Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2009, 09:54 AM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Salliery 2 nove pesme

Pesme "Slobodan" i "Kad pukne mi film" samo na myspaceu (za sada):

www.myspace.com/lacasanostra

ajd javite shta mislite (ne mogu da kachim za d/l josh uvek, ali bice za koji mesec nadam se)

ukratko: pesma "Slobodan" - sve je "zivo".. bubnjevi kucani, bass (blade tetrastandard) ziv, klavijatura (i synth) usnimljena pa picanjena (midi, jelte), gitare svirane (stari squier strat standard, uzas)..

pesma "kad pukne mi film" - sempl + svirka.. ali uglavnom vst i programing..

obe su blago komercijalne. za pesmu "slobodan" sam imao ideju da snimim spot, ali sam se malo zaleteo u tu prichu pa se cheka neka para da kapne.

pozdrav i hvala
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 01:03 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Salliery 2 nove pesme

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
Pesme "Slobodan" i "Kad pukne mi film"
Slobodan - ne radi mi rap sa matricim ali ič Hteo si kao "kuma?inski iskusan" groove, ali sve vreme se čuje da se muči? da ostane? u tempu (koji si sam sebi zadao ). Menjaj tekst. Ili tempo, ?tagod. Ne radi. Ali zato:

Kad pukne mi film - OOOODLIČNA PESMA Super tema, super rap, sve super na tom autorsko-izvođačkom nivou. E sad, ?to si narokao RMS ko nezdrav.... to ti je nekako stalna fora u poslednje vreme.

Ovde me ba? iznervira kad se cela matrica zgu?va posle bubnjarskog intra. Sve kao očekujem - sad će da grune i da me oduva, a ono - prc (not People's Republic of China). Dakle - ako si morao toliko da gura? u "minus", ne?to ne ?tima u miksu.

U miksu mi pak smeta nedovoljna istaknutost vokala. Provali da nisam rekao "jačina". Ne mora vokal da bude jači da bi se bolje čuo. I ne kapiram za?to se domaći reperi pla?e srednjih frekvencija na mu?kom vokalu (ono oko kilo pa malo ispod/iznad, koliko kome treba). Mislim, nismo crnci, drugačiji su nam glasovi i jezik nam je drugačiji i sve to...

....ali OOOOODLIČNA PESMA!!!

Pozdrav,

Vasa

P.S. Pade mi na pamet - ne bi bila lo?a fora da psovke prekrije? onim cenzorskim pipserima. Ne zbog političke korektnosti, naravno, nego zbog fore. Celo to parče telefonijade sa ribom je potpuno ludilo, ovako bi bilo jo? veće. Probaj, mo?da ti se i dopadne - mo?e i zvučno i ritmički da napravi pozitivnu frku. A i dalje će sve da bude jasno.
Old 11-09-2009, 05:48 PM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Slobodan - ne radi mi rap sa matricim ali ič Hteo si kao "kuma?inski iskusan" groove, ali sve vreme se čuje da se muči? da ostane? u tempu (koji si sam sebi zadao ). Menjaj tekst. Ili tempo, ?tagod. Ne radi. Ali zato:
pre svega, hvala na komentaru.. nisi chuo one ostale pesme shto sam kachio na temi "soundless"?

e sad, kumashinski iskusan? realno, slobodan je bolje odrepovan od ove druge u kojoj sam ishao na produkciju kad vec nisam imao snage da izvuchem celu pesmu na keca..

inache ta muka u glasu, to je namerno.. i te brzalice na par mesta su chisto da bi razbile pattern..

Quote:
Kad pukne mi film - OOOODLIČNA PESMA Super tema, super rap, sve super na tom autorsko-izvođačkom nivou.
hvala, drago mi je.. mada repovanje moze i bolje al ajd sad..

Quote:
E sad, ?to si narokao RMS ko nezdrav.... to ti je nekako stalna fora u poslednje vreme.
pa pazi, ova je da kazem za razliku od ove druge, i kao neshto picanjena (miks) mada nije josh gotova (ne bih je kachio na net da jeste) i ima josh stvari oko kojih treba da se iscimam (zenski vokali, i ziv bass eventualno) tako da stvarno ne mogu da se branim i to hahah.. mada, da sam tako hteo, jesam.. u datom trenutku.. sad je i meni vokal tishi.. MADA, na radiju roka glasnije od svega ostalog (istog zanra), pa mi i ne smeta.. zazvuchi mi masno na trenutke, ali to ne traje dugo..

za razliku od one druge koja je uzasno "smiksana".. bukvalno sam uradio matricu, i samo spustio par kanala neke digao, i roknuo tonu reverba. export. snimi vokal preko. eksport. "master". ende. to je bio ceo proces hahaha.. to tek treba da zasuchem rukave, a tako me mrzi.. :/

Quote:
Ovde me ba? iznervira kad se cela matrica zgu?va posle bubnjarskog intra. Sve kao očekujem - sad će da grune i da me oduva, a ono - prc (not People's Republic of China). Dakle - ako si morao toliko da gura? u "minus", ne?to ne ?tima u miksu.
pa pazi, i hteo sam da bude malo zalepljeniji miks, poshto je i sama pesma brza (oko 115 tempo ja mislim), pa nisam bash ni hteo u tom broken beat drumu da istichem kikove itd.. ne bi to bilo to..

Quote:
U miksu mi pak smeta nedovoljna istaknutost vokala. Provali da nisam rekao "jačina". Ne mora vokal da bude jači da bi se bolje čuo. I ne kapiram za?to se domaći reperi pla?e srednjih frekvencija na mu?kom vokalu (ono oko kilo pa malo ispod/iznad, koliko kome treba). Mislim, nismo crnci, drugačiji su nam glasovi i jezik nam je drugačiji i sve to...
crnja samo stane pred mikrofon i kaze "yo..." i srushi mi sneshka.. dodje mi da stavim tachku na karijeru u tom momentu hahah..

pa inache ja malo "shiljim" na srednjim vokale, jer mi tako najbolje izlaze.. mada, pogledash stranu produkciju, nidje bassa na vokalima.. negde ga krate i iznad 150hz.. velika je zabluda da crncima izdizu bassove.. jednostavno im tako zvuchi glas.. plus josh par stvari, al ajd da ne smaram..

Quote:

....ali OOOOODLIČNA PESMA!!!

Pozdrav,

Vasa
hvala vaso.. btw, skype mi je umro davno, a zatim i komp.. a i imam puno posla, pa da znash shto me nema..

Quote:
P.S. Pade mi na pamet - ne bi bila lo?a fora da psovke prekrije? onim cenzorskim pipserima. Ne zbog političke korektnosti, naravno, nego zbog fore. Celo to parče telefonijade sa ribom je potpuno ludilo, ovako bi bilo jo? veće. Probaj, mo?da ti se i dopadne - mo?e i zvučno i ritmički da napravi pozitivnu frku. A i dalje će sve da bude jasno.
nije losha ideja, mada to bi se radilo za tv emitovanje sigurno.. probacu ako stignem u sv sl..

poz i hvala na slushanju

i komentaru naravno
Old 11-09-2009, 06:27 PM   #4
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Super su pjesme Sale! Vrtoglavo si sve bolji i bolji! I sa svirkom i sa repom....imam zamjerki još uvijek ...Slušam ja tvoje tekstvove - imaš ti svoju priču i originalno je dosta i iskreno je...samo još uvijek mi fali nešto da me uhvati...refren, hook, melodijica, slogan...neki motiv na koji se kači slušalac...biće i toga..znam ja!....To ja malo bih da te komercijalizujem
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 06:31 PM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma opushteno.. ima svega, poslushaj soundless shto sam kachio na drugom topicu!

i shalji bre one kanale!

btw, hvala na komplimentima i to..

pusa
Old 12-09-2009, 03:12 PM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bump
Old 15-09-2009, 12:38 PM   #7
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

poslednji bump..
Old 18-09-2009, 02:51 AM   #8
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nije loshe, nije.... Ne, ne Nego fu*kam ovu myspace konverziju zvuka, nije me bilo volja do sad da se iscimam da cujem zbog toga.

Meni se isto vise svidja ova druga stvar, prva mi ne pashe iskreno... Vidim bacio si se na svirku malo, neka neka

Pozzzzzz
Old 18-09-2009, 04:03 AM   #9
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Nije loshe, nije.... Ne, ne Nego fu*kam ovu myspace konverziju zvuka, nije me bilo volja do sad da se iscimam da cujem zbog toga.

Meni se isto vise svidja ova druga stvar, prva mi ne pashe iskreno... Vidim bacio si se na svirku malo, neka neka

Pozzzzzz
ejjj.. pa gde si ti? hvala na komentaru.. da myspace stvarno ubija.. jedini gori je youtube u kombinaciji sa sony vegasom..

shto se stvari tiche, starijima se uglavnom svidja vishe "kad pukne mi film", a "slobodan" mladjoj publici.. na shta sam i ciljao iskreno.. mada nisam ochekivao da se starijoj nece svideti, al ajd sad..

shto se tiche svirke, pa mora se.. malo drugachiji zvuk moram da furam da bih bio primecen, realno.. shalim se, volim to.. obozavam rootse i takvu svirku, i gomile bendova iz drugih zanrova pa onda pravim neku svoju "dobitnu" kombinaciju...

ima dole na promociji radova soundless - policajac sa banovog brda.. to bi ti se vishe svidelo..

ustvari, evo ti link ahhaha http://rumski.com/forum/showthread.php?t=29142
Old 18-09-2009, 04:35 AM   #10
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Bzvz, radim u sve 16.... 9 razlicitih stvari, od kojih je 7 muzika pa ne znam kamo udaram...

Popravila ti se svirka, zbog toga i pominjem. Banja, banja!

Eee, pa ja pricam o 'kad mi pukne film' da mi se vise svidja I od 'slobodaN' i od 'Policajca'

Pozzz bro

Last edited by Rhino; 18-09-2009 at 04:38 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules