Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2009, 04:10 PM   #51
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Dokle ide ljudska glupost ???

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
e tako je... ali to ipak previse dugo traje.. ne znam u cemu je problem. Verujem da kad bi bendovi radili ponovo kako treba i dobijali samo sat vremena nedeljno na bilo kojoj od ove dve televizije da bi bilo sasvim dovoljno... samo nek postoji izbor
Pa, za početak bi bendovi mogli da počnu da prave pesme koje mogu da dopru malo dalje od bliskih prijatelja iz kraja. S.A.R.S. je dobar primer za to, ali teško je napuniti CEO sat programa (a kamoli nedeljno) jednim bendom sa dva hita...

Pozdrav,

Vasa

P.S. Umalo da zaboravim jednu stvar, a važna je. Bane Antović A.K.A. MTS je svojevremeno za "urbanu" muziku bio ono što je Saša Popović danas za "novu urbanu muziku". Zašto je ta priča pukla, a Grandova nije? Mislite o tome.

Last edited by awacs; 11-09-2009 at 04:26 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 05:11 PM   #52
pecass
Member

pecass's Avatar

Ko zna Baneta-...
pecass is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 05:23 PM   #53
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Pepersi su u kukuruzima pored Indjije prodali 100 000 karata!
Tako da moja prica stoji, to sto niko nece da slusa domaci rock govori nesto drugo.
Znaci nije da niko nece da slusa, vec to sto nece svasta da slusa!
E svaka ti cast Lacky...!

I cika Vasa lepo veli...

A koji je drugi hit?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 05:26 PM   #54
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
Ko zna Baneta-...
Ma naravno, ko ne zna Baneta skupo bi ga platio, a ko ne zna S. Popovića.....

Nisu tu bitni Bane A. i Saša P. bitno je to što "oni Sašini" znaju šta hoće a "mi Banetovi" znamo šta nećemo.

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit) @Big Bockie: drugi hit = Debeli lad (nije pocepao kao Buđav lebac, ali je opet veći hit od celokupnog S3P-ovog opusa...)

Last edited by awacs; 11-09-2009 at 05:32 PM. Reason: drugi hit
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 06:14 PM   #55
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa, za početak bi bendovi mogli da počnu da prave pesme koje mogu da dopru malo dalje od bliskih prijatelja iz kraja. S.A.R.S. je dobar primer za to, ali te?ko je napuniti CEO sat programa (a kamoli nedeljno) jednim bendom sa dva hita...
to retko ko ume.. da ne budesh deklarisan kao "komerc", ali da te shiri narod slusha... to mogu samo pravi muzichari, a ne gomila wannabe-eva sa kompom i klavijaturom..

evo za one koji ne znaju, kako rok scena zaradjuje:

banda bend. gitarista iz alise (drugi), bubnjar iz ekv, basista iz neke manje poznate grupe, i odlichan pevach.. koji je inache prvi put svirao sa njima, jer im je glavni pevach imao neko snimanje (glumac je i radi sa njima samo zato shto je showman)...

prvi put zajedno. bez probe.. dogovori pred nastup. petak veche. svirka. pun kafic. prvo drugo pice, moraju da uspore jer imaju samo josh 3 za dz.

izlaze na binu. rokaju po secanju pesme (potpuna improvizacija), i na toj muKi se poznaju junaci. odlichni muzichari.. odlichno odsvirano, i to bez ikakve probe.. gitarista zna jednu pesmu, basista drugu, pevach (i gitara) trecu.. nema veze, svirace sve tri.

odlichna svirka. pauza. sedaju kod mene.. ja iz zezanja (dobar mi je drugar gitarista) kolko dobijate za svirku?

kaze 4000. ja rek'o, ma daj nemoj me zezash.. kako 4000? za veche? da ga nisi preterao (misleci da su evri).. naravno, radilo se o dinarima. 4k dinara po glavi.

a to su ljudi koji sviraju, pevaju i vesele se za tako male pare (kao cigani, samo bolje..)

sa druge strane, reperi, se bune shto zarade oko 200 eura po tezgi.. gde izadju na sat vremena max i izrokaju sve preko matrica (koje im je radio ko zna ko)..

sa trece strane. lexington bend (drugari sa faksa).. pre nego shto su postali "popularni", zaradjivali su po 100/150 eura po glavi 4 puta nedeljno. pevali narodnjake po splavovima..

sad malo vecu lovu obrcu..

uzasno je stanje muzichara u srbiji.. ali opet, ako MUZICHARI zaradjuju 4k din na veche, ne mogu neki djevi i reperi da se bune za lovu.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 06:45 PM   #56
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
uzasno je stanje muzichara u srbiji.. ali opet, ako MUZICHARI zaradjuju 4k din na veche, ne mogu neki djevi i reperi da se bune za lovu.
Meni kad neko u Srbiji da 4000 din ja sam srecan k'o malo dete Al pazi jbg, nemam (jos uvek ) album (jer sam lenchuga), nisam nesto poznat, i spram toga takav je i honorar...
Mislim da je 4000 din realna cena za tako tezga bend (koji je kul naravno i znaju da sviraju), jer i te "kafane" ne zarade novca kao i one gde gostuje Dado Polumenta... Uz narodnjake ide "veselje" i "nazdravljanje", a na rok ili hip hop pola dodje naduvano i treba mu koka kola..
Mozes i tako posmatrati "problem", sa, da kazemo, antropoloske strane
Iskreno ne mislim da je muzika kod nas u ku%cu, jer bendovi poput "Gun Sale" recimo me potpuno razuvere u tako nesto.. Ko ih je chuo uzivo zna o chemu pricham To je samo jedan od primera, ima ih jos dosta... A opet, ne zaradjuju skoro nista para, a i ne trude se da zarade, vole da "prze chorbu na visokotonce"...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 02:33 PM   #57
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=YFsT3...eature=related
: shock:
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 02:46 PM   #58
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
hehehehehe... tema se uveliko rasplela a pocelo je bas oko ove kujare tj. ovog istovara sranja iz ljudske nasmrkane psihe...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 04:40 PM   #59
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

leb te jebo

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 06:35 PM   #60
igorxp
Member

Boginja!

igorxp is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules