|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Treba nesto da zavrsim ovih dana , pa mi treba komanda u Nuendu koja bi radila isto sto i freeze ..... ali za stalno .....
To znaci da zameni originalni wave sa wave om koji je procesiran insert efektima ali ne i send efektima ( znaci isto kao freeze , tako da mogu da poiskljucujem insert kanale .... Znam da postoji ono ... export track i to , ali pokusavam to da izbegnem ..... Eto , ako neko zna resenje za ovo ...... znanja nikad dosta ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
ako sam te dobro shvatio,pritisni f11,otvarice ti se vst loader.Pored svakog vst instr.imas komandu za freeze.pa izaberi opciju"freeze instrument only", tako da si rasteretio cpu a imas i dalje sve kontrolle nad kanalima,insertima i sendovima... Pozdrav,Vly. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Znam da moze naj obicnije audio mixdown , pa da odaberem samo taj kanal , ali mislio sam da postoji jednostavnije ( mozda ) resenje ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Aha,
sad sam skapirao! Koliko ja znam,mislim da za audio nema varijante sem mixdown-a,bar u trojci,za cetvorku ne znam posto i dalje radim u trojci. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
lepo zapamti sta si radio sa tim plaginovima, snimi im presete.
onda uradis offline process, gde prozoves jedan po jedan plugin, popalis presete, i odradis. rezultat je taj. Cak ako ustalis spisak stvari koje radis cesto mozes da ides na batch proces |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
normalan wav, ostaje u svom kanalu. Znaci, imas gitaru na kanalu sa comp i eq. Otvoris eq, to sto si napravio snimis kao preset "git". Isto uradis i sa compresorom. Zatim, selektujes audio fajl koji je u tom kanalu (ili fajlove,ako ih ima vishe), pa otvoris gore u audio - plugins - nadjes svoj eq, on ti otvori edit prozor za taj plug, prozoves svoj preset, i kliknes process. To ponovis i za comp, onim redosledom kojim su ti ta dva stajala na insert-u. I rezultat bi trebao biti isti - normalan wav (ili vise njih), sa renderovanim procesima koje si prethodno drzao na insertu kanala. Ja ovo svakodnevno radim vise stotina puta u obradi zvuka za sliku, gde imamo gomilu x-crackle, x-click, z-noise i eqium momenata koje nema smisla da kacimo po kanalima, jer se razlikuju od scene do scene.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
naravno, posle offline procesa, ugasis efekte se inserta, da ne prave dupli posao. A ima i super fora za popravku - offline process history (ja ga vezao na shortcut inace se i on nalazi u Audio meniju), gde ti za odredjeni klip fajla kaze da li si vec nesto radio, neke plugove rendao, pa mozes privremeno da deactiviras taj proces, ili cak da udjes u modify i promenis ako si se nesto zajebo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Kapiram , kapiram .... znam da to " filmadzije " stalno rade .... ali to mi dodje jos komplikovanije nego da exportujem track ..... ili mozda i nije .... u svakom slucaju .... fala
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
I jos jedan mali problemcic, trajno si "urado" track, to jeste, ako nisi napravio kopiju nema povratka.
A zasto te muci gasenje fx-a na frizovanom kanalu? Nista ne trose. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo pitanjce | Arthur | Audio Software | 16 | 11-04-2008 09:05 PM |
uad pitanjce | dlukace | DSP forum | 19 | 30-03-2005 08:55 PM |