx5. ne znam zashto, dignem ez da bi na brzaka schukao "zive" bubnjeve, pa cu posle da se smaram sa ostalim, i ovo mi se redovno desi.. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
To ustvari nije bug, vec samo cinjenica da dosta kompresora i limitera imaju prilicno veliku latencu zbog potrebe da procesiraju pikove unapred, sa "predvidjanjem" gde bi se mogli nalaziti. Moze se samo kliknuti na dugme low latency koje se nalazi na prozoru aranzmana po osnovnom podesavanju, i onda ce se svi plugovi koji stvaraju kasnjenje iskljuciti. Bilo je narandzasto poslednji put kada sam ga koristio.
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Mo?emo onda staviti naslov Popis POTE?KOĆA u radu sa softwarima...
Dakle, bug ili ne... nebitno. I ne. Meni niti jedan drugi kompresor to ne radi, osim ovog UADovog, dakle teorija ti ne stoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Popis Svih Analognih Izvora Zvuka | roginator | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 27-09-2008 02:21 PM |