Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2009, 07:12 PM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Nuendo-Tempo Track ne reaguje?

Evo kada sam konacno sastavio set bubnja kakav sam oduvek zeleo,desi mi se da ne mogu da ga usporim i ubrzam isti.Tj ne mogu da provalim koju opciju u nuendu 3 sam ugasio i zasto nece da reaguje kada promenim brzinu u tempo traku,brzina ostaje ista.Jel' imao neko slican problem?
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 07:30 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Nuendo-Tempo Track ne reaguje?

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Evo kada sam konacno sastavio set bubnja kakav sam oduvek zeleo,desi mi se da ne mogu da ga usporim i ubrzam isti.Tj ne mogu da provalim koju opciju u nuendu 3 sam ugasio i zasto nece da reaguje kada promenim brzinu u tempo traku,brzina ostaje ista.Jel' imao neko slican problem?
Vidi šta ti piše u Transport Baru. Ako ti piše TEMPO TRACK, onda unosiš vrednost(i) u TEMPOTRACK editor, ako ti piše TEMPO FIXED, onda unosiš vrednost direktno u Transport Bar.

TEMPO TRACK / TEMPO FIXED biraš kliktanjem funkcije TEMPO u Transport Baru.

Pozdrav,

Vasa
Old 08-12-2009, 04:34 PM   #3
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Vidi ?ta ti pi?e u Transport Baru. Ako ti pi?e TEMPO TRACK, onda unosi? vrednost(i) u TEMPOTRACK editor, ako ti pi?e TEMPO FIXED, onda unosi? vrednost direktno u Transport Bar.

TEMPO TRACK / TEMPO FIXED bira? kliktanjem funkcije TEMPO u Transport Baru.

Pozdrav,

Vasa
Probao sam ovo sto si mi rekao ali ne vredi,od celog projekta samo se lokatori pomeraju.Ovo mi se prvi put desilo stvar koja je prethodila ovome bilo je to da sam u projekat uvukao midi fajl iz jednog drugog projekta.Pesma koja je bila brzine 74 bpm automatski je presla na 148 bpm,e a tu nije kraj.Ovorio sam novi projekat pod skroz drugim imenom,drugom brzinom,ucitao i bateri 2 i 3 sa istim kitovima.sve svira i sve je ok ali samo u onoj brzini u kojoj si poceo projekat,niti ubrzava niti usporava.E Popizdecu.
Zaboravio sam da kazem da sam primetio da u prozoru tempo track ona plava linija koja u sluzi za automatizaciju i podesavanje tempa,na samom pocetku ona tacka na njoj sija crveno i nece da se ugasi.Al' sam ovo objasnio u ...........
Old 09-12-2009, 12:27 PM   #4
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Nasao sam resenje pa cu ga postaviti ovde u slucaju da nekome zatreba jer sam primetio da se dosta ljudi patilo sa ovim ,a u pitanju je sitnica koja zivot znaci kao i redosled operacija.
Prvo
''disable your tempo track first (set tempo to fixed instead of track), change the midi track from linear to musical mode, and *then* active the tempo track, in which case the notes would follow the tempo track.''
Drugo
''In the MIDI track's Inspector (and also available in the Track list column), it is the icon that looks like a clock when in Linear Timebase mode, and turns into a quarter-note icon when in Musical Timebase.
Cackao bi letnji dan do podne ali ne bi iscackao.Bitan je redosled stvari.
Old 09-12-2009, 12:30 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Cackao bi letnji dan do podne ali ne bi iscackao.Bitan je redosled stvari.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules