|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]()
Sad se PT ovde mesa, ali ima li neke razlike pt8 od 7.3-4 osim u broju kanala-buseva i vizuelnog momenta? Ja ga nesto bio stavio, pa vratio 7.3... 'bem li ga...
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Potpuni zaokret kad je MIDI u pitanju, implementirali su funkcije ranije vidjane u Logic-u i Cubase u vec postojece, kao sto je Smart Tool i Edit In Place, tako da je sada MIDI programing lak, brz i logican, ne samo u odnosu na to kakav je nekada bio, vec uopste. Skoro potpuno odsustvo desnog klika skracuje vreme potrebno da se odradi skoro sve u MIDI Edit, kao i druge prednosti koje su vec postojale.
Pro Tools Creative Collection sa kojim dolaze AIR pluginovi i instrumenti, AIR je nekadasnji Wizoo, kupljen od strane AVID-a, samo su nastavili sa dobrim radom tako da sa osmicom dolazi Mini Grand, Structure Free, Expand2, Boom i DB33, prvoklasni instrumenti, postoji na sajtu video kako je sniman Avatar, sva muzika (osim orkestarskog dela naravno) je iz Creative Collection, sve Expand2 i Structure. Mnogo bolje snalazenje samog programa sa virtualnim instrumentima, sto je ranije bilo pitanje, neki su radili lepo, neki ne, generalno sada je sve na nivou jednog Cubase-a i Logic-a, plus interni instrumenti za koje AVID kaze da ce biti buduci cilj, da PT bude sam sebi dovoljan, toliko ce instrumenata izbacivati i toliko ce biti kvalitetni, a pravice se tako da budu maximalno kompatibilni i da obezbede bug-free workflow. Audio recording i procesing sam po sebi nije pretrpeo neke izmene, vec je bio odlican. Sa osmicom imas konacno mogucnost da napravis kompetan proizvod. Imao si i ranije, ali svi koji su prelazili sa drugih platformi su nailazili na probleme zbog MIDI editinga, jer je nacin bio potpuno razlicit, ali su ljudi jos sa sesticom radili sve u PT bez problema. Sada kad su na sve ranije prednosti (i mane) dodali neke detalje iz Logic-a i Cubase-a mozes komotno raditi ceo projekat u PT, pocevsi sa MIDI, pa onda sa snimanjem i mixanjem, koji i nisu bili problem nikada. Ja sam vec godinu dana samo u PT, to je ono sto sam cekao, bilo da sam na HD, ili LE, Windows, ili Mac, potpuno sam kompatibilan, tu su svi pluginovi koji su mi potrebni, routing i editing koji mi se svidja. ako te jos nesto interesuje prebaci ovo u novu temu, da ne trujemo ovu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
![]()
Thanks! Nista vise, meni u osnovi midi treba reeeetko do nikad, tako da mi je sve ostalo jasno.
Thanks jos jednom!
![]() |
#44 |
MAO
|
![]()
u osmici je takođe uvedena lepota lane view-a kao u Nuendu, umesto dosadašnjih playlista. A tu je i ElasticPitch za koji očekujem da je odgovor na VariAudio Steinberga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Da, lanes postoji u Cubase skoro pa oduvek, sada u PT kao playlist view. Resen je vrlo jednostavno i laksi je za comping i manipulaciju snimljenim materijalom.
http://www.youtube.com/watch?v=MVeggVbmpvQ Elastic Pitch nije isto sto i Vari Audio, jer nije toliko sofisticiran, bar teoretski. Vari Audio radi kao melodyne, dok je Elastic Pitch vise klasican pitch shift, ustvari predstavlja dodatak Elastic Time. Za neke stvari bolji je jedan, za druge drugi, na ova dva videa se vidi da se moze i sa jednim postici skoro isto... http://www.youtube.com/watch?v=fkvGsyyrqNY http://www.youtube.com/watch?v=zrUFI_fiqMQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
VIP Member
|
![]()
Moraću da se samoispravim u vezi prethodnog piskaranja o PT da ne ostane kao polovična informacija.I u ver.7.4 PT mogu se koristiti 32 interna mono busa(16 stereo auxa).Pored default ponuđenih 16 buseva u I/O sekciji moguće je kreirati jo? 16.Bravo ja
![]()
![]() |
#47 |
Pro Member
|
![]()
Ne pomenuste Eleven.... kako on radi?
![]() |
#48 |
VIP Member
|
![]()
Radi fino ali ni?ta spektakularno drugačije od amplitube-a i Rig-a.Dobro mi zvuči ali ni?ta posebno.Sansamp je druga priča,must have za bojenje djitri i basa definitivno.
![]() |
#49 |
MAO
|
![]()
sansamp je droga jedna pregolema
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
VIP Member
|
![]()
@ARTHUR: Probaj se pozabaviti i Mcdsp Crome Amp-om, takođe opasna stvarčica za distove.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 4 ili Nuendo 4 | S-S-R | Audio Software | 65 | 30-01-2008 04:02 PM |
Cubase ili Nuendo na srpskom | korenjak | Audio Software | 28 | 28-11-2007 11:49 PM |
cubase i nuendo | Covek-durdubak | Audio Software | 17 | 21-04-2007 12:06 AM |
Cubase SX/Nuendo 2.2 | puRe | Audio Software | 24 | 04-06-2004 11:25 AM |
CUBASE SX 2 i Nuendo Problem | MACI | Audio Software | 4 | 10-02-2004 06:57 AM |