Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2010, 10:01 PM   #51
Hladan_kao_Led
Junior Member

Hladan_kao_Led's Avatar

Default Re: Korg M3

Odlično...ovako je već bolje...ali sad ne vidim kakve ovo ima veze sa Korgom M3?

Ja sam zbog toga svratio na ovu temu...ali u svakom slučaju hvala na prezentovanim snimcima

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
.

"LADAN KAO LED" zanima me original setup za hammonda u pesmi "high ball shooter",ali verzija sa Glenn Hugesom...mislim,ako znas,jer ja iz provincije ne znam,a zanima me jako,pa ako mozes pomoci? ali ozbiljno ne znam,pokusavam ga naci na hammondu,al mi ne ide....
A ovo oko "provincije" je bila više kao opaska na verbalni nastup na forumu,da ne bude zabune...a i nije mi se dopalo vaše obraćanje g-dinu Markoviću,iskreno...

Last edited by Hladan_kao_Led; 21-02-2010 at 10:07 PM.
Hladan_kao_Led is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 10:09 PM   #52
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ma, tvom bubnjaru svaka cast, nego.... kako se vama zove basista? Bese N5 ili korg t2?
Ma, ne staj mi na muku,basistu je lako naci,ali je tesko naci coveka,da svoj zivot da Amadeus band-u",niko nije toliko lud...
N5,samo bass picked 3,sa dodatim exiterom,eq na mixeru of,pod uslovom da mix bude takav da bass drum bude u ferkvencijama nizi(za sada smo to postigli samo sa modelom sonor performer 22x16 i sada sa Dw collectorom 22x18)...stil ozvucavanja,kao recimo Metallica "Black" album.
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 10:15 PM   #53
miki
Junior Member

Ovo ispade dokazivanje izmedju Amadeusa na jednoj strani i svih ostalih na drugoj

Msm, tema je otisla u skroz drugom pravcu!

Nesporan je talenat i kvalitet Amadeusovaca, ali ipak trebamo imati respekta prema starijim i priznatim Muzicarima, pa cak i ne docekali penziju istaknutog umetnika kao sto je cika Sloba i slicni njemu...

Ako se ne varam Boki iz Amadeusa je bio na 3k duru, koju bese pesmu pevao?

PS: Vidi sad pa ja, nastavljam sa pitanjima koji nemaju veze sa ovim Threado

Aleksandre, hvala na Setupu za nogu i Bass, mada vas nisam cuo uzivo!

Last edited by miki; 21-02-2010 at 10:18 PM.
miki is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 10:26 PM   #54
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by Hladan_kao_Led View Post
Odlično...ovako je već bolje...ali sad ne vidim kakve ovo ima veze sa Korgom M3?

Ja sam zbog toga svratio na ovu temu...ali u svakom slučaju hvala na prezentovanim snimcima

A ovo oko "provincije" je bila vi?e kao opaska na verbalni nastup na forumu,da ne bude zabune...a i nije mi se dopalo va?e obraćanje g-dinu Markoviću,iskreno...
Ja nisam znao da je to Sloba,a i da sam znao,isto bih postupio...valjda sve iskreno treba reci.Izvinio sam se za xp80,jer nisam znao tu, meni neverovatnu pozadinu pozadinu.Sloba kaze da je Apple zakon,i ja se slazem sa njim,kao i da je mixanje u protoolsu i logicu,prava stvar.Ali reci da je extreme los,je i dalje za mene glupost,ma ko to reko.Isto tako mislim da je Roland daleko najgora firma za workstatione,naglasavam WORKSTATIONE,pogotovu ako u bandu imas mic ksm9,dw collector drums,esp guitar,hammond clon,4 back vokala,Midas mixer,system Xa2,itd,itd....onda rolandova nekvalitetnost dolazi do izrazaja.Ukoliko su ti ovi instrumenti,koje sam naveo losi ili jeftini,e tada rolan razbija!
inace sve sto ovde pisem je dobronamerno i ja volim da ucim,zato su mi Hrvati nekako blizi,jer se tamo i Matei Dedicu obrusi,ako nije u pravu,a i odmah mi odgovore kada ih nesto pitam..
Meni je samo cilj da svi pozitivno razmisljamo,i guramo prave vrednosti napred.
Old 21-02-2010, 10:36 PM   #55
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by miki View Post
Ovo ispade dokazivanje izmedju Amadeusa na jednoj strani i svih ostalih na drugoj

Msm, tema je otisla u skroz drugom pravcu!

Nesporan je talenat i kvalitet Amadeusovaca, ali ipak trebamo imati respekta prema starijim i priznatim Muzicarima, pa cak i ne docekali penziju istaknutog umetnika kao sto je cika Sloba i slicni njemu...

Ako se ne varam Boki iz Amadeusa je bio na 3k duru, koju bese pesmu pevao?

PS: Vidi sad pa ja, nastavljam sa pitanjima koji nemaju veze sa ovim Threado

Aleksandre, hvala na Setupu za nogu i Bass, mada vas nisam cuo uzivo!
Za nogu ti nisam napisao setup,evo sada cu:visoki 5>khz +2db,spektar srednjih visokih smanjiti skroz,spektar srednjih bassova 100hz -6db,bass(od 100hz pa nadole)+2-3db...tako mi radimo,osim kada live sviramo na tv-u,tada bass bubnju malo dodajes 300hz,zbog zvuka obicnog televizora.
sto se tice Bokija, na you tube,ukucaj Boki 3k dur
Old 21-02-2010, 10:53 PM   #56
tuomas
Member

Quote:

A ovo oko "provincije" je bila vi?e kao opaska na verbalni nastup na forumu,da ne bude zabune...a i nije mi se dopalo va?e obraćanje g-dinu Markoviću,iskreno...
"ali sad ne vidim kakve ovo ima veze sa Korgom M3?"
Pa ima veze,nesto i nama nije tu nije jasno...cela sprava u sobi zvuci dobro,ali u energicnom live performansu nekako ne ostavlja utisak.Primer:brass koji koristi boki za live je semplovan sa Emaxa,dok sam ga imao(to je cuveni emulatorov brass,),i taj brass ne zvuci na M3,kao na extreme-u,horovi takodje,za trubu i ostalo da ne govorim....za mene je m3 generalno dobra sprava,ali u odnosu na extreme,dosta ogranicena,kada je u pitanju muzika koja se svira kod nas...
isto mislim i o yamahy motif xs,u odnosu na motif es...
Old 22-02-2010, 12:07 AM   #57
Hladan_kao_Led
Junior Member

Hladan_kao_Led's Avatar

Quote:
Isto tako mislim da je Roland daleko najgora firma za workstatione,naglasavam WORKSTATIONE,pogotovu ako u bandu imas mic ksm9,dw collector drums,esp guitar,hammond clon,4 back vokala,Midas mixer,system Xa2,itd,itd....onda rolandova nekvalitetnost dolazi do izrazaja.Ukoliko su ti ovi instrumenti,koje sam naveo losi ili jeftini,e tada rolan razbija!
.
A mogla bi se odraditi direktna usporedba Korga M3 npr i Fantoma G u nekoj drugoj temi ako već nije postavljana...ja sam imao prilike da ih direktno poredim prilikom odlučivanja o kupovini i odabrao sam g6 bez mnogo dvoumljenja...a tebi su Rolandi "najgori"...valjda je to i dobro,da se ljudi toliko razlikuju u ukusima,inače bi svi bili kao "klonovi"?

Aco,svirali ste vi i na mnogo lošijoj opremi pa ste zvučali dobro tako da i ta oprema koju pominješ je nebitna sasvim...
Hladan_kao_Led is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 12:20 AM   #58
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Ma, ne staj mi na muku,basistu je lako naci,ali je tesko naci coveka,da svoj zivot da Amadeus band-u",niko nije toliko lud...
N5,samo bass picked 3,sa dodatim exiterom,eq na mixeru of,pod uslovom da mix bude takav da bass drum bude u ferkvencijama nizi(za sada smo to postigli samo sa modelom sonor performer 22x16 i sada sa Dw collectorom 22x18)...stil ozvucavanja,kao recimo Metallica "Black" album.
Ne smem da zamislim ovakav bubanj sa buzukijem koji precesto provejava u toj glazbi
Old 22-02-2010, 08:12 AM   #59
tuomas
Member

Quote:
A mogla bi se odraditi direktna usporedba Korga M3 npr i Fantoma G u nekoj drugoj temi ako već nije postavljana...ja sam imao prilike da ih direktno poredim prilikom odlučivanja o kupovini i odabrao sam g6 bez mnogo dvoumljenja...a tebi su Rolandi "najgori"...valjda je to i dobro,da se ljudi toliko razlikuju u ukusima,inače bi svi bili kao "klonovi"?

Aco,svirali ste vi i na mnogo lo?ijoj opremi pa ste zvučali dobro tako da i ta oprema koju pominje? je nebitna sasvim...
Sto se tice fantoma G serije,treba ga imati,ali mi je za live,nekako nezan,"precist",dok u studiju je jako koristan...on je po meni,vise za svirace koji sede i ne "divljaju" na na bini...sto se nikako ne moze reci za Bokija,ili recimo Milana Djurdjevica(najboljeg naseg klaviaturistu svih vremena)....mislim da je M3 bez radiasa bezveze....
Inace,oprema je veoma bitna,ali je na zalost,preskupa,a muzicari nikada nisu bili manje placeni,nego danas...
sve u svemu,nisi ze zeznuo,jer ces lakse prodati kasnije fantom G od M3.Korg u septembru izbacuje novi workstation!!!
Old 22-02-2010, 08:19 AM   #60
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ne smem da zamislim ovakav bubanj sa buzukijem koji precesto provejava u toj glazbi
Isto kao i sa gitarom.Dobar bubanj samo moze da prija ljudskom uhu...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules