Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2009, 07:24 PM   #51
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Kreativnost u danasnjoj muzici

NIJE BITNO koje je stil u pitanju, masimo temu svi ovde!

Od jazz-a, preko rock-a, elektronike, narodnjaka i onoga koji svira drombulje u centru svi imaju pretezno isti problem, svodi se sve na reprodukciju tudje kreativnosti i pripisivanje sebi enormnih zasluga tj dizanje na nivo zvezde.

Jedan napravi novi fazon i onda krece kopiranje - odatle i zasicenje

Ne znam za druge ali davno nisam cuo album gde su bukvalno sve pesme dobre, sve se svodi na singl hit, koji je uglavnom prepev. Ko od danasnjih "zvezda" ima dobar album? Sve "one-hit wonder" bands. I toga je bilo uvek, ali danas izgleda manje-vise svi

Umesto da delimo muziku na "za elitu" i narod, pre bi sve podelio na kreaciju i reprodukciju i recikliranje

Sad mi pade na pamet stock aitken waterman tim koji je stancao, kao i pojava New kids on The Block kao rodonacelnike boys bandova - opet kad pogledam i tu je bilo nekog identiteta..

Danasnja muzika je dosadna ..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 07:40 PM   #52
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post

Hvala bogu da neko izusti tu sirovu istinu... mada cast izuzecima...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 07:48 PM   #53
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
(........)
Ne znam za druge ali davno nisam cuo album gde su bukvalno sve pesme dobre, sve se svodi na singl hit, koji je uglavnom prepev. Ko od danasnjih "zvezda" ima dobar album? Sve "one-hit wonder" bands. I toga je bilo uvek, ali danas izgleda manje-vise svi
Everlast, NOW YOU'RE TALKING!!! Jedino šta bih ipak možda mogao da dodam:

Bitlsi su od 1965. do 1969. snimili toliko različitih a dobrih pesama da je to retko kome ikada pošlo za rukom. Možda ih to samo ta činjenica odvaja od ATR, Panasonic, Autechre i Prodigy, nemam pojma.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Imao sam osam godina kada su se Bitlsi raspali, a počeo sam da ih slušam tek sa 13. Takoreći, ja nisam savremenik Bitlsa, takoreći nemam emotivan odnos prema tom vremenu. Prvi put sam čuo za njih kada je Milivoj Jugin prenosio lansiranje Apola 9 i rekao: "buka koju proizvode pogonski motori rakete je ravna buci 1.000.000 ploča Bitlsa". Njihovu muziku sam čuo tek kasnije.

Last edited by awacs; 16-10-2009 at 08:00 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 08:31 PM   #54
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Robbie Wiliams koji je nadasve dobar i kreativan u svemu sto radi, peva i My way, nije sad tu problem sto je to pevao Sinatra, nego je rec o kvalitetrnoj kompoziciji. E sad Robbie-u uopste ne treba ta pesma niti ce mu uvecati popularnost, nego je covek kreativan i sposoban da udje u rizik i ponovo otpeva pesmu. Ima takvih pesama milion recimo Nina Simon ''I put spell on you'', da ne duzim jednostavno postoji kreativnost i kreativni ljudi. Nasuprot njima su oni manje kreativni ili oni treci koji bi po svaku cenu da urade nesto, al ne mogu, nije im bog dao sluh, pa onda proglasavaju neke stvari vasionom koje uopste nemaju veze sa muzikom, jebiga....
Naravno treba uzeti u obzir da se danas puno brze zivi, sve je instant, pa je i to posledica povrsnosti u muzici, jer kreativnost trazi vreme. Eto pokusah da priblizim evergreen, naravno tu mislim i na puno ozbiljnije autore , recimo ona sto nije svirao na Palminoj svadbi
Braca is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 09:13 PM   #55
sofokle
Junior Member

Ja se sad nadam da mi niko nece zameriti broj postova u odnosu na komentare. Sto se tice Robija Vilijamsa njigov je cale bio nakav zabavljac i on je sam odrastao uz sinatrine pesme. Generacije koje su odrasle uz zivog Sinatru i Bitlse jos uvek su, pa zive, tako da se prica jos uvek prenosi. Nije da ja ne cenim muziku stariju od ... ali se iskreno nadam i verujem da ce ono sto je popularno sad biti evergrin ma sta to bilo. Stvar je progresa. Sto se tice pitanja kvaliteta sadasnje muzike, vecinu komercijale na stranu (ne zato sto je bas to) ovo je najbolje vreme. Ukljucim tube i myspace i prosto ne verujem koliko talentovanih ljudi ima. Ja sam prezadovoljan u kom pravcu stvari idu.
sofokle is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 09:32 PM   #56
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by sofokle View Post
Ukljucim tube i myspace i prosto ne verujem koliko talentovanih ljudi ima. Ja sam prezadovoljan u kom pravcu stvari idu.
I ja. Dobro je i to ?to mi ne moramo prstom da mrdnemo, a stvari idu pa idu. A mo?emo i da mrdnemo prstom, a ipak ih nećemo zaustaviti.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-10-2009, 12:02 AM   #57
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:

Od jazz-a, preko rock-a, elektronike, narodnjaka i onoga koji svira drombulje u centru svi imaju pretezno isti problem, svodi se sve na reprodukciju tudje kreativnosti i pripisivanje sebi enormnih zasluga tj dizanje na nivo zvezde.

Jedan napravi novi fazon i onda krece kopiranje - odatle i zasicenje

Umesto da delimo muziku na "za elitu" i narod, pre bi sve podelio na kreaciju i reprodukciju i recikliranje

Sad mi pade na pamet stock aitken waterman tim koji je stancao, kao i pojava New kids on The Block kao rodonacelnike boys bandova - opet kad pogledam i tu je bilo nekog identiteta..

nije bas sva

http://www.youtube.com/watch?v=NkGUGrzDcGE

nemaju muda ljudi da probaju nesto, ili znanja, ili su optereceni slavom pa idu linijom manjeg otpora... al to vec svi znamo jel...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2009, 12:16 AM   #58
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
nemaju muda ljudi da probaju nesto
BINGO!! to je to
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2009, 11:18 AM   #59
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
nije bas sva

http://www.youtube.com/watch?v=NkGUGrzDcGE

nemaju muda ljudi da probaju nesto, ili znanja, ili su optereceni slavom pa idu linijom manjeg otpora... al to vec svi znamo jel...
cekaj ne razumem,ovo navodis kao primer kreativnog ili ... ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2009, 11:36 AM   #60
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Joj...

...sto ja ovo ne volim...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules