Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2009, 01:11 PM   #1
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Solo FX Channel - Nuendo

Kako da namestim da slusam samo FX kanal u Nuendu... znaci samo ono sto prolazi kroz send???
To u logicu radi vrlo lako, samo se solira bus na kome su efekti, ali u Nuendu vec satima pokusavam i ne mogu da provalim...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2009, 07:23 PM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Solo FX Channel - Nuendo

I dalje se mucis sa Nuendom ?
Mi vec na Logicu 9
Ima neka varijanta se pre i post faderom, logicno bi bilo da ovaj send namestis da bude prefader i onda samo mutiras originalni kanal(ili spustis)
milos is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2009, 10:10 PM   #3
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ma ja sam prokleti mazohista
Salu na stranu, znam za ovo sa pre faderom, ali nije valjda da je to jedino resenje?!? U tom slucaju, pri svakoj promeni gaina na kanalu moram da menjam za svaki kanal i send!?

Ajde vi Nintendovci pomagajte da se ne patim vise... ako je ovo jedino resenje, moram priznati da sam zgrozen ovim programom
Old 02-08-2009, 01:22 AM   #4
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 01:58 AM   #5
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!
Ne radi mi to osim u slucaju da je ukljucen pre fade, jer kada mi je ukljuceno S na FX kanalu i mutiram ili skinem S sa poslednjeg kanala koji ide na send on mi iskljuci Solo i na FX traci... loooodim... Znaci kada su mi sendovi na trakama kao post fade, on ih pusta na FX traku samo kada ta traka svira i ako ta traka ne svira ne ide nista na send i samim tim ne moze ni da se solira samo FX traka...

Ljudi, ajde mala pomoc da ne bude posle ubio se zato sto nije mogao da slusa samo FX traku u Nuendu, a ono mogle, stvarno bi bilo bez veze
Jel slusa ovde neko kad mixa sendove posebno uopste???))
Old 02-08-2009, 05:34 AM   #6
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Da, lupam. Ako bi ti bio soliaran samo FX kanal, nebi ima sta ni da cujes. Tj ako je samo on soliran u njega nista i ne ide. Ali postoji resenje. Soliras FX kanal i kada se solira i kanal koji ide u njega, ti onda tom kanalu u root-ovanju izlaza dodelis no out i mozes cuti samo FX.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 05:15 PM   #7
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

I to sam probao, ali je daleko od prakticnog s obzirom da npr. na sendu gde mi je reverb imam nekoliko traka pa za svaku moram da namestam no out...
Auuuuuuu... Samo da zavrsim ovo sto imam i da bezim sa ovog Nuenda inace cu nervno da obolim zbog njega...

U svakom slucaju, hvala Lacky
Old 02-08-2009, 06:40 PM   #8
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Ne preteruj!
Braca is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 07:46 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Sve te kanale koji su na odredjenom FX-u, posaljes na jednu stereo grupu, sendove, naravno doziras po samim kanalima, a kada zelis da cujes samo "FX", ti lepo stisnem mute na grupu i svira ti samo ono sto prolazi kroz sendove na efekat. Verovatno moze i neka konekcija da se napravi, ali mi u 99,9% slucajeva ovo uopste ne treba. Par puta sam to koristio kao foru, ali realnom radu mi nikad nije trebalo.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 12:16 AM   #10
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

To je Ogi, hvala ti!!! Spasio si me... jbga, verovatno stvar navike, ali ja obicno reverb namestam na sendu i povremeno slusam sami reverb, navikao tako...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules