![]() |
Solo FX Channel - Nuendo
Kako da namestim da slusam samo FX kanal u Nuendu... znaci samo ono sto prolazi kroz send???
To u logicu radi vrlo lako, samo se solira bus na kome su efekti, ali u Nuendu vec satima pokusavam i ne mogu da provalim... |
Re: Solo FX Channel - Nuendo
I dalje se mucis sa Nuendom ?:banghead::D
Mi vec na Logicu 9:wink: Ima neka varijanta se pre i post faderom, logicno bi bilo da ovaj send namestis da bude prefader i onda samo mutiras originalni kanal(ili spustis) |
Ma ja sam prokleti mazohista:rotfl:
Salu na stranu, znam za ovo sa pre faderom, ali nije valjda da je to jedino resenje?!? U tom slucaju, pri svakoj promeni gaina na kanalu moram da menjam za svaki kanal i send!? Ajde vi Nintendovci pomagajte da se ne patim vise... ako je ovo jedino resenje, moram priznati da sam zgrozen ovim programom:banghead::mad: |
Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!
|
Quote:
Ljudi, ajde mala pomoc da ne bude posle ubio se zato sto nije mogao da slusa samo FX traku u Nuendu, a ono mogle, stvarno bi bilo bez veze :rotfl: Jel slusa ovde neko kad mixa sendove posebno uopste???:))) |
Da, lupam. Ako bi ti bio soliaran samo FX kanal, nebi ima sta ni da cujes. Tj ako je samo on soliran u njega nista i ne ide. Ali postoji resenje. Soliras FX kanal i kada se solira i kanal koji ide u njega, ti onda tom kanalu u root-ovanju izlaza dodelis no out i mozes cuti samo FX.
|
I to sam probao, ali je daleko od prakticnog s obzirom da npr. na sendu gde mi je reverb imam nekoliko traka pa za svaku moram da namestam no out...
Auuuuuuu... Samo da zavrsim ovo sto imam i da bezim sa ovog Nuenda inace cu nervno da obolim zbog njega... U svakom slucaju, hvala Lacky:) |
Ne preteruj!
|
Sve te kanale koji su na odredjenom FX-u, posaljes na jednu stereo grupu, sendove, naravno doziras po samim kanalima, a kada zelis da cujes samo "FX", ti lepo stisnem mute na grupu i svira ti samo ono sto prolazi kroz sendove na efekat. Verovatno moze i neka konekcija da se napravi, ali mi u 99,9% slucajeva ovo uopste ne treba. Par puta sam to koristio kao foru, ali realnom radu mi nikad nije trebalo.
|
To je Ogi, hvala ti!!! Spasio si me... jbga, verovatno stvar navike, ali ja obicno reverb namestam na sendu i povremeno slusam sami reverb, navikao tako...
|
All times are GMT +1. The time now is 10:49 AM. |