|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Banned
|
![]()
@clusterchord
Ni ja nisam vozio ono staro auto sto se pali na kurblu, pa mogu da kazem da nova kola mogu isto a i bolje ![]() ![]() što ne znači da ne bih! Takodje, niti sam ikad slao poruku u flaši ili golubom pismonošom pa da znam da će ti i preko interneta stići isto ako ne i bolje! Tako da i meni ide na jetra uopšte čitava ta priča i mitovi o iskustvu sa hardverom i uopšte hardverskim uredjajima....već dugo dugo zamišljam Miloša Obilića kako je prije kosovskog boja odsvirao par bas linija na MiniMoog-u, ili Robina Hooda kako ležerno improvizuje po nekom Jupiteru prije nego što ode da otima od bogatih i daje siromašnima, Niti sam bio na Mjesecu da znam da postoji Last edited by balthazaar; 26-01-2008 at 09:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Banned
|
![]()
A sve to govorim zbog toga što sam svjestan da je svaki nedostatak u zvuku i nezadovoljstvo istim prouzrokovano time što nisam još dovoljno vješt da to odradim, dakle nije sve u spravama - ima nešto i u glavama!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa hebem li ga, ima tu i kompresije i saturacije! I sprava radi neku vrstu humanise-a (swing) tj pomjera recimo snare kanal (i svaki) za po malo na neki fini (liquidasti nacin) i daje poseban thrill zvuku... A vec sam u nekom postu gore rekao da ne umijem ni kabl zalemit kako treba, tako da bi ti "old school" vuce sigurno znao o cemu se tu radi. ![]() Ja samo slusam zvuk ![]() Edit: @Cluster.... Ako dolazis ikad u CG, pozvan si da 'probas' mpc-a, i takodje si pozvan na pivo, vino, cocacolu ili sto god volis...... Eeee da.... Angelina i nije neka u krevetu u povjerenju ![]() ![]() ![]() ![]() Peace out!
aje Last edited by Rhino; 26-01-2008 at 02:09 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno da dodjem veceru.... Eto ![]() Mislim cak i da ti imam broj u starom telefonu od kad sam iscimao manley-a i tebe za onaj mic....
![]() |
![]() |
#55 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Baltahazaare, ti se raspisao o bajkama.. a ja bas mislio - na tebe.. nisi probao nijedan MPC (a kamoli jupiter ili mini) a stalno njanjkas po njima. i od prije..
jbga sta da ti kazem, bez ljutnje ali tvoj krizarski rat protiv hardvera je ponekad zamoran. eto uzmi lijepo neki od postova sa Jupiter-8 demom, ako nemas dacu ti ga ja , napravi to da zvuci isto na tvojoj Arturiji i - začepi svima usta zauvijek. ![]() ici u ovake predimenzionirane ekstreme (auto na kurblu, robin hood i ostalo), nebi bi podupro nesto neargumentirano, je klasicno rijesenje bacanja prasine u oci ali - kratko traje. deder ti nama nesto konkretno. @Rhino: rado bi cuo 3000. da.. ..nismo se razumjeli.. ogranicenja pisane komunikacije.. inace ja bi radije siennu miller. neznam jel dobra u krevetu.. ali svejedno bi joj posteno "naplatio".. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sto znam.... Daleko od toga da sam radikalan po tom pitanju i da navijam za bilo koju varijantu. (ustvari navijam za softver jer je pristupacniji) ![]() Ali..... Gledam nesto..... Sad odradim nesto na 'jeftinoj' yamaha cs2x klavijaturi (i naravno mpc3000 ![]() ![]() Ono...Ima ok softvera.... Softvera koje bash volim.... Ali najcesce su apoteka... Sve je super, ali fali ono nesto mesa... Takvi su vst instrs..... Onda opet, sa vst instrumentima je bolja situacija nego sa native plugsima tu! A onda opet... Sve su bolji i bolji i native... Moram da uzmem novi komp, ovaj sve lakse i lakse peak-uje ![]() Nego, ovo povlaci drugu pricu i offtopic je! A i smor je da se po 100000-ti naklapa o tome. Moze sa svim da se radi na kraju krajeva... Takvi smo mi, ljudska rasa... Npr kupis novog mercedesa i divis mu se svakodnevno prvih pola godine, i taman kad se full naviknes na sve njegove blagodeti pocnes da mu uocavas mane ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
OK ![]() Svejedno stoji poziv na pivo vino kokakolu i mpc-a ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() S druge strane ...isto kao što se tebi pojavljuje utisak da ja nemam dovoljno iskustva sa hardveskim sintovima - tako se i meni javlja utisak da oni koji tako pričaju uopšte nisu u toku sa softverskim sintovima, jer sad se prije postavlja pitanje da li će bilo ko napraviti na hardveru ono što mogu neki softverski monstrumčići !? Ja sam tebi cluster slao link za surge (ne znam jesi li ga do sad isprobao) a volio bih da jesi i da mi kažeš (pošto stvarno ne znam) koji to hardverski sint ima i klasičnu subtrakciju i fm i waveteble plus 6 mogućih ocilatora, od kojih svaki možeš da duplaš po šesnaest puta plus detaljna kontrola oblika - što klasičnih, što waveteble-a! a ne sve to ide odlična FX sekcija sa mogućnostima senda i inserta ..... i nije Surge jedini... Edit a , što se tiče toga da "skinem" neki patch . nema problema....dogovoreno ...neću Jupiter, jer uopšte ne koristim ni Arturijin, al ako već mora - može ! Samo m daj koji dan da pozavršavam neke obaveze i onda ću moći da se posvetim tome... Last edited by balthazaar; 27-01-2008 at 12:46 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Banned
|
![]()
@rhino
kad budem dolazio da probam 3000, donijecu i ja tebi da cujes nekog softvera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]()
Meni samo nije jasno zasto se ljudi ljute kada se pricha o hardveru i chemu to nerviranje i to "iskljuchivo" razmisljanje... Koristim i hardver i softver i oni se medjusobno dopunjuju. Pre svega mislim da je pre upushtanja u ovakvu diskusiju vrlo bitno znati o chemu se pricha. Ako pljujesh po hardu ili softu, uzmi ga prvo i apsolviraj, pa onda k*nja*. Ovo se ne odnosi ni na koga lichno iz ove rasprave, ali bi svi trebali o tome da malo razmisle.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
problem sa eqium / roger nichols uniquel-izer | Arthur | Audio Software | 6 | 24-03-2009 06:13 PM |
novi LINN Drum II | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 19-01-2008 09:57 AM |