Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2008, 05:30 AM   #31
S.a.m.u.e.l
Junior Member

Default Re: Mala soba pa problemi!!

Znaci pecass ti stavljas atak na apsorbere.. Volijo bi da mi tocno kazes sta imas od apsorbera u sobi..
Kod mene je unutra sve sem trapova za bas (doduse nije od primacoustic, ali nije ni neka jeftina pizdarijica.. u njemackoj sam to uzeo na nagovor lika komu sam objasnijo sta imam od monitora i kakva mi je soba..) Nemam nekog iskustva u ciloj igri, al mi se cini da ovi apsorberi dobro rade jer mi se sad desava da kad smiksam imam pun k... visokih srednjih i visikih unutra.. (to su bas te frekvencije sta ti apsorberi sta ih imam apsorbiraju, oni rade od 500 Hz pa gore..). Ne znam, nikako da prodjem tu fazu navikavanja k vragu.. Probati cu uskoro i bas trapove staviti unutra, pa cu vidit na sta ce izici..

Bez da me se shvati pogresno, al volijo bi da mi se javi i cika Boggy (ukoliko je moguce), cito sam neke postove gore i dojma sam da je kompetentan..

I svi drugi koji se jave molijo bih bez rezerve, tako tako i tako.. (bez ublazavanja) jer svakako cu vremenom osvijestiti situaciju, tu sam se i javijo s tim problemom jer trebam iskreno misljenje kompetentnih tipova..

Pozdrav
S.a.m.u.e.l is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 05:54 PM   #32
pecass
Member

pecass's Avatar

Malo cu se baviti fotografisanjem da ti lakse objasnim - elem ja imam 5 bas trapova i jos stosta te sutra ce da bude foto seshn.

Licno sam se i ja privikavao oko 4-5 meseci al kad se naviknes - no problemo!

Svi mi imamo svoje načine kako prevazići problem te tako je bolje učiti na gre?kama i pogodcima drugih nego sam3*u zid ;-)
pecass is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 11:26 AM   #33
S.a.m.u.e.l
Junior Member

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
Malo cu se baviti fotografisanjem da ti lakse objasnim - elem ja imam 5 bas trapova i jos stosta te sutra ce da bude foto seshn.

Licno sam se i ja privikavao oko 4-5 meseci al kad se naviknes - no problemo!

Svi mi imamo svoje načine kako prevazići problem te tako je bolje učiti na gre?kama i pogodcima drugih nego sam3*u zid ;-)

Jel se fotic pokvarijo?
Old 06-05-2008, 04:54 PM   #34
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by S.a.m.u.e.l View Post
.....

Bez da me se shvati pogresno, al volijo bi da mi se javi i cika Boggy (ukoliko je moguce)...

.....

Evo, ukratko... pogledaj zalepljene teme (sticky) koje su pokrenuli clanovi Ivan i Dr. Ru ... tamo imas islikano kako to otprilike izgleda i kako su oni to radili.... ne ocekuj spektakl, jer ga ne mozes dobiti nikako sto zbog sobe (koja je premala da bi se ista uradilo da zavredi investiciju), sto zbog tretmana koji je takav da se cenovno uklapa u neveliki budzet... a pri tom ima odlican odnos cena/kvalitet.

Primacoustic kompleti su otprilike u tom istom cenovnom rangu za dati prostor... ako gledamo njihove preporucene pakete (bez prosirivanja i povecanja kolicine) i pri tom je jedina prednost primacoustic paketa sto se lako montira... par sati otprilike treba... u odnosu na ova navedena azmafon resenja... (Ivan i Dr. Ru resenje daje vise za manje ulozenog novca, uz vise rada) najvise zbog realne kolicine apsorptivnog materijala koji se dobije za isti novac, a i zbog efikasnijeg rada, jer se azmafon ne lepi na zid, nego na drveni rostilj... odmaknut od zida... itd..

Ima po Forumu dosta pisanja na tu i slicne teme.. te odgovor lezi i u pracenju postojecih diskusija, koje su se vec desile, pogotovo sto se u medjuvremenu, od trenutka kada su napisane, nista spektakularno nije desilo... problemi su isti... tretiranje problema takodje...

Citajte to sto su ljudi pisali na Forumu do sada... skoro da nema teme koja nije obradjena a da se tice konstrukcije studija, a da je, pritom, vecini clanova dostupna finansijski (sto je po mom licnom misljenju i smisao ovakve sekcije na Forumu).

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 09:35 PM   #35
S.a.m.u.e.l
Junior Member

OOoooo... Cika Boggyyyy...

Jako mi je vazno da mi kompetentan covijek kaze sta misli...

[quote=boggy;202844]Evo, ukratko... pogledaj zalepljene teme (sticky) koje su pokrenuli clanovi Ivan i Dr. Ru ... tamo imas islikano kako to otprilike izgleda i kako su oni to radili.... ne ocekuj spektakl, jer ga ne mozes dobiti nikako sto zbog sobe (koja je premala da bi se ista uradilo da zavredi investiciju), sto zbog tretmana koji je takav da se cenovno uklapa u neveliki budzet... a pri tom ima odlican odnos cena/kvalitet.

Da, detaljno sam propratijo Ivanovu, Dr Ru, SandRob-ovu takodjer situaciju itd, no ti ljudi su radili ispocetka, i svi imaju veci prostor nego ja.. (te je meni ko laiku za akustiku odmah nejasno dali je tretman isti bez obzira na dimenzije sobe), pa mi evo neki dan pecass rece da ga je Primacoustic spasijo, NLP veli da skroz umrtvim prostor, itd.. To je vec par varijanti, ne znam..

Primacoustic kompleti su otprilike u tom istom cenovnom rangu za dati prostor... ako gledamo njihove preporucene pakete (bez prosirivanja i povecanja kolicine) i pri tom je jedina prednost primacoustic paketa sto se lako montira... par sati otprilike treba... u odnosu na ova navedena azmafon resenja... (Ivan i Dr. Ru resenje daje vise za manje ulozenog novca, uz vise rada) najvise zbog realne kolicine apsorptivnog materijala koji se dobije za isti novac, a i zbog efikasnijeg rada, jer se azmafon ne lepi na zid, nego na drveni rostilj... odmaknut od zida... itd..

Ova informacija mi je jako vrijedna.. Iskreno, mislijo sam da se kvalit Primacoustica i Azmafona ni slucajno ne moze mjeriti (konto sam da Primacoustic neuporedivo bolje radi, i umalo ga neki dan ne naruci).. Sad cu se vjerojatno odluciti za Azmafon ili neke slicne materijale, kad krenem raditi.. (jel u dijaspori sam momentalno, a koliko znam ovde mi Azmafon konkretno nije dostupan). Vidit cu..

Samo, ni slutijo nisam da je soba toliko vazna...

U svakom slucaju HVALA druze!!

Pozdrav
Old 06-05-2008, 10:55 PM   #36
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Zna? u bistvu svi govorimo jednakim jezikom. Mali prostor - mrtav. Veliki - drugi pristup, srednje (odvisno od namjere, bud?eta, specialnih ?elja...).
Velike prostorije ka?e Boggy jo? nisu ovdje prisutne, srednje... e to je relativno

Kad sam omenio primacoustic dao sam i linke, to nisu pjene (sli?no ko Auralex), nego prave akustičke elemente kao realtrsapsovi. Cijene nisu za uspoređivati sa pjenastim kit kompletima!

Boggy uspje?no radi sa azmafonom, ja sam upotrebljavam kamenu vunu. To je to.

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 02:09 AM   #37
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
.....

.....(jel u dijaspori sam momentalno, a koliko znam ovde mi Azmafon konkretno nije dostupan). Vidit cu..
Ne znam gde se nalazis, ali ono malo nemackog "azmafona" sto videh, kosta kao "suvo zlato"... u tom slucaju Primacoustic ti se isplati!
Quote:
Samo, ni slutijo nisam da je soba toliko vazna...
hm... mnogo je vazna.
Quote:
U svakom slucaju HVALA druze!!
...
Nema na cemu.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 06:50 PM   #38
pecass
Member

pecass's Avatar

Izvinte na kasnjenju - poso me ubi...
Attached Images

pecass is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 07:11 AM   #39
S.a.m.u.e.l
Junior Member

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
Izvinte na kasnjenju - poso me ubi...
Sve 5... samo radi..

Hvala za fotke..

Pozdrav
Old 14-05-2008, 12:14 PM   #40
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Kad stigne? napravi jednu akustičku analizu sa tim bezplatnim programčičom: http://www.hometheatershack.com/roomeq/ pa okači slike.
upotrijebi največu rezoluciju! i mjeri do cca. 300Hz.

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules