Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2009, 12:26 AM   #11
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Najtezi solid-state zvuk koji ste culi

Piva Jazz i Francois Jeanneau kvintet. Gitarista godinama koristi prakticno samo Lab L5.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2009, 06:20 PM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Mnogi vrhunski metal albumi i to ?estoke glazbe su snimljeni na peavey banditu i nekoj pedali ili na valvestate marshallu... ali to su kao ?to ka?e? pojedinci.
No opet, cijela ?vedska death metal scena je koristila Sunlight studio sound, koji je koristio ba? tranzistorce većinom...

A i bas gitara radi većinu sounda gitara koje zvuče masivno...

Danas nisu lampa?ka pojačala toliko skupa, pa da bi bila neki luksuz... ova ?to se rade u Kini pogotovo...

Malo je to i stvar estetike i konteksta, ta neka tehnička i brza svirka mo?e dobro da prođe sa tranzistorcem zbog definicije, ali danas mislim da se tome pribegava vi?e zbog praktičnosti, i to live, znam da neki bendovi zato vuku Line6 glave ili procesor u pojačalo. Mislim, osim Dimebag-a, ja nisam nikad čuo neki zvuk tog tipa da bi me impresionirao specijalno, vi?e mi je bilo kao "Ok, ovo pristojno funkcioni?e za ovakvu muziku".
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2009, 08:10 PM   #13
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

i Static X su koristili neki solid state,negde sam procitao
Old 13-12-2009, 12:19 AM   #14
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Malo je to i stvar estetike i konteksta, ta neka tehnička i brza svirka može dobro da prođe sa tranzistorcem zbog definicije, ali danas mislim da se tome pribegava više zbog praktičnosti, i to live, znam da neki bendovi zato vuku Line6 glave ili procesor u pojačalo. Mislim, osim Dimebag-a, ja nisam nikad čuo neki zvuk tog tipa da bi me impresionirao specijalno, više mi je bilo kao "Ok, ovo pristojno funkcioniše za ovakvu muziku".
Bas mi me podsetio na Dajmbega, uvek me zanimalo kaaako dobije taj zvuk dzitre Takve masti nema vishe na svetu U chemu je fora. Ok, odsvirano kako treba ali..
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2009, 02:31 PM   #15
rale_
Member

rale_'s Avatar

rale_ is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2009, 02:35 PM   #16
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Dajmbegov setup? Ovi randali itd.?
Old 13-12-2009, 02:46 PM   #17
rale_
Member

rale_'s Avatar

Da,da...kazu da je bas ovaj setup koristio...e sad da li je reklama ili sta vec...ne znam!
rale_ is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2009, 02:54 PM   #18
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by rale_ View Post
Da,da...kazu da je bas ovaj setup koristio...e sad da li je reklama ili sta vec...ne znam!
Imas PM
Old 16-12-2009, 06:49 PM   #19
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Bas mi me podsetio na Dajmbega, uvek me zanimalo kaaako dobije taj zvuk dzitre Takve masti nema vishe na svetu U chemu je fora. Ok, odsvirano kako treba ali..

U gitaristi kao i uvijek... i mislim da je snimao gitare u puno layera...

Poslije je koristio krank cabinet, vrlo skup... imao ga je tu jedan dečko, liči na veliki razglasni zvučnik...

Meni kod Pantere najbolje zvuče bubnjevi....

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 16-12-2009 at 07:30 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2009, 07:00 PM   #20
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Malo je to i stvar estetike i konteksta, ta neka tehnička i brza svirka može dobro da prođe sa tranzistorcem zbog definicije, ali danas mislim da se tome pribegava više zbog praktičnosti, i to live, znam da neki bendovi zato vuku Line6 glave ili procesor u pojačalo. Mislim, osim Dimebag-a, ja nisam nikad čuo neki zvuk tog tipa da bi me impresionirao specijalno, više mi je bilo kao "Ok, ovo pristojno funkcioniše za ovakvu muziku".

Osim najpoznatijeg marshall valvestate banda, Death, koji ima super sound sveukupno i jedne od boljih produkcija u metalu, valvestate su koristili mislim Prong, zatim Meshuggah, Static x mislim i još gomila bandova na poznatim prodavanim albumima...

Ja mislim da i oprema nije nephodna za dobar zvuk, koliko sveukupna produkcija i pjesme, aranzmani i gitaristi...

Mislim da je za dobar zvuk (ili bar ubjedljiv sound), najbitnije dobro odsvirati i aranzman pjesme... a ne toliko oprema, govorim o metalu...

Pogledajte povijest metala, pogotovo underground žanrova teško se tu može govoriti o nekoj kvaliteti produkcije kao kada govorimo o ostaloj mainstream glazbi... ali ta produkcija paše... i nikome ne smeta, pogotovo ako služi pjesmi i ako su pjesme dobre... štoviše, takve produkcije postanu karakteristika određenog žanra koji poslije ljudi kopiraju... bez obzira što bi nekom mainsteram producentu bile smiješne...
Black metal je sniman na 4-kanalnim kazetofonima, ako se netko sjeća starih Tascama i slično... i taj zvuk je legendaran i danas ga underground bandovi žele kopirati a i poznati bandovi...

Mislim da je najveća zasluga za loš sound demo bandova, prvenstveno loše odsviran materijal koji u ovakvoj glazbu mora bti odsviran čvrsto i skladno, zatim loši aranžmani... zatim produkcija koja ne služi pjesmama, pogotovo kod atmosferične glazbe, gdje je produkcija dio same glazbe tipa black metal....

Dobra produkcija je ona kod koje čovjek kaže super pjesma i udubi se u nju bez da ga produkcija ometa u uživanju ili da potpomogne da se čovjek uživi u pjesmu... naravno ima ljudi kojima je određen produkcijski standard ono što žele čuti pa slušaju neke albume samo zato jer ih je producirao određen producent ili da čuju određen sound... njima je dobra produkcija određen zvuk koji smatraju nekim standardom, ali takvi su najčešće audiofili ili se bave produciranjem....

Realno gledajući, ljudi slušaju pjesme i ideje... i mislim da niti jedan band nije postao značajan zbog kvalitete zvuka nego zbog pjesama...
Nije danas u metalu problem produkcija, nego ideje i recikliranje žanra...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 16-12-2009 at 07:10 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules