Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-03-2009, 11:05 AM   #1
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Delay

Navikao sam na Logic-ov delay koji mi je genijalan... moracu nesto da radim na Nuendu u narednom periodu, pa me zanima koji Delay vst preporucujete... sta koristite?
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2009, 11:54 AM   #2
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Delay

One stare : SpeanDelay i NI SpectralDelay, zatim DM1 / DM1L, te kolekciju Samplitude delaya, kao i 'zaboravljeni' Korgov MDE-X za ne?to sitno.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2009, 02:08 PM   #3
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Ako mislis na Delay Designer, tesko ces mu naci zamenu..I ja trazim zamenu vec neko vreme..Tako jednostavan, mocan i fleksibilan multitap delay jos nisam video/nasao..

Probao sam NI Spektral Delay, ali nije mu ni blizu..Previse vremena oduzima i previse ne logican i komplikovan..
SpinDelay je ok, ali ne moze da se poredi sa DelayDesigner-om jer nije multitap nego "two-tap".
Ove ostale (iz gore navedene preporuke) nisam probao, sem MDE-X koji je ok, ali opet, nije multitap ..

Moje misljenje je da je jedini koji moze da mu parira je PSP 608 MultiDelay koji je odlican i podrzava i VST i AU format. Od besplatnih bi izdvojio BionicDelay ..

Pozdrav ..
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2009, 05:38 PM   #4
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ima jedan stari. Baš se zove Multitap, ali ga nisam koristio dugo. Dobro je radio. Imao je tri linkovane linije sa mogućnošću povezivanja po želji, a svaka linija je bila za sebe što se tiče dužina, tapova, jačina, ... Moram potražiti pa postaviti tačno ime proizvođača.

Last edited by alfom; 28-03-2009 at 06:24 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2009, 08:13 PM   #5
milos
Pro Member

milos's Avatar

1.Ohmforce Ohmboyz
2.Dubstation(ima specifican sound )
3.Voxengo analog flux delay (mozda cak i najbolji retro delay za PC)
4.Fabfilter Timeless

Ne znam da li si na macu probao Echoboy od Soundtoysa - e to je najbolji plug-in delay
milos is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 12:33 PM   #6
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Probacu nesto da izvucem iz ovoga ovde... hvala u svakom slucaju...jbga, nedostaje mi milion tih "sitnica" iz Logic-a bez kojih ne umem vise...
Old 30-03-2009, 03:51 PM   #7
milos
Pro Member

milos's Avatar

Pa sto ne ostanes na Logicu?
Old 30-03-2009, 08:06 PM   #8
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Zato sto ga je pregazilo vreme malo, tacnije, bio bi mi on super jos narednih sto godina, ali ne kapira vise od ram i po...5.5.1 E sad, radio sam ja i na Nuendu i Cubase dugo, ali na tudjim setupovima, moj je uvek bio sa Logicom i sve ove godine mi je perfektno zavrsavao posao... razmisljao sam i o varijanti sa MacPro ili nekim hackintoshem, ali u tom slucaju bi morao da se odreknem Api, Neve, SSL a za Mac nisam nasao nikakav ekvivalent tome... jednostavno, nema provetrenog dobrog kompresora za Mac...
Old 30-03-2009, 08:16 PM   #9
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ima ekvivalenta, nisam prokomentarisao u jednoj drugoj temi kad je neko rekao da su neozbiljni, ali PSP je vrlo ozbiljan, po nekima iz USA je bezpotrebno kupovati Waves pored PSP, e sad naravno, svako odlucuje za sebe...
Sa druge strane, dobra stvar kod Hackintosha je sto mozes koristiti prednosti Windows i OS X na jednom kompjuteru i to fully operational, potreban je samo restart izmedju exportovanja audio traka na Logic Studio 8 na Leopardu i importa istih u Logic 5.5.1 na Windows, ostaju ti pluginovi i nacin rada...
Ono sto mene sprecava da i mix prebacim na Leopard je nedostatak MCDSP, ponekih Waves pluginova i Bomb Factory...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 09:29 PM   #10
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Zato sto ga je pregazilo vreme malo, tacnije, bio bi mi on super jos narednih sto godina, ali ne kapira vise od ram i po...5.5.1 E sad, radio sam ja i na Nuendu i Cubase dugo, ali na tudjim setupovima, moj je uvek bio sa Logicom i sve ove godine mi je perfektno zavrsavao posao... razmisljao sam i o varijanti sa MacPro ili nekim hackintoshem, ali u tom slucaju bi morao da se odreknem Api, Neve, SSL a za Mac nisam nasao nikakav ekvivalent tome... jednostavno, nema provetrenog dobrog kompresora za Mac...
Na Logic Studio i Leoparda sam ja i mislio....
Ne moze sve za dz - uzmes neki UAD2 Duo i miran si a ni i PCI Duende nije skup http://www.thomann.de/gb/ssl_duende_pcie.htm

Jos ti samo fali Sonnox
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules