Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2010, 11:30 AM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Gitarski kabl

Na nekom sajtu sam procitao da je po njihovom misljenju najbolji gitarski kabl
Di marzio instrument kabl,posle njega ide Fender platinum guitar kabl,pa cini mi se neki od planet wavesa nisam tacno zapamtio koji.Sta mislite o ovom poretku i koje kablove vi koristite?Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 04:34 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Gitarski kabl

Radio sam neke testove gitarskih kablova, ali ne nesto sa osciloskopima i instrumentima nego onako,na nekom snimanju imali smo gomilu kablova pa smo bockali gitaru u njakalo Peavey classic 30 i slusali...

Bilo je jeftinih kineza tipa Proela i tako, planet waves ne znam sta ali nesto skuplje,i Klotz 2 komada, neki signature i Titanium. I sem sto sam bio ubedjen da je razlika daleko manja i da je u biti sam kvalitet izrade, bio sam zapanjen razlikom u zvuku!
Definitivno odnos cene i zvuka je taj neki signature... ...Grandz nesto, ali onaj Titanium je ludilo. Nisam gitaros pa ne zamerite na ne znanju mozda svih izraza, samo kazem da je Titanijum bio najglasniji,skoro duplo vise signala od kineza i kao da ima vise srednjih tonova nego svi drugi,ne znam kako,jos ima neki swich kad iscupas momentalno prekida,nema broom iz njakala i tako... Ali i kosta momacki, mislim da je oko 60e 5-6 metarski...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 05:24 PM   #3
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Pa, definitivno vredi izdvojiti za kabal. Glupo je da ako si izdvojio gomilu evra za gitaru + jo? gomilu za pojačalo + jo? jednu malu gomilu na pedale, ?tedi? 20-30e na kablu i ?troji? sebi ton, zar ne?
Ja koristim Fulltone Gold Standard...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2010, 11:07 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a gde se to kod nas može pazariti?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 02:40 AM   #5
slowstar
Pro Member

Kada bi mi zena cula koliko sam dao na kablove....iako su mnooogo manje bitni kod linijskih ulaza i izlaza, kao sto su sintovi, jos uvek su veoma, veoma vazni. probao sam svasta, prvo bilo sta, pa onda klotz, pa monster, ali kada sam prvi put zavezao sintove i drum machine sa MOGAMI 16 paricnim kablom zaprepastio sam se kolika je razlika u zvuku, i od tada trudim se da skoro svi kablovi u mom kucnom studiju budu MOGAMI.
U las Vegasu, ili Phoenixu, ne secam se tacno, nagovaraop sam Paju i Saleta Sedlara (obojica gitaristi kod Cole u bendu) da pazare Mogami kablove, demonstrirao im da se sami uvere, pomagao mi je prodavac, ali kada su culi cenu (bednih 52$ za vrh od kabla, i to su bili po 24 fita, tj. oko 8 metara) odmah su odustali....e to ti je mentalitet gitarista, neverovatno, a sami su culi na direktnom poredjenju obicnog, no name, fender kabla (izgleda kao stari gajtan od pegle) i MOGAMI-ja, na istom pojacalu (Boogie) i sa istom gitarom (strat) gde se razlika cuje iz aviona, ali ne vredi. gitaros ostaje gitaros...k'o da su gluvi bili obojica. Svedok mi je Synclavier sa foruma!
Old 03-01-2010, 03:28 AM   #6
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
a gde se to kod nas mo?e pazariti?
Fulltone i Planet Waves u Mitrosu, Klotz u Artistu... Kada bih ponovo pazario kablove odlučio bih se za Klotz, ?to ću i uraditi u skorijoj budućnosti. Fulltone sam pazario zarad gomilu hvale na sva usta po netu, i moram priznati primećuje se razlika, 15ft je oko 50e.

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Kada bi mi zena cula koliko sam dao na kablove....iako su mnooogo manje bitni kod linijskih ulaza i izlaza, kao sto su sintovi, jos uvek su veoma, veoma vazni. probao sam svasta, prvo bilo sta, pa onda klotz, pa monster, ali kada sam prvi put zavezao sintove i drum machine sa MOGAMI 16 paricnim kablom zaprepastio sam se kolika je razlika u zvuku, i od tada trudim se da skoro svi kablovi u mom kucnom studiju budu MOGAMI.
U las Vegasu, ili Phoenixu, ne secam se tacno, nagovaraop sam Paju i Saleta Sedlara (obojica gitaristi kod Cole u bendu) da pazare Mogami kablove, demonstrirao im da se sami uvere, pomagao mi je prodavac, ali kada su culi cenu (bednih 52$ za vrh od kabla, i to su bili po 24 fita, tj. oko 8 metara) odmah su odustali....e to ti je mentalitet gitarista, neverovatno, a sami su culi na direktnom poredjenju obicnog, no name, fender kabla (izgleda kao stari gajtan od pegle) i MOGAMI-ja, na istom pojacalu (Boogie) i sa istom gitarom (strat) gde se razlika cuje iz aviona, ali ne vredi. gitaros ostaje gitaros...k'o da su gluvi bili obojica. Svedok mi je Synclavier sa foruma!
Mogami je svetski standard kablova u ?irokom spektru upotrebe kabla?e.
I nemoj tako, ima gitaro?a koji neće ?tedeti na tonu ni po koju cenu...
ja sam platio dva od 15ft 100e, a planiram da dokupim i taj Klootz Titanium. Tone has no price!

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 09:01 AM   #7
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Evo neke liste kablova napravljene pre nesto vise od godinu dana po Guitar playeru,samo sto gomilu toga mi ovde ne mozemo pazariti.
http://www.guitarplayer.com/article/...s/apr-08/34729
Old 03-01-2010, 10:25 AM   #8
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Jos jedno jos detaljnije poredjenje gitarskih kablova
http://lightningguider.com/id2.html
Old 04-01-2010, 10:21 AM   #9
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Sad bas gledam cenu Van Den Hula Integration Hybrid 0.6/0.8m set- 150/170 Eura.Mlogo.
Old 06-01-2010, 04:06 AM   #10
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Sad bas gledam cenu Van Den Hula Integration Hybrid 0.6/0.8m set- 150/170 Eura.Mlogo.
Stvarno mlogo.

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules